Zee van lichtjes voor de zieke Thijs Slegers van fans PSV én Feyenoord

3 februari 2023 om 08:00 • Aangepast 4 februari 2023 om 07:21
nl
Tijdens de voetbaltopper Feyenoord-PSV houden fans van beide clubs zondag een actie waarmee ze hun medeleven willen tonen aan Thijs Slegers. De persmanager van PSV en oud-journalist van Voetbal International is ernstig ziek en maakte donderdag bekend dat hij niet meer te genezen is.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De officiële Feyenoord-supportersvereniging maakte donderdagavond bekend dat de Feyenoord-fans in de twaalfde minuut van de wedstrijd, als twaalfde man, alle sentimenten opzij willen zetten en samen in De Kuip een licht willen laten schijnen. "Voor Thijs en iedereen die hier ook mee te maken heeft."

'Geweldig initiatief'
De supportersvereniging van de Rotterdamse topclub vraagt alle supporters in de twaalfde minuut het lampje van hun mobiele telefoon aan te zetten als blijkt van steun.

De supportersvereniging van PSV spreekt van een 'geweldig initiatief' en sluit zich hierbij aan.

Acute leukemie
Bij Thijs Slegers werd in 2020 acute leukemie geconstateerd. Hij onderging een stamceloperatie, die slaagde. Maar kreeg deze week te horen dat de afstotingsziekte desondanks geen halt is toe te roepen. "De naweeën zullen me uiteindelijk fataal worden", liet Thijs donderdag weten. "De artsen kunnen niets meer voor me doen."

Hoe lang Slegers nog te leven heeft, is niet bekendgemaakt. "Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en er mee te dealen. Mijn gezin en ik danken jullie allemaal voor de steun die we mochten ontvangen in de voorbije jaren. Dat heeft ons ontzettend goed gedaan."

Donoren
Slegers doet een hartstochtelijke oproep aan zijn volgers om zich in te schrijven als stamceldonor. "Als jullie me echt blij willen maken, schrijf je via Matchis in. Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel."

LEES OOK:

Ernstig zieke PSV-woordvoerder Thijs Slegers wordt niet meer beter

Thijs Slegers, van luis in de pels tot perschef bij PSV: 'Ajax of Feyenoord had ook gekund'

Ruud van Nistelrooij aangeslagen na nieuws Thijs Slegers: ‘Een mokerslag’

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!