Liveblog

112-nieuws: gestolen auto belandt in water • automobilist schuift de A58 af

22 februari 2023 om 22:07 • Aangepast 4 maart 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

22.45

Vrachtwagen Maarheeze geborgen

De vrachtwagen die woensdagmiddag een huis in Maarheeze binnenreed, is geborgen. Aan de zijkant van het huis is een groot gat zichtbaar. De woning is gestut, waarna de vrachtwagen door een berger is weggehaald.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
22.06

Gestolen auto belandt in het water in Lierop

Een auto die eerder vanavond in Helmond is gestolen, is teruggevonden in het water langs de Stipdonk in Lierop. Dat meldt de politie op Twitter. Veel is nog onduidelijk, daarom doet de politie verder onderzoek. De brandweer heeft gekeken of iemand in de auto zat, maar dat is niet het geval.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
18.01

Automobilist schuift van de A58 af

Op de A58 is iets voor zes uur bij Breda een wagen in de berm naast deze snelweg terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond. Het is niet bekend hoe ernstig het letsel is en waardoor het ongeluk kon gebeuren. Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeval betrokken.

Wachten op privacy instellingen...
15.18

Vrachtwagen ramt huis Maarheeze

Een vrachtwagencombinatie is woensdagmiddag een huis binnengereden op de Stationsstraat in Maarheeze. De chauffeur zat enige tijd bekneld, maar is door de brandweer en ambulancedienst bevrijd. Hij is gewond geraakt, maar het is nog onduidelijk hoe erg hij eraan toe is. De schade aan het huis is groot.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
15.00

Geen treinen door kapotte bovenleiding

Er rijden geen treinen tussen Roosendaal en Vlissingen door een kapotte bovenleiding. De problemen duren naar verwachting nog tot half twee vannacht, zo meldt de NS.

14.30

Man op scootmobiel gewond na aanrijding

Een man op een scootmobiel is vanmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Oosterhout. Volgens een 112-correspondent vielen de verwondingen van het slachtoffer mee. Uit voorzorg landde een traumahelikopter in de buurt. Ook werd het slachtoffer naar het het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor twee op de Leijsenhoek.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
13.34

Twee auto's botsen

Twee auto's zijn aan het begin van de middag op de kruising van de Rillaerse Baan met de Turnhoutsebaan in Goirle op elkaar gebotst. Bij het ongeluk zijn volgens onze 112-correspondent twee mensen gewond geraakt. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt door de politie onderzocht. De twee auto's zaten behoorlijk in elkaar.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
13.27

'Stront aan de knikker' op A67

Een verloren dixi zorgde vanmiddag korte tijd voor vertraging op de A67 bij Someren. In eerste instantie meldde de ANWB dat er 'rommel' op de snelweg lag waardoor een rijstrook moest worden afgesloten. De rommel bleek even later een dixi. De boel was snel weer opgeruimd.

De bijzondere blokkade van de snelweg leidde bij Rijkswaterstaat tot het volgende opvallende stukje proza:

Wachten op privacy instellingen...
13.25

Massale vechtpartij met carnavalsvierders in Rijen

Bij een vechtpartij in Rijen waren dinsdagavond zo'n 25 mensen betrokken. De ruzie ontstond nadat iemand in de Regentenstraat een vlag van een gevel trok en er mee door de straat ging lopen. Een aantal betrokkenen liep volgens de politie lichte verwondingen op. Eén vechtersbaas werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Uiteindelijk hield de politie twee verdachten aan voor betrokkenheid bij de vechtpartij. Het gaat om mannen uit Rijen van 19 en 25 jaar. Eén van hen bleek ook een aantal zakjes drugs bij zich te hebben.

De ruzie ontstond toen iemand degene die de vlag van de gevel haalde hierop aansprak. Over en weer werd er al snel geduwd en geslagen. Al vechtend belandde de groep vechtersbazen, zo'n dertien man sterk, op een oprit waar een aantal mensen carnaval stond te vieren. Ook die groep, zo'n twaalf man sterk, raakte vervolgens verwikkeld in de commotie.

12.00

Tieners aangehouden voor mishandeling jongen (16)

De politie heeft gisteravond in Bergen op Zoom vier tieners in leeftijd variërend van 12 tot 17 jaar aangehouden voor de mishandeling van een jongen van zestien. Het slachtoffer werd bij een cafetaria in de Zuivelstraat door meerdere jongens in elkaar geslagen. Hij werd verschillende keren in zijn gezicht gestompt.

De aangehouden tieners van 12, 14, 15 en 17 komen uit Bergen op Zoom en Halsteren. De melding van de mishandeling kwam rond half elf gisteravond bij de politie binnen. Het 16-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan. De vier aangehouden verdachten worden verhoord, zo laat de politie vanochtend weten.

Archieffoto: ANP / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe.
Archieffoto: ANP / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe.
11.00

Coffeeshop blijft nog dicht na explosie

Coffeeshop Caza aan de Gasthuisring in Tilburg blijft in overleg met de exploitant nog dicht. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Tilburg vanochtend weten. Bij de coffeeshop ging zaterdagochtend in alle vroegte een explosief af. Daarop besloot de gemeente in overleg met de exploitant dat de zaak gesloten bleef. "Een vrijwillige sluiting", zo omschrijft de woordvoerder.

