Forum-kandidaat bedreigde minister Kaag: 'Je leeft in reservetijd Sigridje'

1 februari 2023 om 09:57 • Aangepast 9 februari 2023 om 14:57
nl
Een kandidaat die bij de Provinciale Statenverkiezingen op de lijst staat voor Forum voor Democratie, heeft op social media meerdere mensen, onder wie de ministers Sigrid Kaag en Hugo de Jonge, bedreigd. "Jij gaat slecht slapen komende tijd. Geloof me, jij bent echt aan de beurt!"
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Het is de derde keer dat een Brabantse politicus van Forum voor Democratie in opspraak raakt. In Helmond trad eerder al een gemeenteraadslid van Forum af, nadat bleek dat hij op social media Mark Rutte en Hugo de Jonge met nazi-kopstukken vergeleek.

Dit keer gaat het om de nummer 12 op de lijst van Forum voor Democratie voor de Provinciale Staten, Wim Kreté uit Drunen.

Forumland
Forum voor Democratie maakte dinsdagavond hun lijst voor de verkiezingen bekend. Die begint met bekende namen: lijsttrekker is Jozef Minkels, tevens fractievoorzitter voor Forum in Meierijstad. Daarna komt Joris van den Oetelaar (nu fractievoorzitter in Provinciale Staten). Ook FvD'ers uit andere Brabantse gemeenten staan op de lijst.

Ook op de lijst: Laurens Lindeman uit Den Bosch. Hij is verantwoordelijk voor de Forum app, waarmee FvD werkt aan 'Forumland', een 'parallelle samenleving' waar FvD-leden en bedrijven die met de partij sympathiseren met elkaar in contact zouden kunnen komen.

'Uit bankje slepen door mariniers'
Wim Kreté is een onbekende naam tussen het gezelschap. Maar op Twitter houdt hij zich al maanden bezig met het uitschelden, verdachtmaken en bedreigen van diverse landelijke politici.

Zo schrijft hij aan minister Hugo de Jonge, over de coronavaccins: "Je weet dat we jou doorhebben met je experimentele gen therapie. Jij gaat slecht slapen komende tijd. (...) Geloof me jij bent echt aan de beurt!!!!!" Ook schrijft hij "Wordt het niet eens tijd dat #hugodejonge uit zijn bankje wordt gesleept door een aantal mariniers om hem vervolgens op te sluiten in afwachting van het tribunaal?"

Wim Kreté op Twitter.
Wim Kreté op Twitter.

'Vuil vies monster'
Minister Sigrid Kaag moet het ook ontgelden. "Kaag, wat zul jij diep vallen straks, wanneer de bevolking wakker word. (...) Je leeft in reserve tijd, nog even Sigridje!", schreef Kreté drie maanden geleden nog. En: "Vuil vies monster, jij komt na Rutte als tweede op het schavot. Je zult je verdiende straf niet meer kunnen ontlopen. Het volk zal geen traan om je laten, dat is verzekerd!" Kreté stelt haar een 'eerste rij zitplaats bij het Neurenberg-tribunaal 2.0' in het vooruitzicht.

Over PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken meldt Kreté meerdere keren dat hij haar wel eens tegenkomt in Den Bosch. "Zeg Attje, wanneer ik je volgende keer weer tegenkom in de Korte Putstraat in Den Bosch dan zal ik je uitleggen wat jouw bijdrage is geweest in deze door het Kabinet Rutte gecreëerde puinhoop!!", schrijft hij. Ook vertelt hij zijn volgers dat Kuiken volgens hem uit Den Bosch komt, maar geen 'echte Bosschenaar' is.

Wim Kreté op Twitter.
Wim Kreté op Twitter.

Nazi-kopstukken
Het is niet de eerste keer dat een Brabantse FvD-politicus de aandacht trekt op social media. Jan van Eerd, nummer 2 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven bedreigde Tunahan Kuzu van DENK op Twitter. Manfred Smol moest zijn plek in de gemeenteraad van Helmond uiteindelijk opgeven toen duidelijk werd dat hij Mark Rutte en Hugo de Jonge met nazi-kopstukken vergeleek.

Forum voor Democratie laat weten dat Kreté bij nader inzien geen zetel zal innemen mocht de partij (of hijzelf) genoeg (voorkeur)stemmen krijgen.

LEES OOK:

FvD-kandidaat bedreigde Kamerlid: 'Je gaat zelf weg of we trappen je weg'

Rutte en De Jonge als nazi-kopstukken op Twitteraccount van Forum-raadslid

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!