Ontsnapte tbs'er die Tilburger doodschoot op Nationale Opsporingslijst - Omroep Brabant

Ontsnapte tbs'er die Tilburger doodschoot op Nationale Opsporingslijst

15 november 2022 om 22:56 • Aangepast 23 november 2022 om 09:48
nl
De politie heeft de 27-jarige tbs'er Sherwin Benshomin Windster op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Hij ontsnapte afgelopen juni samen met de 24-jarige Luciano D. uit de Pompekliniek in Nijmegen. Windster schoot in september 2015 in Tilburg Mick Pitai dood, tijdens een uit de hand gelopen roofoverval.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Hij pleegde die roofoverval toen hij net een dag verlof had van een eerdere straf met jeugd-tbs. In 2019 is hij ervoor veroordeeld: Windster kreeg vijfenhalf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

In juni, tijdens het uitzitten van de celstraf, lukte het Windster én D. te ontsnappen. D. werd na een klopjacht van negen dagen in Den Haag aangehouden. Windster is nog altijd voortvluchtig.

De politie waarschuwt mensen die de tbs'er gezien hebben, hem niet zelf te benaderen maar om de politie te bellen. Op de website van de politie zijn foto's en het signalement van Windster gedeeld.

D. ontsnapte in 2017 ook al uit jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. Hij werd toen eveneens op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Hij werd na ruim drie maanden alsnog aangehouden.

LEES OOK:

Ontsnapte tbs'er gezocht: zo beland je op de Nationale Opsporingslijst

Ontsnapte tbs'er Luciano D. opgepakt op A12, Windster nog altijd spoorloos

Dit is wat de ontsnapte tbs'er Sherwin Windster op zijn geweten heeft

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.