Politie zaterdag bij de coffeeshop (foto: Jack Brekelmans / SQ Vision).
Politie zaterdag bij de coffeeshop (foto: Jack Brekelmans / SQ Vision).

De gemeente is nu in afwachting van de resultaten van het politie-onderzoek. Op basis daarvan volgt dan een officieel besluit over wat er in de verdere toekomst met de coffeeshop gebeurt. Zaterdag noemde burgemeester Weterings van Tilburg de explosie 'wederom een heftig incident'.

De coffeeshop was op het moment van de explosie net weer open nadat de burgemeester afgelopen oktober besloot de zaak voor drie maanden te sluiten. Dit nadat een handgranaat voor de deur werd gevonden en nadat er eerder vorig jaar was geschoten op de zaak.

LEES OOK: Coffeeshop dicht na explosie: 'Weer heftig incident', zegt burgemeester

09.30

Doorrijder veroorzaakt schade aan 3 auto's

In totaal drie auto's die geparkeerd stonden aan de Dijksestraat in Helmond zijn vannacht beschadigd geraakt bij een aanrijding. Een en ander gebeurde rond kwart voor twee vannacht toen een auto in de Dijksestraat tegen een geparkeerde auto reed. De bestuurder reed vervolgens door, zonder zijn of haar gegevens achter te laten.

Bij de aanrijding raakten nog twee auto's beschadigd. Naast de auto die in eerste instantie werd geraakt, lagen onderdelen van de auto van de veroorzaker. Vermoedelijk gaat het om een grijze renault Scenic. Deze auto moet volgens de politie schade hebben aan de rechtervoorkant. De politie is nog op zoek naar de veroorzaker van het ongeluk. Ze vraagt getuigen zich te melden.

Foto's: Politie Helmond.
Foto's: Politie Helmond.
08.23

Problemen op het spoor voorbij

De problemen op het spoor tussen Dordrecht en Breda zijn voorbij. Die problemen werden vanaf een uur of zes veroorzaakt door een seinstoring. Rond acht uur was de storing verholpen.

07.11

Brand in loods in Roosendaal, man aangehouden

In een loods aan de Westelijke Havendijk in Roosendaal woedde vanochtend vroeg brand. De brandweer werd rond zes uur gealarmeerd. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer had het vuur snel onder controle. Wat er precies in brand stond, is nog niet bekendgemaakt. "Bij of in de loods werd door de brandweer een man aangetroffen", laat een 112-correspondent weten. "Hij is naar een politiebureau gebracht."

06.42

Dode in Goirle

Op het terrein van een bedrijf aan het Oude Beekse Pad in Goirle is afgelopen nacht een dode gevonden. Dat meldt de politie. Om halftwee 's nachts kreeg de politie melding van meerdere auto's op de Lage Wal. Daar werd een auto met vijf honden in beslag genomen, waarbij geen bestuurder werd gevonden. De dode werd wat later in hetzelfde gebied gevonden. Of er een verband is, onderzoekt de politie.

LEES OOK: Dode gevonden in Goirle: 'Slachtoffer lag achter afrastering van bedrijf'

Het slachtoffer zou zijn  gevonden achter de afrastering van een bedrijf aan het Oude Beeksepad in Goirle.
Het slachtoffer zou zijn gevonden achter de afrastering van een bedrijf aan het Oude Beeksepad in Goirle.
06.07

Problemen op het spoor

Er zijn problemen op het spoor tussen Dordrecht en Breda. Die worden veroorzaakt door een seinstoring. De NS hoopt dat de problemen rond negen uur 's ochtends verleden tijd zullen zijn.

05.59

Waarschuwing vanwege dichte mist

Vanwege dichte mist had het KNMI voor Brabant tot zeven uur 's ochtends code geel afgegeven. Plaatselijk was het zicht minder dan tweehonderd meter.

23.53

Oudere vrouw met rollator aangereden

Een oudere vrouw die met haar rollator door de Julianastraat in Asten liep, is vorige week woensdag van achteren aangereden door een fietser. Dat maakte de politie gisteravond bekend. De vrouw viel tegen een muurtje en liep een hersenschudding op. De fietser reed na de aanrijding door. Het ongeluk gebeurde rond halftwaalf 's ochtends.

22.45

Boetes voor taxichauffeurs

In Den Bosch en Eindhoven heeft de verkeerspolitie gisteren diverse taxi’s gecontroleerd. Er werden processen-verbaal opgemaakt vanwege het rijden zonder een chauffeurskaart, het rijden met een verlopen chauffeurskaart en een verlopen keuring van een taxameter. Met een taxameter wordt de ritprijs voor taxivervoer berekend. Vijf taxichauffeurs werden naar huis gestuurd omdat ze te weinig tweewekelijkse rust hadden gehad.

Wachten op privacy instellingen...
20.10

Wie is sieraden kwijt?

De politie is op zoek naar de eigenaar(s) van sieraden die zondag werden gevonden in een auto in Deurne. De bestuurder van die auto werd kort na middernacht op de Hogeweg tegengehouden. Agenten vonden diens rijgedrag verdacht. Toen ze de auto doorzochten, zagen de agenten diverse spullen, waaronder die sieraden. De mensen die in de auto zaten, konden niet uitleggen hoe ze hieraan kwamen. Daarop werden de spullen allemaal in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!