Video

Terraspony stond eerder al binnen in café: 'Heb ze naar buiten gestuurd'

20 januari 2023 om 18:30 • Aangepast 23 januari 2023 om 08:36
nl
De pony die maandagavond op het terras in de binnenstad van Den Bosch stond, stond eerder die avond binnen in café De Sjeng. "Ik dacht, waar komt die vandaan?"
Profielfoto van Loïs Verkooijen
Geschreven door

Het was een gewone maandagmiddag in café De Sjeng in Den Bosch. Tot eigenaresse Jolanda de pony zag staan in het midden van haar café. "Ik had hem niet binnen zien komen, hij was er opeens", vertelt ze.

"Ik heb ze meteen naar buiten gestuurd."

Toen ze bij de man verhaal ging halen stelde hij de pony vrolijk aan haar voor. Wijzend naar de pony zei hij: 'Dit is Chrisje'. Jolanda heeft de man met de pony toen naar buiten gestuurd.

"Dit was natuurlijk niet de bedoeling. Ik ben een grote dierenvriend, dus had het nooit goedgevonden als ze binnen waren gebleven met het beestje." De man liep tot opluchting van Jolanda snel naar buiten met de pony.

"De man was erg lief voor de pony."

"Ik heb Chrisje toen, op verzoek van de man, een bakje water en een suikerklontje gebracht", gaat ze verder. Volgens Jolanda had de man geen kwaad in de zin met het beestje. "Hij was enorm lief voor de pony", vertelt ze. "Hij zorgde er goed voor en de pony werd constant geaaid."

Waar de pony precies vandaan kwam, blijft een raadsel. Op Jolanda maakte de man geen bijzonder dronken indruk. "Hij had wel een paar biertjes op, maar ik zie hier wel eens mensen die meer gedronken hebben."

Vermoedelijk is de man in totaal zo'n half uur met de pony in de buurt van De Sjeng geweest, vooral bij het grasveldje voor het café. Het lijkt erop dat hij daarna naar het centrum is gelopen en op het terras van Grand Café Carras in het centrum terechtkwam. Een van de andere mannen die met de pony op pad was, was het CDA-raadslid Sjors Pardoel van de gemeente Maasdriel.

LEES OOK:

Er staat een pony op het terras: 'Ik dacht ze nemen me in de maling'

Pony op terras in Den Bosch blijkt van CDA-raadslid: 'Kwajongensstreek'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!