Video

Hooligans krijgen celstraffen of taakstraffen, maar toch blijft het misgaan

31 januari 2023 om 12:27 • Aangepast 9 februari 2023 om 14:14
nl
Aanhangers van FC Den Bosch en TOP Oss horen later vandaag welke straf ze krijgen voor rellen, vorig jaar september. Voetbalhooligans kregen eerder gevangenisstraffen, taakstraffen of moesten schadevergoedingen betalen voor vergelijkbare ongeregeldheden. Toch gaat het steeds weer mis.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vijf NAC-hooligans kregen vorig jaar celstraffen, omdat ze in mei 2021 de politie aanvielen. Dat gebeurde tijdens grootschalige rellen na de wedstrijd van hun club in Breda tegen NEC Nijmegen (1-2). Volgens de rechter eindigde die dag voor de politieagenten in een 'regelrechte nachtmerrie': "Zij zaten als ratten in de val."

De zwaarste gevangenisstraf was 110 dagen plus zestig dagen voorwaardelijk. De rechter koos voor zware straffen omdat de voetbalfans al eerder in de fout gingen.

Beelden van de rellen, gefilmd door relschoppers:

De politierechter in Den Bosch gaf dertien fans van FC Den Bosch een taakstraf of boete voor rellen na de wedstrijd van hun club, in mei 2019, tegen Go Ahead Eagles. Hierbij werden agenten en paarden met riemen geslagen. Enkele paarden raakten gewond. De straffen waren een stuk milder dan de celstraffen van één tot vier maanden die waren geëist.

De politierechter in Breda moest zich in 2019 buigen over rellen tussen supporters van NAC en Willem II. Een aantal aanhangers van de Tilburgse club kregen werkstraffen tot 200 uur voor hun aandeel in de chaos na de wedstrijd in Breda in oktober 2018. Tijdens het duel werd onder meer met brandblussers en een brandende fakkel gegooid. Niemand raakte gewond.

Tien NAC-hooligans werd tot vier maanden maanden cel opgelegd. De meesten kregen een taakstraf van 240 uur, soms met een voorwaardelijke celstraf.

LEES OOK:

Rellende NAC-hooligans moeten cel in: 'Agenten zaten als ratten in de val'

Fans FC Den Bosch gooien met putdeksels en slaan politiepaarden: taakstraffen en boete opgelegd'

NAC-fans de cel in voor rellen na de wedstrijd NAC - Willem II

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!