Liveblog

112-nieuws: code geel wegens gladde wegen • brand in zorginstelling

12 december 2022 om 19:39 • Aangepast 13 december 2022 om 11:21
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.30

KNMI waarschuwt voor gladde wegen: code geel

Het KNMI waarschuwt voor plaatselijke gladheid in Brabant. Er geldt daarom tot het middaguur op dinsdag code geel. De waarschuwing geldt ook voor de provincies Limburg, Gelderland, Zeeland, Utrecht en Zuid-Holland. Volgens het KNMI moet het verkeer vooral rekening houden met (fiets)bruggen en viaducten waar het spekglad kan worden.

Een strooiwagen in Eindhoven (archieffoto: Rob Engelaar/ANP).
Een strooiwagen in Eindhoven (archieffoto: Rob Engelaar/ANP).
20.21

Vrouw ademt teveel rook in bij brand zorginstelling

Een bewoonster van een zorginstelling aan de Laan van Voorburg in Vught is gewond geraakt bij een brand in het complex. De vrouw had teveel rook ingeademd. Ze is onder begeleiding van een traumadokter per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brand brak kort na zeven uur in de avond uit en was snel onder controle.

undefined
19.36

Vrachtwagen botst op auto

Bij een ongeluk op een kruising in De Mortel heeft een vrachtwagen een auto geraakt, die net van rechts was gekomen. De bestuurder van de auto is nagekeken door de ambulance, maar is verder ongedeerd gebleven. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De auto is weggesleept.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
19.03

Vrouw, man en kat te water in auto

Een vrouw is met haar man en hun kat rond zes uur uur met haar auto in het water beland in Elshout. Dit gebeurde op de kruising van de Elshoutseweg en Mayweg. Brandweer, politie en ambulance rukten uit. Ook een duikteam van de brandweer uit Den Bosch kwam naar het ongeval maar hoefde niet in actie te komen. De toegesnelde brandweer uit Drunen had de vrouw al uit het water weten te halen. De man kon samen met de kat op eigen kracht uit het voertuig komen. De ambulancedienst verleende eerste hulp. Beide inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een berger zal de auto uit de sloot halen en meenemen.

17.14

Nog een verdachte van mishandeling in Schijndel aangehouden

Een vijfde verdachte heeft zich bij de politie gemeld in verband met een mishandeling in Schijndel. Eind november hadden vier jongens zich al gemeld omdat ze betrokken zouden zijn bij een zware mishandeling 21 augustus op de Hoofdstraat. Dat gebeurde nadat Bureau Brabant aandacht aan de zaak had besteed. Het opsporingsprogramma toonde beelden waarop de verdachten onherkenbaar waren gemaakt. Indien ze zich niet zouden melden, zouden ze herkenbaar in beeld komen. De politie zoekt nog naar een zesde verdachte.

16.08

Auto op zijn kop in de sloot

Een automobilist is in Schijndel aan de linkerkant van de Gestelseweg tegen een boom gebotst en ondersteboven in een droge sloot beland. Dat gebeurde kort na drie uur maandagmiddag. De bestuurder is na een eerste medische controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een deel van de rijbaan is afgesloten, het verkeer kan beurtelings passeren. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de auto uit de sloot te takelen en af te voeren.

15.38

Twee gewonden nadat hijskraan uit Elsendorp omvalt

In het centrum van Utrecht is een ongeluk gebeurd met een hijskraan van een bedrijf uit Elsendorp. De politie meldt dat er twee mensen gewond zijn geraakt. Op beelden is te zien dat de hijskraan in tweeën brak. De slachtoffers zaten korte tijd bekneld onder de last van de hijskraan. Ze zijn allebei nagekeken door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht. Naar omstandigheden maken ze het goed, zegt de brandweer. "De situatie is nu stabiel, op dit moment kijken we hoe de kraan kan worden geborgen", laat een woordvoerder weten aan RTV Utrecht.

15.04

Ongeluk met twee vrachtwagens op A58

Een ongeluk waarbij twee vrachtwagens betrokken zijn, zorgde maandagmiddag rond drie uur voor aanzienlijke vertraging op de A58 richting Tilburg. De rechterrijstrook ging voor het knooppunt Sint Annabosch dicht. Automobilisten liepen tot een half uur vertraging op. Ook in de andere richting was vertraging door een kijkersfile. De hinder was rond vijf uur grotendeels voorbij.

Wachten op privacy instellingen...
14.35

Nog twee aanhoudingen voor klemrijden en beschieten automobilist

Voor het klemrijden, slaan en beschieten van een automobilist dit weekend in Giessen heeft de politie nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om mannen van 19 jaar uit Eethen en Nieuwendijk. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Eerder al werden in deze zaak twee mannen (18 en 19) uit Woudrichem en het Gelderse Brakel opgepakt. Het onderzoek van de recherche is nog in volle gang. Dit weekend gaf de politie aan te vermoeden dat het hier gaat om een conflict in de relatiesfeer.

LEES OOK: Automobilist klemgereden, geslagen en beschoten: twee mannen opgepakt

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
14.26

Militair toestel maakt voorzorgslanding

Een Hercules-transporttoestel heeft vanmiddag een voorzorgslanding moeten maken op vliegbasis Eindhoven. Dit nadat volgens 112-correspondent een van de motoren was uitgevallen. Verschillende hulpdiensten, ook die van het vliegveld zelf, kwamen op de melding af. Volgens een spotter had het toestel enkele maanden aan de grond gestaan voor onderhoud. Het zou pas net weer in gebruik zijn.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.39

Dier in nood van ijs gered

Een zwaan is vanmiddag door de brandweer in Eindhoven van het ijs gered. Het dier zat volgens omstanders vastgevroren aan het ijs op het kanaal. Twee brandweerlieden wisten de jonge zwaan uiteindelijk in veiligheid te brengen.

In overleg met medewerkers van de dierenambulance, gingen twee brandweerlieden het kanaal in, op de zwaan af. Het jonge dier wist toen al los te komen. Maar door uitputting kwam de zwaan maar moeizaam weg.

De brandweerlieden wisten het dier uiteindelijk aan de overkant van het kanaal te krijgen. Daar kon de zwaan met een vangstok worden gevangen. Het verzwakte dier is door de dierenambulance naar een opvang gebracht om aan te sterken.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.25

Brand in oliebollenkraam

Bij een brand in een oliebollenkraam in Valkenswaard is volgens onze 112-correspondent iemand gewond geraakt. Het zou gaan om een medewerker van de kraam die staat aan de Corridor. Het slachtoffer zou met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Dit nadat hij zelf had geprobeerd de brand te blussen. De brandweer had de situatie snel onder controle.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
11.45

Boete voor niet krabben ruiten: 250 euro

De ruiten van je auto slecht krabben, kan je deze dagen duur komen te staan. Dat ontdekten twee automobilisten vanochtend in Den Bosch. Ze kregen een bekeuring van 250 euro. Vergeet je ook je buitenspiegels dan kan er nog eens 150 euro bovenop komen.

De ruiten van je auto slecht krabben, kan je deze dagen duur komen te staan (foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant).
De ruiten van je auto slecht krabben, kan je deze dagen duur komen te staan (foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant).
11.12

Een maand geen verkeersboetes in België

Ga je vanaf donderdag de grens over dan hoef je je niet druk te maken over een eventuele verkeersboete. De Belgische politie deelt namelijk vanaf donderdag uit protest een maand lang geen verkeersboetes uit. De politie bij onze zuiderburen voert op deze manier actie tegen het uitstellen van een salarisverhoging én tegen de verhoging van de pensioenleeftijd.

Alleen voor direct gevaarlijk gedrag zoals rijden onder invloed geldt de 'boetevrije maand' niet. Agenten zullen zelf beoordelen of ze een bekeuring moeten uitschrijven. In het geval van lichtere overtredingen zullen zij volgens een woordvoerder 'eerder verkeersopvoedkundig optreden'. Wie fout heeft geparkeerd zal bijvoorbeeld de vraag krijgen een andere plek te zoeken.

11.08

Verdachte uit Halsteren aangehouden voor diefstal met geweld

Voor een diefstal met geweld is zaterdag 3 december op de N57bij Middelburg een 20-jarige man uit Halsteren aangehouden. Dit gebeurde nadat de politie de auto waarin hij zat een stopteken gaf. In de auto vond de politie twee messen en een vuurwapen waarvan nog moet worden vastgesteld of het om een echt vuurwapen gaat. De man uit Halsteren zat samen met drie anderen in de auto. Na de vondst van de wapens werden ook zij aangehouden. Een van die drie verdachten is een man van 18 uit Ossendrecht.

De politie vermoedt dat het viertal op pad was om een misdrijf te plegen. Vanwege het onderzoeksbelang zijn de aanhoudingen vanochtend pas bekendgemaakt.

10.37

File na ongeluk op A2

Bij knooppunt De Hogt op de A2 richting het zuiden is een ongeluk gebeurd. Verkeer moet over de vluchtstrook. Dit zorgt voor een half uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
08.00

A58 weer vrij

De rechterrijstrook van de A58 van Breda richting Eindhoven is weer vrij. Wel moet je nog rekening houden met een vertraging van zo'n veertig minuten. Bij Oirschot stond eerder vanochtend een auto met pech. De auto is inmiddels geborgen en omrijden is niet meer nodig. De vertraging neemt af.

07.33

Behoorlijke file op A58

De rechterrijstrook van de A58 van Breda richting Eindhoven is sinds kwart over zeven vanochtend afgesloten bij Oirschot. Daar staat een kapotte auto op de weg. De afsluiting leidt iets voor acht uur tot een file van zo'n veertien kilometer vanaf knooppunt De Baars. Goed voor zo'n drie kwartier vertraging.

Er is een omleiding ingesteld.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

KNMI waarschuwt voor gladheid

Het KNMI waarschuwt tot tien uur vanochtend opnieuw voor gladheid. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het plaatselijk glad zijn. Daarom is code geel afgegeven: wees alert.

LEES OOK: Schaatsweer in aantocht: 'Het ijs heeft flink kunnen aangroeien'

22.00

Bestelbus vliegt spontaan in brand

Een bestelbus vatte gisteravond spontaan vlam op de Tilburgseweg in Moergestel. De bestuurder merkte tijdens het rijden dat er iets mis was met de bus. Hij parkeerde zijn bus in de berm. Net voor het viaduct over de A58 brandde de bus volledig uit. Vanwege de brand werd de weg tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!