Video

Gewelddadige overval Mark Gillis: verdachte weer op vrije voeten

15 februari 2023 om 16:27 • Aangepast 24 februari 2023 om 02:04
nl
Een van de verdachten van de overval op realityster Mark Gillis is weer op vrije voeten. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Den Bosch desgevraagd laten weten aan het ANP. Het gaat om een 53-jarige man uit Tilburg. In november 2021 werd Gillis bruut overvallen door meerdere mannen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van ANP
Geschreven door

De Tilburger was de vierde verdachte die in deze zaak werd aangehouden. Zijn voorarrest is nu opgeheven. "Hij is aangehouden aan de hand van een DNA-match op het shirt van Mark Gillis. Dat lijkt op dit moment het enige bewijs tegen de verdachte en dat vindt de rechtbank voor nu te mager om zijn voorarrest te verlengen", aldus de woordvoerder.

Eerder hield de politie twee mannen uit Den Bosch (22 en 39 jaar) en een 42-jarige man uit Rosmalen aan. De jongste van hen werd eind vorig jaar al vrijgelaten. De andere twee blijven nog vast zitten. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 28 augustus.

Getaserd en bestolen
Mark Gillis werd in de nacht van 6 op 7 november 2021 op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet aankwam. Meerdere mannen takelden hem flink toe. Gillis werd onder meer met vloeistof in het gezicht bespoten en met taser bewerkt. Nadat hij was overmeesterd, werd hij bestolen van een horloge, twee armbanden, een telefoon en een zonnebril.

Opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde aandacht aan de zaak:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!