Vuurwerkvangsten: jongen met 130 kilo in garage, 400 kilo in huis Den Bosch

28 december 2022 om 16:12 • Aangepast 29 december 2022 om 16:17
nl
De politie heeft de afgelopen dagen meerdere vuurwerkvangsten gedaan. Een minderjarige jongen uit Roosendaal had 130 kilo deels professioneel vuurwerk in een garage liggen, een man in Den Bosch had 400 kilo in de hal van zijn woning liggen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De jongen uit Roosendaal had het vuurwerk in de garage van een woning aan de Zundertseweg liggen. De politie vond de opslag dinsdag na een melding.

Diezelfde middag betrapte de politie ook een 13-jarige jongen in Zevenbergen. Handhavers zagen dat hij vuurwerk afstak op straat, terwijl dat alleen op oudejaarsavond mag. De politie bezocht de woning van zijn ouders en vond daar 20 kilo professioneel vuurwerk. De jongen is doorgestuurd naar HALT. Zijn ouders hebben een boete gekregen wegens de vuurwerkopslag.

EOD nodig
In Zevenbergschen Hoek moest de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) eraan te pas komen om in elkaar geknutseld vuurwerk te ontmantelen. Een 23-jarige man had zelf ongeveer 25 kilo vuurwerk gemaakt, dat zeer explosief was. Het lag in zijn woning. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het vuurwerk afgevoerd.

Ook in Den Bosch deed de politie een vondst: daar vond de politie woensdag in de hal van een woning aan de Burchtenlaan 400 kilo vuurwerk. Dit gebeurde na een anonieme tip. Al het vuurwerk is in beslag genomen. De 48-jarige bewoner zal op een later moment als verdachte worden verhoord.

LEES OOK:

Zoveel vuurwerk mag je hebben: ‘Maar ik zou er niet naast willen wonen'

Al het illegale vuurwerk in Nederland gaat naar deze streng bewaakte opslag

Politie maakt zich op voor jaarwisseling: 'Het is alle hens aan dek'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone