112-nieuws: auto vliegt over de kop • man met veel harddrugs aangehouden - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: auto vliegt over de kop • man met veel harddrugs aangehouden

donderdag om 20:04 • Aangepast vrijdag om 11:06
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

22.58

Dit liveblog is gesloten

22.53

Auto vat vlam

Op de Houtsnipwal in Cuijk is een geparkeerde auto uitgebrand. Buurtbewoners hoorden knallen en niet lang daarna stond de auto in brand. De brandweer wist de auto snel te blussen.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
22.11

Getuigen gezocht van zwaargewonde man in Eindhoven

De politie heeft afgelopen dinsdag in een huis aan de Bakkerstraat in Eindhoven een zwaargewonde man gevonden. De man, een 54-jarige Italiaan, was gewond aan zijn hoofd en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat hij is mishandeld en is op zoek naar getuigen. De plek waar hij is mishandeld, is ook nog niet duidelijk. De man is zelf niet in staat om een verklaring af te leggen.

Volgens de politie lijkt het erop dat de man afgelopen maandag rond twee uur 's middags met de trein op station Eindhoven is aangekomen. Daarna hield hij zich waarschijnlijk op in de buurt van het station en de wijk Oud Woensel. Hij bezocht een plek aan de Hemelrijken en 's avonds kwam hij aan in de Bakkerstraat. Aan mensen die de man rond die tijd hebben gezien, wordt gevraagd zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...
20.42

Aanrijding met hert in Breda

De politie heeft in het Liesbos in Breda per ongeluk een hert aangereden. Het dier stak onverwachts over en agenten konden het hert niet meer ontwijken. Agenten hebben gezocht naar het diertje, dat waarschijnlijk gewond is geraakt, maar konden hem niet vinden. De auto raakte door de klap beschadigd. De toezichthouder van het natuurgebied is op de hoogte gebracht.

19.34

Bestuurder rijdt gevaarlijk op de A2

Een 41-jarige bestuurder België haalde vanmiddag gevaarlijke capriolen uit op de A2 bij Best. Dat meldt de politie. Hij haalde rechts in, reed 47 kilometer per uur te hard en gebruikte 'uit frustratie' lichtsignalen naar zijn voorganger. Hij was onder invloed van cannabis en weigerde een bloedtest. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

17.44

Man met drugs aangehouden

Een 33-jarige man uit Breda is door agenten staande gehouden omdat hij rondreed zonder rijbewijs. Toen agenten zijn auto controleerden, bleken daar soft- en harddrugs te liggen. Hierop werd besloten zijn huis te doorzoeken. Daar bleken veel verschillende soorten drugs te liggen. Het ging om hennep, lsd, cocaïne, mdma, xtc, paddo's, amfetamine en ketamine. De man zit nog vast.

17.33

Man met ijzeren staaf verzet zich tegen aanhouding

De de politie heeft vanochtend een man aangehouden die met een ijzeren staaf voor een kantoor stond. Hij bedreigde het personeel van het kantoor. De man wilde niet meewerken aan zijn aanhouding.

Toen agenten aankwamen ging hij eerst in zijn auto zitten en deed meteen de deur en ramen dicht. Toen hij uit zijn auto werd gehaald, verzette hij zich nog steeds. Agenten gebruikten daarom een stroomstootwapen. "Helaas had dat geen effect", meldt de politie. Uiteindelijk is hij op de grond aangehouden.

In zijn auto werd de ijzeren staaf gevonden. Deze is in beslag genomen. Volgens de politie rook de man naar alcohol, maar hij wilde niet meewerken aan een bloedtest. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man wordt verdacht van bedreiging, verzet, belediging van meerdere ambtenaren in functie, bedreiging van politieagenten, rijden onder invloed en weigering van medewerking aan de bloedtest.

17.00

Politie zoekt camerabeelden van brand

De politie is op zoek naar camerabeelden van de brand die vannacht woedde in een kampeerboerderij aan De Hoof in Someren. De politie en brandweer gaan uit van brandstichting. Het gebouw raakte zwaar beschadigd door de brand.

"We willen graag weten wat er is gebeurd en zijn op zoek naar getuigen en camerabeelden", meldt de politie.

Wachten op privacy instellingen...
15.47

Verdachte schietpartij langer vast

De 24-jarige Thomas N. uit Drunen die in de nacht van 11 op 12 juni op iemand zou hebben geschoten op een terras in het centrum van Tilburg, blijft drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank besloten. De broer van Thomas is ook verdachte in deze zaak, al is hij sinds kort op vrije voeten. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dit desgevraagd bevestigd.

Op het terras van cocktailbar Ibiza aan de Heuvelring in Tilburg werd om 00.20 uur een 29-jarige man beschoten. De cafébezoeker raakte daarbij gewond aan zijn been. De verdachte wist hierna te ontsnappen aan de politie. Hij werd vrijdag 4 november opgepakt in Antwerpen.

