Internationale drugsbende zit achter schietpartijen in Tilburg en Waalwijk

10 januari 2023 om 21:54 • Aangepast 19 januari 2023 om 15:22
nl
De politie heeft dinsdagavond de namen en foto's gedeeld van twee kopstukken van een wereldwijd opererende criminele organisatie. Het tweetal gaf in die rol opdracht tot meerdere schietpartijen in Waalwijk en Tilburg. Het gaat om Mohammed Najib Kajdouh en Fahd el Kandoussi. Ze zijn dinsdag ook op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

In Brabant gaat het om schietpartijen in mei en juni van 2020. Eerst werden in Waalwijk een huis en later een man en zijn 9-jarige dochter beschoten. In Tilburg werden vervolgens een kapperszaak en een erboven gelegen appartement onder vuur genomen.

Eind juni 2020 maakte de politie bekend te onderzoeken of de twee incidenten en de beschieting van het huis in Waalwijk in mei te linken zijn aan internationale drugshandel.

Criminele organisatie
Dinsdagavond werden foto's getoond van Mohammed Najib Kajdouh en Fahd el Kandoussi in het tv-programma Opsporing Verzocht. Samen met de inmiddels opgepakte Mounir K. stonden de twee mannen in direct contact met de cocaïne producerende kartels in Zuid-Amerika en Europese afnemers van de cocaïne.

De criminele organisatie van de twee mannen zou grote partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa hebben gesmokkeld. Volgens de politie bepaalden de drie mannen wanneer een partij werd geïmporteerd, hoe groot die zou worden, hoe de partij geïmporteerd zou worden en aan wie de partij zou worden doorverkocht.

Deze foto's van Fahd el Kandoussi (links) en Mohammed Najib Kajdouh (rechts) heeft de politie dinsdagavond gedeeld.
Deze foto's van Fahd el Kandoussi (links) en Mohammed Najib Kajdouh (rechts) heeft de politie dinsdagavond gedeeld.

Extreem geweld
De verdachten hebben met deze handel waarschijnlijk tientallen miljoenen euro's per jaar verdiend, aldus de politie. Om hun positie in de internationale drugshandel stevig in handen te houden, schrokken Fahd el Kandoussi en Mohammed Najib Kajdouh niet terug voor het gebruik van extreem geweld.

De politie meldt dat zij meerdere mensen 'in dienst' hadden voor gewelddadige activiteiten. Meerdere personen raakten daardoor zwaargewond. Zo werd per vergissing ook een man neergeschoten die lag te slapen in een chalet in de gemeente Tienhoven toen die onder vuur werd genomen.

Van Fahd el Kandoussi en Mohammed Kajdouh is bekend dat zij langere tijd in Dubai en Marokko verbleven. De politie gaat ervan uit dat de verdachten niet meer in Nederland komen, omdat zij weten dat zij door de autoriteiten worden gezocht.

LEES OOK: Zo beland je op de Nationale Opsporingslijst

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!