Vorst zorgt voor vertraging bij schoonmaak asbestwijk in Zevenbergen

17 december 2022 om 21:39 • Aangepast 19 december 2022 om 09:05
nl
De vrieskou maakt het asbestvrij maken van de wijk Bosselaar Zuid in Zevenbergen lastig. Het is daardoor nog altijd onduidelijk wanneer het gebied helemaal schoon is en kan worden vrijgegeven, zo laat de gemeente Moerdijk zaterdagavond weten. Het gebied met honderden inwoners ging vrijdag op slot na een grote brand in vier loodsen in Zevenbergen. Bij die brand kwam asbest vrij.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Het schoonmaken van de straten, stoepen, opritten en paadjes naar woningen gebeurt door een speciaal asbestsaneringsbedrijf. Zij doen dat met behulp van water maar omdat het vriest, kan het niet dag en nacht doorgaan.

“Als het te koud wordt, is schoonmaken niet mogelijk. Zodra de temperatuur het toe laat, wordt er zondag in de ochtend weer meteen gestart”, laat een woordvoerster van de gemeente Moerdijk weten.

Wasstraat dag en nacht open
Inmiddels kunnen bewoners het gebied wel met de auto verlaten. Daarvoor moeten ze gebruik maken van een wasstraat waarbij het voertuig wordt schoongespoten voordat deze het gebied uitrijdt.

Zaterdag stonden er lange rijen bij de wasstraat. De wasstraat blijft wel 24 uur per dag open.

Basisschool open of niet?
De gemeente onderzoekt dit weekend ook of basisschool De Neerhof maandag haar deuren weer kan openen. De school wordt zondag zowel van binnen als van buiten geïnspecteerd.

"Scholen worden extra goed geventileerd, de vraag is dan ook of er deeltjes binnen zijn gekomen. We willen zeker weten dat de school veilig is voordat maandag de deuren eventueel worden geopend", vertelt de woordvoerster van de gemeente.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke riep zaterdag bewoners opnieuw op om contact en verspreiding nog altijd zo veel mogelijk te voorkomen. Tot slot spreekt hij ook nog een woord van dank uit richting de inwoners. "Een groot compliment aan onze inwoners die zich snel aanpasten aan de situatie en vaak begrip toonden voor vervelende veiligheidsmaatregelen."

LEES OOK:

Schone auto's mogen asbestwijk Zevenbergen uit, lange rijen voor wasstraat

Blussen grote brand in vier loodsen in Zevenbergen duurde uren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!