Video

Politie: geen twijfel dat doden in Kia Picanto Hebe en Sanne zijn

19 oktober 2022 om 22:14 • Aangepast 1 november 2022 om 10:23
nl
De politie zegt er niet aan te twijfelen dat de twee doden in de gevonden Kia Picanto in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch de vermiste Hebe (10) en Sanne (26) zijn. De identiteit van de twee is nog niet officieel vastgesteld.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

"We hebben alle reden om aan te nemen dat het gaat om de vermiste Hebe en Sanne", aldus een woordvoerster van de politie eerder woensdagavond.

Bandensporen ontdekt
Een woordvoerder van de politie zegt dat een agent woensdagavond bandensporen zag bij het knooppunt. Daarop is een politiehelikopter ingeschakeld die de auto vond.

De zwarte auto ligt aan de linkerkant van de weg in het water in een flauwe bocht van knooppunt Empel. Deze plek ligt op de route van Raamsdonksveer naar Vught.

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Ook een traumahelikopter kwam naar de plek, deze is inmiddels weer vertrokken. De snelweg vanuit Waalwijk richting Den Bosch is afgesloten bij het knooppunt. Er zijn schermen geplaatst rondom de plek waar de auto met de lichamen is gevonden. Het onderzoek gaat nog enige tijd duren, aldus de politie.

'Mensen in tranen'
Op de vluchtstrook van de snelweg zijn veel mensen, meldt onze verslaggeefster Tessel Linders, die bij de plek staat. "De mensen zijn in tranen, de verslagenheid is groot", zegt ze.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties

Op de plek waar de auto van de weg is geraakt, ontbreekt de vangrails. Volgens verslaggever Noël van Hooft van Omroep Brabant gaat het om een overzichtelijke bocht waar veel verkeer rijdt. "Het is onmogelijk dat de auto uit de bocht is gevlogen zonder dat iemand dat heeft gezien", stelt hij.

Sinds maandagmiddag spoorloos
Hebe Zwart (10) en Sanne Bos (26) waren sinds maandagmiddag spoorloos nadat ze met de auto vanuit Raamsdonksveer waren vertrokken.

Begeleidster Sanne haalde het meisje met een meervoudige beperking maandagmiddag op in Raamsdonksveer, waar ze bij het Orthopedagogisch Dagcentrum 't Overstapje was geweest. Ze zou Hebe naar huis brengen in Vught, maar daar zijn ze nooit aangekomen.

Dinsdagochtend ging er een AMBER Alert uit voor het meisje, dat ernstig meervoudig beperkt is en op elk moment van de dag zorg nodig heeft.

Grootschalige zoektochten
De afgelopen twee dagen werd met man en macht naar het meisje uit Vught en haar begeleidster uit Den Bosch gezocht. Op verschillende plekken waren zoektochten door opsporingsdiensten. Ook honderden vrijwilligers hielpen mee. Onder andere in Waspik, de Loonse en Drunense Duinen en de A59 bij Waalwijk en Waspik tot aan het veer bij Dussen werd het gebied uitgekamd.

De twee werden voor het laatst gezien op de A59 bij Waspik. Daar werd woensdagmiddag een rijstrook afgezet voor het onderzoek.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties
De plek waar de Kia Picanto werd gevonden. (Afbeelding: Google)
De plek waar de Kia Picanto werd gevonden. (Afbeelding: Google)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone