Liveblog

112-nieuws: Automobilist scheurt door Etten-Leur • brand gedoofd

6 november 2022 om 22:36 • Aangepast 14 november 2022 om 16:07
nl
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.45

Dit liveblog is afgesloten

22.00

Automobilist scheurt door Etten-Leur

De politie heeft het rijbewijs afgepakt van een automobilist die met 139 kilometer per uur over de Vosdonk in Etten-Leur scheurde. Daar is 50 kilometer per uur toegestaan.

Wachten op privacy instellingen...
20.30

Brand Eindhoven gedoofd

Bij de brand in Eindhoven zijn de laatste vuurresten gedoofd, zo meldt de brandweer. De meeste eenheden zijn al terug naar de kazerne.

15.51

Man aangehouden voor witwassen

Een 25-jarige man uit Roosendaal is zaterdagavond aangehouden voor witwassen. Agenten hadden de man in eerste instantie aan de kant gezet, omdat hij reed met zijn telefoon in zijn hand. Tijdens de controle roken de agenten een sterke henneplucht. Toen bleek dat de man wat hennep bij zich had, werd hij gefouilleerd. Hij bleek ook nog heel veel contant geld op zak te hebben. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekend. De verdachte is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

14.15

Grote brand op woonwagenkamp in Eindhoven

De brandweer is met vier brandweerwagens bij het woonwagenkamp aan de Brestlaan in Eindhoven. Eén woonwagen is volledig uitgebrand. Het vuur dreigt naar andere woonwagens over te slaan. De brandweer houdt er rekening mee dat er mogelijk nog iemand in de woonwagens zit.

De rook is in de omgeving en vanaf de A50 te zien. Er zijn ook verschillende knallen gehoord.

LEES OOK: Grote brand op woonwagenkamp in Eindhoven

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
13.20

Zes man vast voor witwassen

Zes personen uit Son en Breugel, Eindhoven en Geldrop zijn de afgelopen week aangehouden wegens witwassen. Hoofdverdachten zijn twee inwoners van Son en Breugel, die een bijstandsuitkeringen genoten, maar ondertussen veel geld wisten te vergaren én uit te geven. De vier andere arrestanten zouden hen hierbij hebben geholpen. Er werden tijdens het onderzoek onder meer veel contant geld en een dure auto in beslag genomen.

LEES OOK: Uitkeringstrekkers uit Son en Breugel hielden er een luxe leven op na

12.30

Man met wapen vast na ruzie met ex

Een man is afgelopen nacht aangehouden na een ruzie met zijn ex-echtgenote in Vught. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling. In het huis waar de man werd opgepakt, is een pistool aangetroffen, zo meldt wijkagent Marcel de Rouw. De politie heeft de zaak in onderzoek en ze heeft ook Veilig Thuis geïnformeerd. Dit is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling.

10.50

Slachtoffer ongeluk Moerdijk komt uit Fijnaart

Een wagen is zondagmorgen vroeg tegen een lantaarnpaal langs de A16 bij knooppunt Klaverpolder gebotst. De bestuurder overleefde de botsing niet. Het gaat om een man van 49, die uit Fijnaart komt, zo meldt de politie. Volgens haar waren geen andere weggebruikers betrokken bij het ongeluk. Door het ongeval was de snelweg enige tijd afgesloten.

LEES OOK: Man (49) uit Fijnaart overleden bij ongeluk op de A16 bij Moerdijk

10.30

Zwaargewond na val met E-step

Een man van 27 uit Sprang-Capelle is zaterdagavond buiten bewustzijn geraakt na een val met zijn E-step. Het ongeluk gebeurde rond negen uur op het Halve Zolenpad tussen Waspik en Sprang-Capelle. Het slachtoffer werd gevonden op het fietspad. De politie gaat er voorlopig vanuit dat de man tijdens het steppen is gevallen, hoe is nog onduidelijk. Er was in ieder geval niemand anders bij betrokken.

Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is onbekend.

7.10

Politie betrapt vuurwerkkopers

De politie heeft in de grensstreek 'meerdere bestuurders' betrapt op het vervoeren van vuurwerk. De politie van het team Breda-Marktdal meldt dit op Facebook. Ze betreurt het dat er de afgelopen weken 'weer' een stijging wordt gemeld van gevallen van vuurwerkoverlast. Ook laat ze weten dat er in Baarle-Nassau en omstreken tientallen auto's zijn gecontroleerd. De politie doet dit in opvallende én onopvallende wagens.

Vuurwerk dat in beslag is genomen, zal worden vernietigd. Je mag in het buitenland alleen vuurwerk kopen dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse regelgeving. Ook is het verboden om vuurwerk vanuit het buitenland naar Nederland te vervoeren.

Wachten op privacy instellingen...
5.45

Dodelijk ongeluk op de A16

Op de snelweg A16 bij knooppunt Klaverpolder is zondagochtend een dodelijk ongeluk met een auto gebeurd. Het knooppunt ligt bij Moerdijk en hier komen de A16 en de A17 bij elkaar. Volgens de politie waren er geen andere weggebruikers bij het ongeval betrokken. Het ongeluk werd rond kwart voor zes gemeld. Verkeersspecialisten gaan de toedracht onderzoeken. Het verkeer wordt omgeleid.

2.50

Auto door brand getroffen

In de Kameelstraat in Breda is een auto in de nacht van zaterdag op zondag zwaar beschadigd door een brand. Het vuur brak tegen tien voor drie uit. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto zowel binnen als aan de voorzijde door de brand werd verwoest. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. De politie sluit niets uit en ze is een onderzoek begonnen.

Brandweer en politie werden ingeschakeld (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweer en politie werden ingeschakeld (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
Er kwam veel rook vrij (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
Er kwam veel rook vrij (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
22.25

Auto botst tegen scooter

Een scooterrijder is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de Zonnehofstraat in Helmond. De man botste op een auto. De wagen zou volgens buurtbewoners achteruit de straat in zijn gereden en tegen de scooterrijder zijn gebotst. Buurtbewoners hielpen de scooterrijder totdat de hulpdiensten er waren. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het slachtoffer werd door een ambulance weggebracht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
Het slachtoffer werd door een ambulance weggebracht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!