Video

Ontvoering met een kidnapbus: nog twee mannen opgepakt

10 november 2022 om 14:07 • Aangepast 11 november 2022 om 13:58
nl
De politie heeft nog twee mannen opgepakt voor betrokkenheid bij een mogelijke ontvoering met een kidnapbus in Eindhoven. Het gaat om een 33-jarige man uit Oosterhout en een 31-jarige man uit Rotterdam. Eerder werden al twee mannen opgepakt omdat ze de kidnapbus bestuurden.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie kreeg op 28 september een melding van een 'verdachte situatie' op het Spanvlinderplein in Eindhoven. De politie reed daar een witte bestelbus klem. Deze bus was volledig ingericht om mensen mee te ontvoeren. Op de schuif- en achterdeur waren zware sloten gemonteerd. Het hele laadruim was bedekt met doorschijnend plastic en in de hoek leek een koelbox te staan. De politie zei eerder al het vermoeden te hebben dat de bus eerder is gebruikt om iemand mee te kidnappen.

Terwijl agenten bezig waren met het onderzoek in en rondom de bus, kwam er een telefoontje binnen bij de meldkamer. Een man meldde dat hij eventjes ontvoerd was geweest. De bus zou daar iets mee te maken hebben. Twee verdachten werden die avond direct aangehouden.

De politie onderzoekt nog welke relatie er is tussen deze man, de witte bus en de vier verdachten. Aan mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord, wordt gevraagd zich te melden.

De bus werd woensdagavond 28 september gevonden:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!