Volgens het Openbaar Ministerie was de man levensgevaarlijk bezig door op een vol terras op iemand te schieten met een vuurwapen. "Vanwege de drukke uitgaansavond waren er veel andere mensen aanwezig op het terras. Zij hadden ook gewond kunnen raken door deze roekeloze actie", aldus de officier van justitie.

LEES OOK: Dit is de man die op een vol terras in Tilburg iemand neerschoot

14.53

Busje van pakketbezorger vliegt in de fik

Een busje van pakketdienst DPD is vanmiddag in brand gevlogen op de Rooseindsestraat in Helmond. De chauffeur kon op tijd uit zijn auto komen en bleef daardoor ongedeerd. Wel raakte het busje ernstig beschadigd. De pakketjes worden door een collega opgehaald en bezorgd. De brand ontstond waarschijnlijk door kortsluiting.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
13.09

Geen treinverkeer tussen Eindhoven en Helmond

Door een aanrijding op het spoor rijden vandaag tot half vier in de middag geen treinen. De NS heeft snelbussen ingezet.

13.07

Grote schade door brand in huis

De schade aan een huis in Tilburg is groot, nadat er gisteravond brand woedde. Dat blijkt deze vandaag bij daglicht. Aan de voor- en achterkant is de gevel zwartgeblakerd. Van het interieur is niks over. Veel ramen zijn gesprongen. Het vuur woedde in een huis aan de Hogendorpstraat. Buren hoorden harde knallen. Ook het huis van de buurvrouw liep behoorlijk wat schade op.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
11.43

Ernstig ongeluk: auto vliegt over de kop

Een automobilist heeft vanochtend een ernstig ongeluk veroorzaakt in Leende. Op de Valkenwaardseweg raakte een man een andere auto van achteren. De witte auto werd gelanceerd en vloog over de kop. Het andere voertuig belandde tussen een paar grote bomen. De inzittende vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
11.20

Twee lichtgewonden bij woningoverval


Bij een woningoverval aan de Schie in Deurne zijn gisteravond twee mensen lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie vanochtend. Meerdere daders bedreigden de bewoners met wapens en gingen er met onbekende buit vandoor. De politie zoekt de overvallers en roept getuigen op zich te melden. De daders vluchtten rennend in de richting van het station.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
10.58

Twee vrachtwagens botsen op A2

Op de A2 bij Budel zijn vanochtend twee vrachtwagens tegen elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde iets na negenen in de richting van Weert naar Eindhoven. Ze reden achter elkaar, toen ze plotseling moesten remmen voor een file. De achterste trucker botste op zijn voorganger. De chauffeurs kwamen met de schrik vrij. Wel verschoof de cabine van de achterste truck.

08.17

Jongen van fiets gevallen na botsing

Een jongen is vanochtend van zijn fiets gevallen na een botsing in Oss. Hij is nagekeken in een ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De motorkap van de auto raakte beschadigd. Het ongeluk gebeurde bij een rotonde aan de Raadhuislaan.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
07.30

UPDATE - Vijf mensen naar het ziekenhuis na koolmonoxide in appartementen

Vijf mensen zijn vanochtend naar het ziekenhuis gebracht nadat een hoge concentratie koolmonoxide is vrijgekomen in een appartementencomplex in Boxtel. De brandweer heeft metingen gedaan in het gebouw aan de Baanderherenweg. Na onderzoek blijkt dat een lekkende cv-ketel de oorzaak is geweest.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
07.16

Minder intercity's tussen Utrecht en Den Bosch

Door een defect spoor rijden er minder intercity's tussen Utrecht Centraal en Den Bosch. Dat meldt de NS.

07.12

Persoon te water blijkt loos alarm

Wachten op privacy instellingen...
06.15

Hoge concentratie koolmonoxide in appartementen Boxtel, één persoon gewond

Een persoon is vanochtend gewond geraakt nadat een hoge concentratie koolmonoxide is vrijgekomen in een appartementencomplex in Boxtel. Inmiddels verricht de brandweer metingen in zes appartementen in het complex. In drie appartementen hebben ze hoge waardes koolmonoxide gemeten.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
03.09

Brand achter woning Valkenswaard

Wachten op privacy instellingen...
01.17

Brand in toekomstige opvang voor asielzoekers in Someren

In een kampeerboerderij aan De Hoof in Someren is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. Volgens een 112-correspondent gaat de brandweer uit van brandstichting. In het gebouw zouden vanaf maandag 450 asielzoekers opgevangen worden.

De brandweer schaalde vannacht al snel op naar grote brand en kwam met drie blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. De kampeerboerderij heeft een rieten kap, de brandweer wist te voorkomen dat het dak vlam vatte. De brand was snel onder controle. Door de brand is er flinke schade ontstaan in de slaapvertrekken beneden.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak, er raakte niemand gewond.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
23.28

Overvallers bedreigen slachtoffer met wapens

Meerdere daders hebben een huis overvallen aan de Schie in Deurne. Met wapens bedreigden ze een slachtoffer. Vervolgens sloegen ze met de buit op de vlucht.

Er is een burgernetmelding verstuurd om uit te kijken naar een man in zwarte kleding met een bivakmuts en een man in een groene broek en bodywarmer.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone