Deze hooligans van FC Den Bosch en TOP Oss worden nog gezocht

28 februari 2023 om 21:46 • Aangepast 10 maart 2023 om 02:00
nl
De politie heeft in programma Opsporing Verzocht opnieuw foto's gedeeld van een aantal relschoppers die nog gezocht worden na de rellen rondom de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss, vorig jaar september. Bij die ongeregeldheden raakte onder anderen een steward zwaargewond aan het hoofd.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Na afloop van de derby, die op 17 september werd gespeeld, werd de sfeer grimmig en dreigend in stadion De Vliert. Dat gebeurde nadat supporters van de Osse club uit het uitvak waren gebroken en hekken sloopten.

Taakstraffen en stadionverboden
Tussen de supporters ontstonden vechtpartijen en er werd met fakkels, glazen, flessen en stenen naar de politie gegooid. Meerdere relschoppers uit de gemeenten Den Bosch, Oss, Vught, Heusden en Bernheze werden eerder al opgepakt. Zij verschenen begin dit jaar al voor de rechter, die meerdere stadionverboden en taakstraffen oplegde.

Een deel van de relschoppers heeft zich nog altijd niet gemeld. In Opsporing Verzocht werden dinsdagavond foto's getoond van nog twaalf mannen die buiten het stadion zouden hebben gevochten. Een aantal van hen zou zelfs hun riem hebben afgedaan, om daar ME'ers en politiehonden mee te slaan.

LEES OOK:

Hooligans krijgen celstraffen of taakstraffen, maar toch blijft het misgaan

Relschoppers FC Den Bosch en TOP Oss voor de rechter: 'Error in mijn hoofd'

Politiechef is geweld van voetbalfans zat: ME moet te vaak ingezet worden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.