Baarle-Hertog sluit twee straten met vuurwerkwinkels voor autoverkeer

20 december 2022 om 17:03 • Aangepast 21 december 2022 om 13:02
nl
De gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog scherpen vanaf vrijdag 23 december de maatregelen tegen het vuurwerkoverlast verder aan. Dat gebeurt omdat beide gemeenten de komende tijd meer toeloop verwachten van vuurwerktoeristen. De twee straten waar de meeste vuurwerkwinkels zitten, worden afgesloten.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Volgens beide gemeenten is er vooral overlast in de Kapelstraat en de Klokkenstraat. In die straten liggen drie vuurwerkwinkels dicht bij elkaar. Extra toeloop van vuurwerktoeristen die met de auto komen zou dan voor meer problemen kunnen zorgen.

Tot en met oudejaarsdag worden beide straten afgesloten van 09.00 uur tot en met 18.00 uur. Volgens de gemeenten is er voldoende parkeergelegenheid in directe omgeving van de vuurwerkwinkels.

Wel bewoners, leveranciers en hulpdiensten
Bewoners, leveranciers en hulpdiensten mogen beide straten wel inrijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen altijd door de twee straten rijden en lopen. De bewoners van beide straten krijgen woensdag een brief van de gemeente met meer informatie over de maatregelen.

Politie en boa's houden bovendien extra toezicht in de Kapel- en de Klokkenstraat tijdens de periode dat er vuurwerk verkocht mag worden. Beide gemeenten hopen met deze maatregelen de overlast te beperken.

In de periode rondom de jaarwisseling komen veel mensen naar deze grensgemeenten om vuurwerk te kopen. Dat zorgt meestal voor grote drukte en overlast van vuurwerkkopers. Boze buurtbewoners sloten onlangs uit protest in Baarle-Nassau een deel van het centrum af.

LEES OOK:

Vuurwerkoverlast in Baarle: gemeente neemt extra maatregelen

Belg over vuurwerkdrukte door Hollanders: 'Het is krapuul'

Verkoop vuurwerk zorgt nu al voor enorme drukte in Baarle-Hertog

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!