Video

Man doodgeschoten onder de luifel van tankstation

21 december 2022 om 18:28 • Aangepast 29 december 2022 om 14:32
nl
Een man is woensdagavond doodgeschoten bij een tankstation aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Het slachtoffer werd beschoten onder de luifel van het tankstation en overleed kort daarna.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Boven Tilburg cirkelde enige tijd een politiehelikopter. Er is iemand aangehouden. Het is onduidelijk of het om de schutter gaat.

Wie de dode is, wil de politie niet zeggen. "Omdat nabestaanden nog in kennis gesteld moeten worden door de politie, doen we verder nog geen mededelingen over de identiteit", laat de politie weten.

De plek van de schietpartij is afgezet met schermen. De politie doet onderzoek.

Auto in beslag genomen
Enkele uren na de dodelijke schietpartij heeft de politie aan het Plein Leo XIII in Tilburg de vermoedelijke vluchtauto van de schutter in beslag genomen. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan in de auto.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

Dodelijk ongeluk
Eerder woensdagmiddag was er een ernstig ongeluk op de Ringbaan-Oost, zo'n vierhonderd meter van het tankstation vandaan. Een 37-jarige automobilist reed met hoge snelheid een fietser van 61 aan. Die overleed ter plaatse.

In de dollemansrit raakte de automobilist ook een 72-jarige vrouw. Zij vloog over het fietspad en kwam tegen een auto terecht. Volgens getuigen reed de man 125 kilometer per uur.

LEES OOK:

Mark ziet hoe man wordt opgepakt na dodelijke schietpartij in Tilburg

Fietser doodgereden: 'Bestuurder reed met zeker 125 over de Ringbaan'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!