Liveblog

112-nieuws: getuigen gezocht van inbraak • zes gewonden bij autobotsing

19 januari 2023 om 20:59 • Aangepast 26 januari 2023 om 13:56
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten

22.39

Code oranje vanwege sneeuw

Morgenochtend geldt vanaf acht uur code oranje vanwege sneeuwbuien. Het is dan verraderlijk glad op de wegen, waarschuwt het KNMI.

LEES OOK: Nog meer winterse buien op komst: 'Het kan langdurig gaan sneeuwen'

20.56

Inbraak Albert Heijn

Afgelopen nacht is ingebroken bij de Albert Heijn in Sint-Oedenrode. De politie zoekt mensen die iets hebben gezien, gehoord of een camera hebben hangen. De verdachten zijn volgens de politie mogelijk met een auto gevlucht, die klaarstond in de Neulstraat.

18.46

Uur vertraging op A2

Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht krijgt verkeer te maken met een flinke file. Bij knooppunt Deil is een ongeluk gebeurd met meerdere auto's. Dit leidt tot ruim een uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
18.06

IJsbaan op de A59

De A59 van Den Bosch naar Waalwijk is vanavond veranderd in een ijsbaan. Verkeer bij Engelen rijdt zo'n twintig kilometer per uur, omdat er een grote ijsplaat ligt van ongeveer een kilometer lang. Rijkswaterstaat heeft meerdere meldingen ontvangen. "Het heeft onze hoogste prioriteit", laat een woordvoerder weten.

LEES OOK: A59 is veranderd in ijsbaan: verkeer rijdt stapvoets over snelweg

16.26

Bestuurder gewond na ongeluk

De bestuurder van een witte bestelbus is gisteren zwaargewond geraakt bij een ongeluk. Dat gebeurde op de A59 bij Drunen. Twee auto's botsten frontaal op elkaar. De bestuurder van de andere auto raakte lichtgewond. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
16.02

Getuigen gezocht van mishandeling

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling bij tankstation ESSO aan de Ringbaan-West in Tilburg. Een vrouw werd op 31 december rond half één 's nachts volgens de politie flink mishandeld. Op de plek waar dat gebeurde staan geen camera's gericht, dus de politie zoekt naar mensen die het hebben die gebeuren.

15.59

Te zware auto van de weg gehaald

Een man uit Hengelo is vandaag twee keer van de weg gehaald, omdat zijn auto te zwaar was.

Wachten op privacy instellingen...
15.35

Flinke vertraging op A58

Op de A58 van Eindhoven naar Tilburg staat tussen knooppunt Batadorp en Moergestel een vrachtwagen met pech. Dat leidt tot drie kwartier vertraging. Verkeer naar Tilburg wordt omgeleid via Den Bosch (A2, A65).

14.55

Boete voor negeren inhaalverbod

Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur is vanmiddag beboet omdat hij een inhaalverbod op de A59 vlakbij Oss negeerde. Hij kreeg een bon van 250 euro. Er is ook gecontroleerd of de bestuurder zich aan de rij- en rusttijden hield en een transportvergunning had. Het papierwerk was niet helemaal in orde dus ook de werkgever krijgt een boete, meldt de verkeerspolitie.

Wachten op privacy instellingen...
14.40

Botsing tussen drie auto's in Beek en Donk

In Beek en Donk zijn bij een botsing op de Bosscheweg tussen drie auto's, zes mensen zijn gewond geraakt, waarvan twee lichtgewond. Er kwamen vier ambulances. De traumahelikopter werd opgeroepen en de arts behandelde de gewonden.

Met één van de twee auto's werd net een proefrit gemaakt, die zou in de slip geraakt zijn.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
14.02

Wapen en waterstofflessen gevonden

In Tilburg zijn vanmiddag 24 grote waterstofflessen gevonden, naast dertien kleine flessen. Ook werden vuurwapens gevonden, waaronder een automatisch vuurwapen met patronen. De vondst werd gedaan in een garagebox aan de Abdij van Averbodestraat. De waterstof wordt vermoedelijk gebruik om synthetische drugs mee te maken. Er is nog niemand opgepakt. De politie onderzoekt waar de flessen vandaan komen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.01

A58 deels gesloten

Op de A58 richting Tilburg zijn twee rijstroken gesloten vanwege een ongeval bij Best. De file staat inmiddels tot voorbij knooppunt Batadorp, zo meldt Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...
12.49

Rijstrook A67 gesloten

Door een autobrand op de A67 van Eindhoven naar Venlo staat er file vanaf knooppunt Leenderheide en afrit Someren. De rechterrijstrook is dicht. De vertraging bedraagt bijna een half uur.

11.42

Nog steeds druk rond Eindhovense snelwegen

Door de gladheid rijdt het verkeer nog langzaam op de A58 van Eindhoven naar Tilburg en op de A67 vanuit Antwerpen richting Eindhoven. Dat meldt de ANWB. Dat zorgt momenteel nog voor respectievelijk 15 en 25 minuten vertraging.

