Liveblog

112-nieuws: brand bij Bossche basisschool • vrouw (62) van tas beroofd

23 oktober 2022 om 19:08 • Aangepast 2 november 2022 om 10:20
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

18.30

Brand in containerruimte basisschool Het Bossche Broek Den Bosch

In Den Bosch is zondag aan het einde van de middag brand uitgebroken in een containerruimte van basisschool Het Bossche Broek aan de Liviusstraat.

Vermoedelijk vlogen door brandstichting diverse containers onder een overkapping in brand. De brandweer had de brand snel onder controle, maar toch was de schade groot. Containers gingen in vlammen op, maar ook de overkapping liep grote schade op. Door de brand ontstond er onder meer een groot gat in het dak.

Wie er achter de brandstichting zit of zitten is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek. De straat werd tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten door de politie.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
15.40

Onderzoek naar dodelijk ongeval in Oss

De politie heeft zondag onderzoek gedaan naar de toedracht van een dodelijk ongeval op de Graafsebaan in Oss. Daar kwam op 3 september een jonge vrouw om het leven bij een botsing tussen twee auto's. De politie gebruikte voor het onderzoek een drone en deed zogeheten rijproeven.

LEES OOK: Vrouw (22) overleden bij botsing in Oss, twee mensen raken gewond

Wachten op privacy instellingen...
15.32

Huis in Oosterhout is vrijdagnacht beschoten

Een huis aan de Jan van Eijckhof in Oosterhout bleek te zijn beschoten. Dat ontdekte de eigenaar vrijdagochtend. Uit het onderzoek is gebleken dat het vrijdagnacht is gebeurd, meldt de politie.

Het huis is pas verkocht en staat leeg. De overdracht zou volgens de eigenaar in november plaatsvinden. Hij zegt geen idee te hebben wie dit op z'n geweten heeft.

Wachten op privacy instellingen...
15.04

Verwarde personen houden hulpverleners in Vught bezig

Wachten op privacy instellingen...
13.50

UPDATE: Fietser (50) overleden na botsing met oldtimer

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
13.15

Man (23) aangehouden voor bedreiging met vuurwapen

Een man van 23 uit Bergen op Zoom is vannacht in de buurt van zijn huis, in het centrum van de stad, aangehouden voor het bedreigen van een plaatsgenoot met een vuurwapen. Dat gebeurde volgens het slachtoffer op de Grote Markt. Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde de politie dat hij gisteravond rond elf uur uur met twee familieleden in de binnenstad was. Op de Grote Markt ontstond volgens hem een heftige woordenwisseling met een voorbijganger die in de woorden van de aangever 'een zwart pistool uit zijn broekzak pakte en dat op hem richtte'.

Op basis van camerabeelden kwam de politie de later aangehouden verdachte op het spoor. Bij zijn aanhouding vonden agenten in zijn schoudertas een wapenstok en een boksbeugel, maar geen vuurwapen. In zijn huis vond de politie even later onder meer drie BB-guns (balletjespistolen of -geweren), een luchtbuks en een stiletto.

12.57

Paard slaat op hol, ruiter ernstig gewond

Een ruiter is zondagochtend zwaargewond geraakt toen zijn paard op hol sloeg en hij van het dier viel. Dat gebeurde aan de Hooghoutseweg in Biezenmortel. Een fietser vond de zwaargewonde ruiter even verderop. Hij was buiten kennis en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een hardloopster kwam het op hol geslagen paard even verderop tegen. Zij ving het dier.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
12.35

Fietser gewond na botsing met oldtimer

Een fietser is zondagochtend in Gemert gewond geraakt na een botsing met een oldtimer. Dat gebeurde op de Esdonk. Hoe ernstig de verwondingen van de fietser zijn, is niet bekend. De oldtimer liep forse schade op.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
12.19

Vrouw (62) van tas beroofd, Bredanaar (54) aangehouden

Een 54-jarige man uit Breda is aangehouden, omdat hij zaterdagochtend een vrouw (62) van haar tas heeft beroofd. De verdachte reed met een andere man op een scooter door het Valkenbergpark, waarop een van hen de tas van het slachtoffer greep. De actie werd gefilmd door beveiligingscamera's. Agenten herkenden de vijftiger en gingen naar zijn huis. In de tussentijd kregen zij een melding van een conflict op het Oranje Nassauplein. Daar was de verdachte toevallig ook. De politie pakte hem hier op. Naar de andere dader wordt nog gezocht.

11.20

Man (24) klemgereden na politieachtervolging van 20 kilometer

Een 24-jarige man uit Bergen op Zoom is opgepakt na een politieachtervolging van 20 kilometer op de snelweg. Dit gebeurde in nacht van zaterdag op zondag op de A58 in Vlissingen. Hij is uiteindelijk klemgereden.

Camera's die automatisch kentekenplaten herkennen, gaven aan dat de man in de auto zat zonder geldig rijbewijs. Agenten gaven hem op de snelweg bij Heinkenszand een volgteken, maar de bestuurder ging er vandoor richting Vlissingen. Twintig kilometer verderop werd hij door meerdere politieauto's klemgereden en opgepakt. Zijn auto is in beslag genomen, omdat de man niet voor het eerst werd aangehouden. Eenmaal op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een bloedproef.

10.52

Zondagavond code geel: onweersbuiten en windstoten

Zware regen- en onweersbuien trekken zondagavond over onze provincie. Ook gaat het hard waaien, met windstoten tot 75 kilometer per uur. Dit meldt het KNMI, dat code geel heeft afgegeven voor de avond.

Bron: KNMI.
Bron: KNMI.
09.11

Man (31) valt uit rijdende bestelbus en overlijdt

Een 31-jarige man uit Breda is overleden, nadat hij zaterdagavond uit een rijdende bestelbus viel. Hij lag zwaargewond op de Bredaseweg in Rijsbergen en stierf later in het ziekenhuis. Zijn 34-jarige vriendin, die ook in het voertuig zat, is aangehouden.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
06.30

Beschonken bestuurder veroorzaakt ongeval op N65 bij Helvoirt

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, omdat hij in beschonken toestand een ongeluk veroorzaakte. Dit gebeurde op de N65 bij Helvoirt. De bestuurder van een witte auto wilde afslaan, toen een andere automobilist achterop knalde. Uit een blaastest bleek dat de man die de witte auto aanreed, had gedronken. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. Wel zijn beide voertuigen flink beschadigd.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
22.54

Ossenaar komt onder politieauto terecht bij aanhouding

Een 45-jarige Ossenaar is op de Molenweg in Oss gewond geraakt nadat hij met een scooter op een politieauto botste. De man kwam onder het voertuig terecht en brak een been, hij werd naar het ziekenhuis vervoerd en is daar aangehouden.

LEES OOK: Ossenaar komt onder politieauto terecht bij aanhouding

21.21

Beschoten huis pas verkocht, eigenaar geschrokken

De eigenaar van het huis dat in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten werd, heeft geen idee wie dat op zijn geweten heeft. Hij woont met zijn gezin al een tijdje in een ander huis en was op het moment dat er geschoten werd niet thuis. De buren daarentegen schrokken afgelopen nacht wakker van de herrie. "Het was heel angstig, ik ben doodsbang dat de daders terugkomen", vertelt een buurtbewoner.

LEES OOK: Eigenaar beschoten huis geschrokken: 'Gaat je niet in kouwe kleren zitten'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!