Liveblog

112-nieuws: vrouw dagen na botsing gevonden • veel rook bij brand in Oss

17 februari 2023 om 20:36 • Aangepast 28 februari 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Liveblog is afgesloten

19.30

Brand bij bedrijf in Oss

Bij het bedrijf Eurovast in Oss heeft vanavond brand gewoed. Tegen zeven uur zou een machine in een bedrijfshal hebben vlamgevat. Er kwam behoorlijk wat rook vrij en de brandweer zette diverse wagens in. Ook de politie en ambulance werden opgetrommeld. Het is onbekend waardoor de brand is veroorzaakt en hoe groot de schade is. Er raakte niemand gewond.

Eurovast is een producent van onder meer toiletpapier, keukenrollen, tissues en dergelijke.

Er werd ook een ambulance gealarmeerd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Er werd ook een ambulance gealarmeerd (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Een van de brandweerwagens die werden ingezet (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Een van de brandweerwagens die werden ingezet (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
19.00

Vrouw die fietser aanreed, gevonden

De politie heeft de auto gevonden waarmee woensdagmiddag een man van 76 in zijn woonplaats Etten-Leur van de fiets werd gereden. Ook is er contact met de vrouw die toen achter het stuur zat, ze zal worden verhoord.

Het slachtoffer liep gebroken ribben op toen hij rond twee uur de kruising van de Spoorlaan met de Burgemeester Berrettastraat opreed en de auto het voorwiel raakte. De fietser sloeg om en viel hard tegen de wagen. Omdat de auto hierna doorreed, kwam het slachtoffer met een klap op de grond terecht. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De wagen reed volgens de politie met een hoge snelheid en is na de botsing doorgereden. Op de plaats van de aanrijding lag een spiegelkap van mogelijk deze auto. De politie heeft die in beslag genomen voor verder onderzoek.

18.50

Nu weer forse vertraging op A2

Het zit het verkeer in Brabant vandaag niet mee. Na verkeersellende op de A58 en de N65 is het nu raak op de snelweg A2. In de richting van Maastricht is een ongeluk gebeurd. Tussen knooppunt Leenderheide en Maarheeze staat een file van 6 kilometer en zijn twee rijstroken dicht. Volgens de ANWB moet rekening worden gehouden met een vertraging van ruim een uur.

De weg moest even worden afgesloten (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
De weg moest even worden afgesloten (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
De schade van dichtbij (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
De schade van dichtbij (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
17.20

Dierenpolitie in actie

De dierenpolitie heeft controles uitgevoerd in de gemeenten Deurne, Helmond en Laarbeek. Er is onderzocht of ezels, geiten en honden wel goed werden verzorgd. Er is niemand aangehouden, wel is op een aantal plekken een hercontrole aangekondigd. Verder liep iemand tegen een proces-verbaal en daarmee een boete van 410 euro aan wegens het verbranden van afval.

Wachten op privacy instellingen...
16.28

N65 bij Vught dicht door botsing tussen auto en vrachtwagen

De N65 bij Vught is voorlopig dicht in de richting van Den Bosch. Dit komt door een ongeluk waarbij een personenauto en een vrachtwagen betrokken waren. De weg was juist bedoeld voor verkeer dat omgeleid moest worden na een dodelijk ongeluk, eerder deze vrijdagmiddag op de A58 bij Moergestel.

Het ongeval gebeurde rond vier uur. Een personenwagen reed achterop een stilstaande vrachtwagen. De bestuurder van de truck had zijn voertuig tot stilstand gebracht, omdat voor hem een vrachtwagenchauffeur hetzelfde had besloten. In de personenwagen zaten een man en zijn kind. Ze raakten lichtgewond en hoefden niet naar een ziekenhuis te worden gebracht. De auto raakte flink beschadigd.

De zwaar beschadigde auto (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De zwaar beschadigde auto (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Ongeval op de N65 (foto: Bart Meesters).
Ongeval op de N65 (foto: Bart Meesters).

LEES OOK: Verkeer loopt verder vast, na A58 ook N65 dicht door ongeluk

16.28

Twee geweldplegers aangehouden in Tilburg

De politie heeft vannacht in Tilburg twee mannen aangehouden wegens diefstal met geweld. DeTilburgers van 28 en 29 jaar zouden een 19-jarige vrouw uit Tilburg hebben overvallen. De mannen namen haar tas mee en hebben zowel haar als haar 22-jarige vriend uit Waalre mishandeld.

De vrouw was op weg naar huis toen ze in de Atelierstraat werd aangevallen. Ze viel en toen de belagers weg waren bleek ook haar tas verdwenen. Uit onderzoek van de politie bleek dat de 29-jarige verdachte kort voor de beroving door de politie het centrum uitgezet was nadat hij bij een opstootje betrokken raakte. Daarbij waren ook zijn gegevens genoteerd.

De agenten gingen naar hem opzoek en vonden hem met de andere verdachte in een woning. Op het bureau wilden de agenten onderzoeken of de mannen onder invloed waren. De 29-jarige wilde niet meewerken aan een ademanalyse, maar wel aan een speekseltest. Hij bleek onder invloed van harddrugs. De 28-jarige man werkte nergens aan mee. Dat is strafbaar en kan worden meegewogen in de straf die de verdachte kan krijgen. Of hij krijgt een boete. Beide mannen zitten nog vast.

