Video

Kai (22): 'Ik doe het best oké als snotneus met een tweedehands colbertje'

24 december 2022 om 12:00 • Aangepast 27 december 2022 om 15:06
nl
Koffie, wasmiddel, vers fruit, wc-papier. Alles is in hoog tempo duurder geworden. We betalen fors meer voor onze levensmiddelen en energielasten dan een jaar geleden. Mensen moeten hierdoor steeds meer op de kleintjes gaan letten. Maar lukt dat wel, zeker met de feestdagen? Vandaag in onze serie Duurder Leven de de 22-jarige Kai Bodewitz uit Eindhoven: “De goedkoopste pomp, daar rij ik gewoon voor om."
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Hoe zien je feestdagen eruit?
"De feestdagen breng ik alleen door. Mijn moeder en vader zijn gescheiden, en mijn vader spreek ik niet veel. Mijn moeder werkt met de kerst en heeft nachtdiensten. Dus ik denk dat ik zonder gezelschap ben, en dat is prima. Misschien dat we samen lunchen op de Tweede Kerstdag, als ze wakker is. En met oud en nieuw zoek ik wat vrienden op."

Kerstcadeautjes, ja of nee?
"Een kerstcadeautje krijgt mijn moeder wel, zeker. Ze is dol op wandelen en kan wel een paar nieuwe wandelschoenen gebruiken. Ze is iemand die schoenen heeft voor de winter, voor de herfst en voor de lente, dus je kunt je voorstellen dat ze blij wordt van een paar zomerse stappers."

Kun je een beetje rondkomen?
"Ik ben pas 22 en vroeg gestopt met school, maar ik timmer aardig aan de weg met m'n eigen bedrijfje voor vacaturevideo's en productfotografie. Alles wat je ziet op YouTube, dat kan ik maken, samen met een team van jonge zzp'ers. Ik weet niet hoe ik het heb gedaan, maar er zitten behoorlijk wat grote techbedrijven in mijn portefeuille. De gunfactor is hoog."

"Ik sta daarnaast op het podium als cabaretier en maak met een maat muziek. Zoals vandaag in de binnenstad van Eindhoven, ik speel gitaar en hij zingt. Heel tof, kindjes komen dansen en soms krijgen we geld toegestopt."

"Ik wil mezelf uitdagen en dat lukt op deze manier. Ik moet mezelf soms in mijn arm knijpen, als ik bijvoorbeeld met de familie Van der Leegte aan tafel zit. Zij draaien met VDL een miljardenbusiness en dan zit ik daar als snotneus met een tweedehands colbertje. Zo lang het goed gaat en ik dingen kan doen, geniet ik ervan en maak ik anderen blij. Let's go with te flow."

Hoe gaat het met de energierekening?
"Ik woon nog thuis en dat is heerlijk. Wel maak ik maandelijks een financiële bijdrage over aan mijn moeder. Ik doe boodschappen. We letten er samen op dat we de verwarming niet vol aan zetten. We gebruiken nu een dekentje, want die energiekosten vliegen door het dak."

En de overige kosten?
"Ik ben veel op pad voor mijn werk, dus het meeste geld gaat op aan benzine. De goedkoopste pomp, daar rij ik gewoon een stukje voor om. Dat risico om stil te komen staan neem ik wel."

Heb je plannen om op jezelf te gaan wonen?
"Op den duur wel, ja, hoewel ik het heel gezellig vind bij mijn moeder. Maar nu is het veel te duur. Lachend: "Ik werk veel samen met een vastgoedbedrijf en zoals dat gaat in dat wereldje, als ik ooit iets nodig heb, dan trek ik aan dat gloednieuwe colbertje."

LEES OOK:

Yvonne (72) trekt een extra hemd aan, dan hoeft de verwarming niet zo hoog

Hassan (49) en zijn gezin van vier kinderen douchen nog één keer per week

Kees (67) bespaart door de luxere dingen te laten liggen in de supermarkt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone