Udens café met goedkoop Duits bier bedolven onder de reacties

28 december 2022 om 17:54 • Aangepast 29 december 2022 om 09:29
nl
Het Udense café dat Duits bier gaat verkopen is woensdag platgebeld. Uit het hele land belden andere kroegbazen om te achterhalen hoe ze in Uden op het idee zijn gekomen en hoe ze dat per 1 januari gaan doen. Ook de vaste klanten in Uden reageren enthousiast. "Ik had niet verwacht dat het zo'n hype zou worden", zegt kroegbaas Anke Wijdeven van de Nachtegaal.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Anke Wijdeven was de steeds hoger oplopende prijzen van leverancier Heineken helemaal beu. Ze ging in Duitsland op zoek naar een alternatief en dat vond ze in 'Zachte Premium'. Door over te schakelen op dit Duitse bier, zakt de prijs van 3,25 euro (na verhoging op 1 januari) naar 2,25 euro per glas.

Wijdeven heeft het Duitse bier al geproefd en garandeert dat het lekker smaakt. "Duits bier is sowieso goed." De klanten van de Nachtegaal hebben het Duitse bier nog niet kunnen proeven, maar toch zijn ze al enthousiast. "Ik vind dit echte innovatie", zegt een man aan de bar. Ook andere klanten zijn opgetogen. "Ik ben een echte Heineken-drinker, maar heb alle vertrouwen in de smaak van Duits bier. En de prijs is natuurlijk ook helemaal geweldig", zegt een klant.

"Zo wordt een avondje uitgaan weer betaalbaar."

Een vaste bezoeker wijst erop dat de afgelopen tien jaar veel bruine café's in Brabant hun deuren hebben moeten sluiten. "Op deze manier wordt een avondje uitgaan tenminste weer betaalbaar", zegt hij. Een andere klant denkt dat mensen weer vaker naar het café gaan, als de prijs van bier weer betaalbaar wordt.

Roland van der Valk, secretaris van Koninklijke horeca Nederland afdeling Uden, noemt het initiatief van café De Nachtegaal creatief. Wel denkt hij dat de inkoop van Duits bier niet voor iedere ondernemer haalbaar is. "In Uden huurt veertig procent van de ondernemers het pand van de brouwerij en zit daarom vast aan dat biermerk." Daarnaast zet hij vraagtekens bij het leveren van het bier. "Nederlandse brouwerijen bezorgen het, maar als je het zelf moet gaan halen in Duitsland, dan kan dat lastig zijn."

LEES OOK: Café is bierprijs beu en stapt over naar Duits pils: 'Is veel goedkoper!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.