Peter tipte politie over vindplek Hebe en Sanne: 'Was ik maar gaan kijken'

20 oktober 2022 om 10:35 • Aangepast 1 november 2022 om 10:53
nl
Peter Aaldering uit Rosmalen is verdrietig en voelt zich heel schuldig. Dinsdagavond al zag hij met zijn vrouw bandensporen op de plek waar woensdagavond de auto van Sanne en Hebe werd gevonden. Hij heeft de politie gebeld en zelfs een politieauto aan de kant gezet. Agenten zijn ook op de onheilsplek gaan kijken. Volgens Peter zijn ze alleen niet uitgestapt en hebben ze daardoor de zwarte Kia Picanto van Sanne niet gezien. "Was ik zelf maar teruggereden en uitgestapt."
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De vermissing van de tienjarige Hebe en haar begeleidster Sanne grijpt Peter heel erg aan. Samen met zijn vrouw besloot hij dinsdagavond in zijn auto te gaan zoeken naar het tweetal. "Ik moest gewoon iets doen, ik kon niet thuis blijven zitten", vertelt de vrachtwagenchauffeur.

"Ik zag bandensporen de berm in, het talud af."

Hij woont zelf in Rosmalen en is daar de A2 opgereden tijdens zijn zoektocht. "Meteen bij knooppunt Empel kreeg ik een naar gevoel, geen idee waarom." Peter is vervolgens over de A59 via Waalwijk naar Raamsdonksveer gereden en weer terug via Waalwijk. "De politie was er nog aan het zoeken omdat daar de telefoon van Sanne is uitgevallen", legt hij uit.

Het onderbuikgevoel over knooppunt Empel bleef hangen bij Peter. "Het was rustig op de weg en daardoor kon ik een stuk langzamer rijden." Het was kwart voor negen toen hij iets zag. "Halverwege de bocht zag ik bandensporen de berm in, het talud af. Ik heb alleen geen auto gezien."

Juist op dat moment werd hij ingehaald door een politieauto. Peter belde meteen de politie en seinde ook met zijn lichten naar de agenten die hem net inhaalden. "Ik was nog bang dat ik een dikke boete zou krijgen." Op de afrit bij Rosmalen vertelde hij de agenten wat hij gezien heeft.

"Was ik maar zelf teruggereden en uitgestapt."

Die zeggen hem toe te gaan kijken en dat doen ze ook in de bewuste bocht. Peter is zelf naar de McDonald's gereden omdat hij daar vlakbij goed uitzicht heeft over knooppunt Empel. "Ze zetten hun oranje zwaailichten aan en keken wel, maar zijn volgens mij niet uitgestapt. Ik zag geen zaklampen." Het zit hem niet lekker. "Ik denk al de hele tijd: was ik maar teruggereden. Alleen zelf daar gaan zoeken, is hartstikke gevaarlijk."

Woensdagochtend heeft Peter nogmaals naar de politie gebeld of er iets met zijn tip gedaan is. Ook Mark uit 's Gravenmoer deed dat. Hij rijdt elke dag op weg naar zijn werk door de bewuste bocht. "Ik heb dinsdagochtend geen sporen gezien, maar het was ook mistig toen. Woensdagochtend zag ik ze duidelijk en heb ik meteen 112 gebeld." Ook hij heeft getwijfeld om te draaien, maar liet het liever aan de professionals over.

"Ze hadden eerder gevonden kunnen worden."

Beide mannen balen vooral enorm dat hun tips niet meteen zijn opgepakt. "Hebe en Sanne hadden veel eerder gevonden kunnen worden en dat steekt", zegt Mark. Peter denkt vooral aan de familie van de twee. "Ze hebben onnodig lang in onzekerheid gezeten. De grond is onder mijn voeten weggeslagen. Ik voel mij heel schuldig al weet ik dat ik mijn best heb gedaan."

De politie zegt in een reactie dat er de afgelopen dagen honderden tips zijn binnengekomen over waar de vermiste 10-jarige en haar begeleidster zouden kunnen zijn. Daar zaten ook tips bij over waar de auto uiteindelijk gevonden is. De agenten die dinsdagavond hebben gezocht op de bewuste plek bij knooppunt Empel, hadden geen zicht op de wagen, zegt een woordvoerder. “Zij hebben geen enkel zicht gehad op de auto. De vindplek van de auto lag uiteindelijk ver van de bandensporen die te zien waren.”

De plek waar de Kia Picanto werd gevonden. (Afbeelding: Google)
De plek waar de Kia Picanto werd gevonden. (Afbeelding: Google)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!