Video

Politie zocht al dag eerder op plek waar auto Sanne en Hebe gevonden is

20 oktober 2022 om 07:08 • Aangepast 1 november 2022 om 10:53
nl
De politie zocht op dinsdagavond al op de plek waar de auto van de vermiste Sanne en Hebe is gevonden. Op dat moment werd de auto niet gezien, zo laat een woordvoerder van de politie weten.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De politie kreeg de afgelopen dagen honderden tips over waar de vermiste 10-jarige en haar 26-jarige begeleidster zouden kunnen zijn, laat de woordvoerder weten. Ze kreeg ook tips over de plek waar de auto uiteindelijk gevonden is.

Op dinsdagavond zijn politieagenten op de bewuste plek bij knooppunt Empel (A2/A59) bij Den Bosch op zoek geweest naar de zwarte Kia Picanto. “Zij hebben geen enkel zicht gehad op de auto. De vindplek van de auto lag uiteindelijk ver van de bandensporen die te zien waren.”

Politiehelikopter
Op woensdag kreeg de politie nieuwe informatie binnen waarop ze opnieuw op deze locatie is gaan zoeken. Daarvoor is een politiehelikopter van de landelijke eenheid ingezet. “Met een politiehelikopter is er beter zicht op het terrein, zij gebruiken ook een camera en kunnen meer zien.” Om wat voor nieuwe informatie het gaat, kan de woordvoerder niet zeggen.

Bij Omroep Brabant hebben zich meerdere mensen gemeld die zeggen dat ze de vindplek al eerder tipten bij de politie. Of een meer uitgebreide actie van de politie verschil had gemaakt voor het vermiste tweetal, is niet te zeggen. De gehavende auto is in de nacht van woensdag op donderdag uit het water gehaald.

Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, is nog volop gaande. Ze wil onder meer weten hoe de auto daar in het water is beland. De politie verwacht dat het onderzoek nog enkele dagen gaat duren. "Er is een verkeersongevallenanalyse gedaan, samen met de recherche wordt het onderzoek nu voortgezet."

Grote zoektochten
Woensdagavond meldde de politie al dat de slachtoffers in de auto vermoedelijk Sanne en Hebe zijn. Maandag vertrok Sanne samen met het gehandicapte meisje in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer.

Ze had Hebe opgehaald bij een dagcentrum in Raamsdonksveer en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij echter nooit aan. De politie zette grote zoektochten op, gesteund door vrijwilligersgroepen. Voor het meisje werd ook een AMBER Alert uitgegeven.

LEES OOK:

Politie: geen twijfel dat doden in Kia Picanto Hebe en Sanne zijn

Mensen huilen bij de plek waar Hebe (10) en Sanne (26) zijn gevonden

Portret van Hebe en Sanne: 'Een heel bijzondere band'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!