Video

Vuurwerkbrand verwoestte woonwagens: 'Een grap, maar wij zijn alles kwijt'

9 november 2022 om 19:00 • Aangepast 17 november 2022 om 12:35
nl
Het vuurwerk dat zondagmiddag voor een verwoestende brand zorgde op een woonwagenkamp aan de Brestlaan in Eindhoven, zou volgens een buurvrouw naar binnen zijn gegooid door een groepje kinderen. Een extreem uit de hand gelopen kwajongensstreek. "Maar poging tot moord vind ik zwaar overdreven."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De brand ontstond zondag in de woonwagen op nummer 8, waar de tante van de buurvrouw woont. De buurvrouw zelf woont op nummer 10. "Op het moment dat de brand uitbrak, zat ik in de auto. Mijn kinderen belden me volledig in paniek op. Ik heb geen flauw idee hoe ik vervolgens thuis ben gekomen, maar voor mijn gevoel duurde het een eeuwigheid."

Eenmaal terug op het kamp, was het vuur al overgeslagen op de woonwagens aan weerszijden op nummer 6 en 10. "Alles stond in lichterlaaie. En je kunt je voorstellen dat een houten wagen binnen een half uur weg is. Het is volledig onbewoonbaar." Dat geldt ook voor de verwoeste wagen van haar tante én die van haar zus, die weer aan de andere kant van de brandhaard woont. "We zijn alles kwijt."

"In het filmpje wordt gelachen om het vuurwerk, niet om de brand die erna ontstond."

Kort na de brand dook er een filmpje op, waarop vanuit de woonwagen van haar zus te zien is hoe het vuurwerk naar binnen wordt gegooid. Die beelden zouden zijn gemaakt door de vriend van het buurmeisje dat op nummer 6 woont. "Het zou kunnen dat je hem hoort."

Toch heeft hij volgens de buurvrouw niks met het gooien te maken. "In dat filmpje wordt gelachen om dat vuurwerk. Niet om de brand die erna ontstond." Ook ontkent ze dat het vuurwerk vanuit de woonwagen gegooid zou zijn, zoals eerder door sommige buurtbewoners werd gesuggereerd.

Wie het vuurwerk volgens haar dan wel naar binnen gooide? "Een groepje kinderen uit de buurt. Allemaal van een jaar of tien. Die zullen echt niet de bedoeling hebben gehad om alles in de hens te steken. Het begon waarschijnlijk als grap. Maar wij zijn alles kwijt."

"Dan roept ze dat het poging tot moord is. Op basis van zo'n filmpje..."

Wel baalt ze van de reactie van haar tante, met wie ze overigens al jaren geen contact meer heeft. "Dan roepen ze dat het poging tot moord is. Op basis van zo'n filmpje. Dat vind ik overdreven."

Al hoopt de buurvrouw wel dat de daders snel worden gepakt. "Dan kan ik de schade tenminste op iemand verhalen. Wij krijgen met onze wagens geen verzekering, dus we draaien op voor alle kosten."

Sinds de brand zit de buurvrouw met haar twee kinderen van 2 en 5 jaar in een hotel, dat door de gemeente is geregeld. "Al mag je het zo eigenlijk niet noemen. Ik snap heel goed dat de gemeente er ook niks aan kan doen, alleen die kamer is echt te klein voor ons drieën. En het stinkt."

In de video hieronder zie je de reactie die de tante maandag gaf. Het vuurwerk werd in haar woonwagen gegooid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!