John van den Heuvel over zware beveiliging: 'Beste middel tegen vreemdgaan'

9 december 2022 om 16:03 • Aangepast 19 december 2022 om 09:42
nl
Zware persoonsbeveiliging is volgens John van den Heuvel de perfecte remedie tegen vreemdgaan. Dat heeft de Eindhovense misdaadjournalist gezegd in de podcast Real Talk van FunX-dj Fernando Halman. "Als je echt een vreemdganger bent en je wilt ervan af, dan moet je persoonsbeveiliging nemen", zei hij lachend. "Dat is voor mijn vrouw een hele geruststelling."
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De misdaadjournalist gaf dit als antwoord op een vraag van luisteraars over de impact van de beveiliging op zijn leven. Van den Heuvel wordt sinds 2017 beveiligd vanwege zijn werk. "Zij maken mij mee tijdens allerlei zaken die in elk mensenleven spelen: verjaardagen, begrafenissen. En dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor mijn dierbaren."

De misdaadverslaggever vindt het vooral frustrerend tijdens het hardlopen, bekende hij: "Dan ga ik het bos in en denk ik: zo, lekker tempo. Maar ik ben dan buiten adem terwijl de beveiligers nog gewoon lopen te praten. Dus ik gym nu vooral thuis, met een coach."

"In Nederland zijn we echt totaal de verkeerde weg ingeslagen."

Van den Heuvel benadrukt dat hij niet de enige persoon in Nederland is die constante beveiliging nodig heeft en krijgt. "Dit geldt voor zoveel andere mensen: advocaten, officieren van justitie, rechters, politici. In dat opzicht zijn we in Nederland echt totaal de verkeerde weg ingeslagen."

LEES OOK:

Eindhovenaar sprak mogelijk over liquidatieplan John van den Heuvel

'John van den Heuvel met de dood bedreigd door rechterhand van Taghi'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.