16.00

Politie zoekt zwarte auto na aanrijden fietser (76)

Een man van 76 heeft afgelopen woensdag gebroken ribben opgelopen toen hij in zijn woonplaats Etten-Leur op zijn fiets werd aangereden door een auto. De wagen reed volgens de politie met een hoge snelheid en is na de botsing doorgereden. Het ongeluk gebeurde rond twee uur op de kruising van de Spoorlaan met de Burgemeester Berrettastraat.

De chauffeur reed in een zwarte auto. Op de plaats van de aanrijding lag een spiegelkap van mogelijk deze wagen. De politie heeft die in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie blijft ondertussen op zoek naar de bestuurder en ze vraagt ook getuigen zich te melden.

De auto raakte het voorwiel toen de man de kruising opreed. Daarna sloeg de fietser om en viel hij hard tegen de wagen. Omdat de auto hierna doorreed, kwam het slachtoffer met een klap op de grond terecht. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

15.45

Gaslek bij huis adjudant

Even dreigde vanmiddag dat er een kink in de kabel zou komen voor een van de adjudanten van carnavalsstichting De Muuzevangers in Maarheeze. Bij zijn huis aan de Gentiaanstraat was een gaslek ontstaan. Op de oprit van zijn huis was een gasleiding beschadigd geraakt nadat er een grondpen in de grond was geslagen. De grondpen was nodig voor versteviging van een grote partytent.

De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de omgeving geen risico zou lopen en netwerkbeheerder Enexis heeft het gaslek gedicht. Uiteindelijk was er geen gevaar voor de buurt en kan het feest bij de adjudant ‘gewoon’ doorgaan.

Een deel van de weg moest worden afgezet (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
Een deel van de weg moest worden afgezet (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
De partytent waar het feest gevierd kan worden (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
De partytent waar het feest gevierd kan worden (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
15.04

Man (37) aangehouden na drugsvondst

De politie heeft in Tilburg een 37-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het dealen in verdovende middelen. De man kwam bij de agenten in het vizier nadat hij in een drukke winkelstraat verdovende middelen verkocht. Bij het doorzoeken van het huis van de verdachte troffen agenten een hoeveelheid cocaïne, geld en meerdere telefoons aan.

De spullen werden in beslag genomen en de man heeft op het bureau een verklaring af moeten leggen. De man is al meerdere malen gepakt voor strafbare feiten waarbij drugs werden aangetroffen.

14.50

Man verongelukt op A58, snelweg dicht

De snelweg A58 is in de richting van Eindhoven voorlopig dicht door een dodelijk ongeluk. Rond half twee werd bij Moergestel een man aangereden door een vrachtwagen. Volgens de politie stond of liep hij bij zijn auto met aanhanger, die hij op de vluchtstrook had gezet. De vrachtwagen raakte daarna ook de personenauto en een vangrail en kwam in de berm tot stilstand. Het slachtoffer is een Belg van 68.

Brandweer en ambulance waren snel paraat (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweer en ambulance waren snel paraat (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
12.00

Man betrapt inbrekers en wordt ernstig mishandeld, beelden in Opsporing Verzocht.

Het tv-programma Opsporing Verzocht laat dinsdagavond beelden zien van iemand die op zaterdagavond 28 januari een 71-jarige man zwaar mishandelde in Willemstad. Dat gebeurde nadat de man twee inbrekers had betrapt in een steegje achter een huis aan de Boudewijn Drenkwaartlaan. De politie hoopt dat iemand de dader herkent.

11.12

Ketelbouwers opgepakt

Afgelopen week heeft de politie vijf mensen opgepakt na een langdurig onderzoek naar een ketelbouwer in Zevenbergen. Die ketels worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen aangehouden worden.

LEES OOK: Vijf arrestaties in groot onderzoek naar drugsketelbouwer

06.17

Aanrijding op het spoor

Tussen Boxtel en Tilburg en tussen Tilburg en Den Bosch rijden sinds zes uur vanochtend geen treinen na een aanrijding. Reizigers moeten er rekening mee houden dat de treinen op deze trajecten niet voor kwart voor tien weer volgens schema zullen rijden.

04.53

Defect spoor

Tussen Eindhoven Centraal en Sittard rijden sinds vijf uur afgelopen nacht minder Intercity's vanwege een defect spoor. De extra reistijd bedraagt een kwartier. De NS hoopt dat de problemen rond halfelf 's ochtends verleden tijd zullen zijn.

23.26

Brand in huis in Waalre

In een huis aan de Juliana de Lannoylaan in Waalre woedde gisteravond brand. Een pan met vet had rond tien uur vlamgevat. De bewoners probeerden de brand eerst zelf te blussen met natte kledingstukken. Daardoor ontstond er fikse rook. Vervolgens werden de hulpdiensten gebeld. De brandweer had de brand snel onder controle. Een bewoner had het benauwd gekregen vanwege de rook, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Bij de brand in Waalre kwam veel rook vrij (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
Bij de brand in Waalre kwam veel rook vrij (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
De brandweer had de brand in Waalre snel onder controle (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
De brandweer had de brand in Waalre snel onder controle (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
18.43

Brand in meterkast van huis

Ook in een huis aan de Klaproosstraat in Valkenswaard brak gisteravond brand uit. Die brand woedde in de meterkast. De bewoner had de stekker van een frituurpan in het stopcontact gestoken, waarna een klap klonk in de meterkast. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!