Hulphond Tim overwon kanker, nu zamelt hij geld in met een zwemmarathon

23 oktober 2022 om 09:00 • Aangepast 2 november 2022 om 10:03
nl
Snuivend en puffend baant Tim zich een weg door het speciale hondenzwembad, om voor de zoveelste keer de oranje frisbee uit het water te vissen. Hij geniet. "Hij geniet zelfs dubbel", vertelt zijn baasje Nicole van der Kooij uit Breda. Want Tim overwon een zeer kwaadaardige vorm van kanker. En nu gaat hij zelfs een marathon zwemmen, met nog 19 andere honden. Het doel: geld inzamelen voor kankeronderzoek bij honden.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Voor Nicole is hulphond Tim haar 'alles': "Hij is mijn leven, mijn hartslag". Ze heeft een jeugdtrauma en Tim brengt haar de rust en regelmaat die ze nodig heeft. Ze was dan ook radeloos toen twee jaar geleden bij de labrador-retriever kanker werd vastgesteld.

Nicole: “Mijn wereld stortte in. Het advies was euthanasie, maar Tim is een vechter! Ik ben met de behandelingen gestart en Tim is genezen van zijn kanker. Dat betekent dat de kanker in complete remissie is. Hij is nu 12 jaar en geniet dubbel van het leven dankzij de behandelingen!”

Tim in aantocht met de frisbee. (foto: Raoul Cartens)
Tim in aantocht met de frisbee. (foto: Raoul Cartens)

Tim is letterlijk het levende bewijs dat het mogelijk is om met de juiste behandeling dieren met kanker te redden. "Toen hij ziek werd, voorspelden ze dat hij nog geen 10 jaar zou worden. En moet je hem nu eens zien. Hij is zo blij als een puppy", glundert Nicole. Twee keer per week trekt Tim nu fanatiek zijn baantjes in het hondenzwembad H2Ond in Babyloniënbroek.

Ook Gaby Bemelen, eigenaresse van zwembad, vindt dat hondeneigenaren te snel het advies krijgen om hun dier in te laten slapen als er kanker is vastgesteld: "Vaak krijgen ze dan pillen mee en week later mogen ze terugkomen voor het finale shot. En Tim laat zien dat het anders kan."

Om honden zoals Tim te helpen wil Nicole dus meer doen. Er moet meer geld komen voor onderzoek naar kanker bij honden. Ze organiseert daarom zondag 6 november de eerste hondenzwemmarathon van Nederland. De 20 honden, die allemaal wel wat mankeren, trekken dan hun baantjes in het overdekte hondenzwembad in Babyloniënbroek. Door middel van sponsoring zwemmen ze geld bij elkaar voor het Nederlands Kankerfonds voor Dieren.

LEES OOK:

Nicole is radeloos nu haar hulphond Tim kanker heeft: 'Hij is mijn hartslag'

Wonderhond Tim is genezen van kanker en krijgt binnenkort een broertje

Nicole leidt pup Bram zelf op tot hulphond, samen met voorganger Tim

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!