10.07

Opnieuw jongen opgepakt voor steekpartij

Er is vanmorgen een vierde verdachte aangehouden voor de steekpartij op een veldje aan de Orthensedonk in Den Bosch. Het gaat om een 17-jarige jongen die zelf ook uit Den Bosch komt. "Zijn exacte rol zal verder worden onderzocht", meldt de politie.

Eerder werden al een 18-jarige man en twee jongens van 15 en 16 jaar uit Den Bosch opgepakt.

LEES OOK: Jongens neergestoken na ruzie op veldje: politie houdt drie tieners aan

09.31

Gewonde na botsing tussen auto en vrachtwagen

Op de Gilzeweg tussen Gilze en Bavel is vanochtend een automobiliste gewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen. Het is het zoveelste ongeluk met een vrachtwagen tijdens deze witte ochtend.

De automobiliste is door de brandweer uit haar auto geholpen en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
09.06

Drukste Nederlandse ochtendspits in jaren

Vanwege winterse buien, gladheid en de staking van regionale vervoerders is deze ochtend de drukste ochtendspits sinds 2019 gemeten. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Om tien voor acht stond er bijna 690 kilometer file op de snelwegen. Daarmee werd het eerdere record van 572 kilometer file op 13 december 2022 verbroken.

De ochtendspits kwam donderdag al vroeg op gang, onder meer door ongelukken vanwege gladheid en langzaam rijdend verkeer door het winterse weer. Vooral rond Eindhoven was het druk door ongelukken.

08.48

Ontploffing in Oss

Een explosief is woensdagavond ontploft bij een appartementencomplex aan de Vianenstraat in Oss. Volgens de politie zou het mogelijk gaan om zwaar vuurwerk. Bij de ontploffing raakte niemand gewond.

LEES OOK: Ontploffing bij appartement in Oss, politie denkt aan zwaar vuurwerk

07.23

Vrachtwagen tegen boom: dat zag er zo uit

Een vrachtwagen is vanmorgen op de Rijksweg (N282) in Rijen geschaard en tegen een boom gebotst. Dat zag er zo uit:

07.52

Zo staat het ervoor op de wegen

Een tweetje van de ANWB laat zien hoe groot de ellende op de Nederlandse wegen momenteel is. De boosdoener is weinig verrassend: sneeuw.

LEES OOK: Verkeersinfarct door sneeuw, regio Eindhoven staat muurvast

Wachten op privacy instellingen...
06.40

Vrachtwagen tegen boom

Een vrachtwagen is vanmorgen op de Rijksweg (N282) in Rijen geschaard en tegen een boom gebotst. Door het ongeluk is de weg tussen Breda en Tilburg dicht voor verkeer. Eén inzittende is door ambulancepersoneel onderzocht.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
06.30

Auto glijdt tegen restaurant

Een man is vanmorgen tegen een restaurant gereden op de Dorpsstraat in Wanroij. Hij raakte bij het ongeluk niet gewond. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.

Foto: SK Media / SQ Vision
Foto: SK Media / SQ Vision
06.00

Brabant ontwaakt onder laag sneeuw

Een laag sneeuw bedekt deze ochtend het Brabantse landschap en de wegen. Op veel plaatsen is het daarom glad op de weg, het verkeer ondervindt al vroeg hinder van de sneeuw. Onder meer rond Eindhoven is er veel vertraging door een geschaarde vrachtwagen op de A2.

Wachten op privacy instellingen...
Sneeuw in Oisterwijk (foto: Toby de Kort / SQ Vision)
Sneeuw in Oisterwijk (foto: Toby de Kort / SQ Vision)
00.20

Ontploffing bij appartement in Oss

Een explosief is woensdagavond ontploft bij een appartementencomplex aan de Vianenstraat in Oss. Volgens de politie zou het mogelijk gaan om zwaar vuurwerk. Er raakte niemand gewond. Om verdere schade te beperken heeft de brandweer het huis via het balkon betreed met behulp van een hoogwerker. Buurtbewoners stonden op straat, zij waren wakker geworden door een enorme dreun.

Volgens een 112-correspondent zou de bewoonster van het huis niet thuis zijn geweest op het moment van de ontploffing. Ook zouden buurtbewoners hebben aangegeven dat er al vaker gedoe is geweest rondom het complex.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
21.15

Brand in huis Roosendaal is onder controle

In de Vughtstraat in Roosendaal heeft woensdagavond een uitslaande brand gewoed. Het vuur brak uit rond kwart voor acht. Vanwege de ligging van het oude pand dichtbij de binnenstad werd de brand uit voorzorg opgeschaald naar een grote brand. De brand woedde op de begane grond en op de eerste verdieping van het gebouw.

Rond halftien werd het sein brand meester gegeven. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is niet bekend.

LEES OOK:

Uitslaande brand in huis in de binnenstad van Roosendaal

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!