Arrestatie in Tilburg voor moord op Peter R. de Vries - Omroep Brabant

Arrestatie in Tilburg voor moord op Peter R. de Vries

maandag om 17:20 • Aangepast dinsdag om 17:13
nl
De Landelijke Recherche heeft maandag in Tilburg een verdachte aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij de moord op Peter R. de Vries. Het gaat om een Nederlandse man, zo heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam maandag bekendgemaakt. Of de verdachte ook uit Tilburg komt, is niet duidelijk. Hierover doet het OM geen uitspraken.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van ANP
Geschreven door

De aangehouden man was vermoedelijk betrokken bij de voorbereiding van de aanslag op de misdaadjournalist, zo meldt het OM. Politie en justitie vermoeden dat hij deel uitmaakt van de criminele organisatie die betrokken was bij de moord.

Aan de verdachte zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Over de verdachte is verder niets bekendgemaakt.

De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Negen dagen later overleed hij op 64-jarige leeftijd.

Achtergrond moord
De misdaadjournalist was vertrouwenspersoon van Nabil B., de kroongetuige in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is. In 2018 werd B.'s broer Reduan doodgeschoten, in 2019 zijn advocaat Derk Wiersum.

Vrijwel direct na de aanslag op De Vries kon de politie de twee vermoedelijke uitvoerders aanhouden in hun vluchtauto op de A4. Tegen dit tweetal eiste het OM vorig jaar juni levenslang. De rechtbank bepaalde op het laatste moment dat ze opnieuw berecht moeten worden, onder meer omdat een van de rechters geëmigreerd is.

De twee staan samen met vier anderen terecht, onder wie de man die de moord rechtstreeks zou hebben aangestuurd.

Ook aanhouding in Helmond
In totaal zijn er nu acht verdachten aangehouden, van wie er zeven vastzitten. Een van de verdachten werd opgepakt in Helmond. HIj is na verhoor heengezonden maar nog wel altijd verdachte.

LEES OOK:

Arrestant in moordzaak Peter R. die in Helmond werd opgepakt weer vrij

Moord op Peter R. de Vries: boezemvriend Peter Schouten blikt terug

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.