Liveblog

112-nieuws: auto botst op vrachtwagen • dronken bestuurder van A2 gehaald

31 januari om 22:30 • Aangepast 1 februari om 11:21
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.05

Dronken bestuurder van de weg gehaald

Op de A2 ter hoogte van Vught reed vanavond automobilist die overduidelijk teveel gedronken had, zo meldt wijkagent Marcel de Rouw. Zijn rijstijl was opgevallen door getuigen.

Agenten hebben de bestuurder van de weg gehaald. De man blies vijf keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

21.30

Man zit klem tussen vrachtwagen en laadperron

Een man is dinsdagavond ernstig gewond geraakt toen hij klem kwam te zitten tussen een vrachtwagen en een laadperron in Oss, dat meldt een officier van dienst ter plaatse. De man is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter kwam naar de plek van het ongeluk. De arts uit de traumahelikopter is met de man meegegaan in de ambulance.

Foto: Gabor Heeres/ SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/ SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
18.45

Vijftien kilo hennep onderschept

Bij een pakketdienst in Best is vanavond een pakket onderschept met daarin 15 kilo gedroogde henneptoppen, dat meldt de politie. De hennep bleek afkomstig uit Tsjechië en had als eindbestemming Frankrijk. "De drugs vertegenwoordigen een straatwaarde van ongeveer 67.500 euro", meldt de politie. Zij doen verder onderzoek naar het pakket en de inhoud.

De gevonden vijftien kilo gedroogde henneptoppen (foto: Politie).
De gevonden vijftien kilo gedroogde henneptoppen (foto: Politie).
18.29

Accu in brand

Bij een bedrijf aan de Zalmweg in Raamsdonksveer is vanmiddag een accu in brand gevlogen. De brandweer kwam met meerdere voertuigen naar de brand. Op het moment van de brand was personeel nog aan het werk, zij zijn geëvacueerd. Het gebouw stond vol met rook. Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Waardoor de accu in brand is gevlogen, is niet bekend.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
18.23

Man uit Budel verdacht van steekpartij

Een 30-jarige man uit Budel is vanmiddag aangehouden nadat hij betrokken zou zijn geweest bij een steekpartij in Groningen. Een 70-jarige vrouw raakte zwaargewond bij de steekpartij in haar huis.

De man uit Budel werd twintig minuten later in de omgeving aangehouden. Ook een 29-jarige man uit Hoogeveen is aangehouden als verdachte. Ze zitten allebei vast en worden verhoord.

17.39

Auto botst op vrachtwagen

Een bestuurder van een auto is aan het einde van de middag vol op een vrachtwagen gereden aan de Eindsestraat in Dongen. De vrachtwagen kwam van een erf en reed de weg op. De automobilist kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en reed vol in de flank van de vrachtwagen.

Wonder boven wonder kwam de automobilist met de schrik vrij, hij had enkel een schaafwondje meldt een 112-correspondent. Ook zou er geen alcohol in het spel zijn. De weg is tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
16.42

Bronzen kunstwerken gestolen

In Schijndel zijn twee bronzen kunstwerken gestolen, meldt wijkagent Ger Roumen op Twitter. Een van de kunstwerken is een aantal weken gestolen, het andere kunstwerk bleek vandaag verdwenen.

Ook in Roosendaal werd vorige week een bronzen kustwerk 'De vrouw' gestolen uit het centrum van Roosendaal. Wethouder Arwen van Gerwen was er goed ziek van, vertelde hij aan Omroep Brabant.

LEES OOK: Bronzen vrouw gestolen in Roosendaal, deze beelden verdwenen al eerder

Wachten op privacy instellingen...
15.48

Stroomstoring is voorbij

De stroomstoring in Midden- en West-Brabant is voorbij, dat meldt een woordvoerder van Enexis. Ze heeft een noodgenerator ingezet, zodat iedereen in ieder geval weer stroom heeft. Het vermoeden is dat kortsluiting de oorzaak is van de storing. Ondertussen zoekt Enexis verder naar de oorzaak.

14.29

Stroomstoring Udenhout

Tienduizenden gezinnen In Udenhout, Tilburg, Berkel-Enschot, Kaatsheuvel, Biezenmortel en Oisterwijk zitten zonder stroom. De storing zorgt ook voor problemen op de N65 en in de Efteling.

LEES OOK:

Grote stroomstoring: heel Midden-Brabant zonder stroom tot half vijf

Efteling ook getroffen door grote stroomstoring, attracties ontruimd

Chaos op N65 door grote stroomstoring: verkeer staat muurvast

13.33

Vechtpartij kledingwinkel

In kledingwinkel aan de Kerkstraat in Den Bosch is een vechtpartij geweest. Mogelijk zou daar een poging tot diefstal aan vooraf zijn gegaan, meldt de politie. Een verdachte is aangehouden en een vrouw zou op de vlucht zijn geslagen. De politie is aanwezig voor onderzoek en een ambulance is opgeroepen.

12.26

Man aangehouden na bedreigen buschauffeur

Een 28-jarige man uit Roosendaal is gisteravond aangehouden nadat hij zich misdroeg in de bus van Breda naar Etten-Leur. Agenten kregen maandag meerdere meldingen binnen dat een man ruzie zou maken met buschauffeurs. Maar toen de agenten aankwamen, was hij al weg. Vervolgens kwam er nog een melding binnen, dat de man zich misdroeg in de bus van Breda naar Etten-Leur. Hij gedroeg zich agressief en bedreigde naast de chauffeur ook instappende passagiers. Hij is vastgezet.

