Video

Man die Mo (23) op straat in Oss doodschoot, zit mogelijk in Turkije

16 december 2022 om 07:30 • Aangepast 23 december 2022 om 10:21
nl
De man die in april Mohamed Ahmed (23) uit Oss op straat doodschoot, is mogelijk naar Turkije gevlucht. Het Openbaar Ministerie (OM) wil Turkije daarom om hulp vragen bij het zoeken naar deze verdachte.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

In deze moordzaak staat vrijdagmiddag een eerste tussentijdse zitting in de rechtbank in Den Bosch gepland. Twee broers, die vanwege de dodelijke schietpartij zijn opgepakt, worden verdacht van moord in vereniging. Dat laat het OM weten.

Justitie denkt dat zij een rol hebben gespeeld in het liquideren van de 23-jarige Mo, maar zelf niet de trekker hebben overgehaald. Dit betekent dat zij actief en nauw zouden hebben samengewerkt met de daadwerkelijke schutter.

Op klaarlichte dag
Mo werd op donderdagmiddag 14 april op klaarlichte dag op straat doodgeschoten. Hij zou meerdere keren zijn geraakt. Dit gebeurde in de Leeuwerikhof, zo'n twintig meter van waar hij woonde. Volgens bekenden zat Mohamed op dat moment op een scooter, met zijn vader achterop.

In het onderzoek naar de dood van Mo hield de politie in totaal zes mannen aan. Eerst meldden twee mannen uit Veghel zich op het politiebureau. Zij werden kort daarna vrijgelaten. Daarna was het de beurt aan vier mannen uit Oss, van wie twee vrijdag voor het eerst tussentijds voor de rechter verschijnen. Ook nam de politie meerdere auto's in beslag.

In de weken na de dodelijke schietpartij werden in de omgeving enkele huizen beschoten.

LEES OOK:

Werd Mo doodgeschoten in een Osse maffiawijk? 'In elke buurt is wel iets'

Vriend zag Mo (23) sterven op straat: 'Kogels boven oog en in buik'

Mo (23) werd doodgeschoten op straat: zesde verdachte opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!