Video

Drugslab ontdekt na brand in paardenstal Baarle-Nassau

15 november 2022 om 10:29 • Aangepast 16 november 2022 om 11:00
nl
In de paardenstal aan de Veldbraak in Baarle-Nassau waar maandagnacht brand woedde, is een drugslab ontdekt. De eigenaar van de stal is aangehouden.

Iets na middernacht brak de brand uit in de stal. Op het moment dat de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al metershoog uit de loods. De paarden konden allemaal op tijd worden bevrijd. Bij de brand kwam wel de nodige asbest vrij.

Nadat het vuur geblust was, deed de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarbij hielpen ook medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Die worden ingeschakeld als er chemische stoffen gevonden worden, die een bedreiging voor de omgeving vormen.

Op dit moment onderzoeken experts van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant of er ook schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Er hangen linten die waarschuwen voor asbest. Deeltjes van de kankerverwekkende stof zijn neergekomen in de omgeving. Die bemoeilijkten dinsdagmiddag het technisch onderzoek en de ontmanteling van het drugslab.

Buurtbewoners reageren verbaasd op de arrestatie van de eigenaar van de stal. Ze kunnen zich niet voorstellen dat de man een drugslab had.

De stal ligt buiten Baarle, langs de weg naar het Belgische Weelde.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!