LEES OOK: Agressieve man bedreigt buschauffeur en valt reizigers in de bus lastig

12.12

Man mishandelt boa

Een 42-jarige Pool is gisteravond aangehouden na het mishandelen van een boa in Breda. Opsporingsambtenaren van de gemeente waren naar de Akkerstraat gegaan na meerdere meldingen van overlast. Toen ze daar twee mannen tegenkwamen, die de overlast vermoedelijk veroorzaakten, weigerde een van hen mee te werken aan de controle. Hij werd agressief en ging een boa te lijf. De man heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt vandaag verhoord.

10.14

Gebouw ontruimd vanwege brand

Het kantoor van de UWV aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven werd vanochtend rond tien uur ontruimd door de brandweer. Uit de lichtmachinekamer kwam veel rook, doordat een elektromotor te heet geworden was. De situatie is volgens de brandweer rond halfelf onder controle. Twee blusvoertuigen waren aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...
10.09

Zeven tips over diefstal Helmond

De politie heeft zeven tips binnengekregen na de uitzending van Bureau Brabant. Daarin werd aandacht besteed aan een diefstal in Helmond. Bij een bedrijf aan de Lange Dijk verdwenen in mei en juni tientallen rolstoelen. De politie toonde beelden van de twee daders.

LEES OOK: Tientallen rolstoelen gestolen bij bedrijf: hier zie je de daders

08.34

Ongeluk met vijf auto's

Op de Burgemeester Bechtweg (N261) in Tilburg is rond kwart voor acht een ongeluk gebeurd tussen vijf auto's. Het gaat om een kop-staartbotsing. Twee mensen zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bergers komen de voertuigen wegslepen. De kruising met de Bundersestraat is afgesloten. Verkeer vanuit Berkel-Enschot richting Tilburg staat sindsdien stil. Ook op omliggende wegen komt verkeer in de file terecht.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
07.50

Vrachtwagen met lekke band

Op de A2 van Utrecht naar Den Bosch staat voor de Empelbrug een vrachtwagen met een lekke band. Dat leidt rond tien voor half acht tot een ruim een uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
07.23

Ongeluk op A27

Op de A27 van Breda richting Gorinchem is een ongeluk gebeurd bij Werkendam. Daar is slechts een rijstrook open. De ANWB waarschuwt voor een vertraging van meer dan vijftig minuten.

07.07

Koperdieven aangehouden

Drie koperdieven zijn afgelopen nacht aangehouden op een afvalsorteerterrein bij Industrieterrein Ekkersrijt in Son en Breugel. Met behulp van een politiehelikopter konden ze worden opgepakt.

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf hoorde rond kwart over twee 's nachts gestommel in een kopercontainer. De politie werd gewaarschuwd en ging eropaf. De locatie bleek een groot doolhof, maar de koperdieven waren zo luidruchtig dat agenten hen zo gevonden hadden. Het pand werd omsingeld. toen de dieven de politie zagen, sloegen ze op de vlucht. Twee mannen werden getaserd en konden direct worden aangehouden. De derde werd met een politiehelikopter en speurhond gezocht. Uiteindelijk kon ook hij worden aangehouden. Het gaat om twee Tilbugers (25, 38) en een Rotterdammer (37).

Wachten op privacy instellingen...
06.53

Drie auto's botsen op A2

Verkeer op de A2 van Maastricht richting Eindhoven moet sinds halfzeven vanochtend rekening houden met een kilometers lange file na een ongeluk bij Maarheeze. Daar botsten drie auto's op elkaar. Rond kwart over zeven was de file vanaf Nederweert veertien kilometer lang, goed voor meer dan een half uur vertraging. De linkerrijstrook bij Maarheeze is dicht.

01.13

Auto in vlammen op in Helvoirt

Aan de straat Margriet in Helvoirt ging gisteravond rond halftwaalf een auto in vlammen op. Die stond bij de brug over het Drongels kanaal. Toen de brandweer aankwam, stond de auto al volledig in lichterlaaie. Van de Volkswagen Tiguan bleef weinig over. Een 112-correspondent vermoedt dat het gaat om een gestolen auto. De politie doet onderzoek. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto mee te nemen.

Van de auto in Helvoirt bleef weinig over (foto: Bart Meesters).
Van de auto in Helvoirt bleef weinig over (foto: Bart Meesters).
23.10

Auto in de sloot in Sint-Michielsgestel

Een auto is gisteravond in een sloot terechtgekomen naast de Bosschebaan tussen Den Bosch en Sint-Michielsgestel. Dit gebeurde rond tien uur. Volgens een getuige kwam de bestuurder slingerend uit de richting Den Bosch gereden. Hij kwam aan de linkerkant van de weg terecht en vervolgens sloeg de auto over de kop. De bestuurder kon zelf uit de auto komen, maar was volgens een 112-correspondent straalbezopen. Hij is aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht.

19.44

Vrouw gewond nadat auto van de weg raakt

Een automobiliste is gisteravond gewond geraakt nadat ze met haar auto van de Burgemeester Letschertweg in Tilburg schoot. Dat gebeurde rond halfzeven. Ze kwam met haar auto in een droge greppel tot stilstand. De vrouw is door de hulpdiensten uit haar auto gehaald en naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone