PSV wil sterkhouder Xavi Simons langer in Eindhoven houden

7 februari om 14:12 • Aangepast 8 februari om 14:04
nl
PSV wil er veel aan doen om Xavi Simons ook volgend seizoen nog in Eindhoven te laten voetballen. De 19-jarige aanvaller ondertekende vorig jaar zomer een contract tot 2027 bij de Eindhovenaren. Maar hierin is een clausule opgenomen dat zijn vorige werkgever Paris Saint-Germain hem voor twaalf miljoen euro terug kan halen.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

"Ik vind hem een exceptionele speler", zei Van Nistelrooij dinsdag op een persconferentie. "Hij staat er in topwedstrijden en is een sterkhouder van ons. Het is geweldig dat een jongen van 19 jaar dat nu al is bij ons."

In de persconferentie keek de PSV-trainer vooruit op de bekerwedstrijd van woensdag tegen FC Emmen. "Hij heeft gekozen voor PSV om zich te ontwikkelen en dat gaat tot dusver boven verwachting, maar ik ben nog niet klaar met hem. Er zit nog meer rek in."

Verlenging
PSV wil de komende tijd naar de bestaande clausule in het contract kijken, vertelde Van Nistelrooij. "We zien Simons als 'key player' in de opbouw van dit PSV. Mede daarom wordt er ook met hem en zijn management gesproken over verlenging. We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt. Ik ben wel positief gestemd dat daar een verlenging uitkomt."

LEES OOK:

Xavi Simons wordt eigenlijk te goed voor PSV, vindt René van de Kerkhof

Xavi Simons maakt eindelijk zijn debuut in het Nederlands elftal

Kan Xavi Simons PSV 86 miljoen opleveren? 'Hij levert steeds'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone