Frans en Sieneke gaan samen op tournee na enorme YouTube-hit

2 maart 2023 om 19:00 • Aangepast 10 maart 2023 om 02:02
nl
Wat in december begon met een enorme YouTube-hit voor Frans Bauer en Sieneke, wordt nu voortgezet in een grote tour voor het gelegenheidsduo. Twee maanden terug scoorden de twee online heel goed met het verrassende duet Vaya Con Dios. Dat smaakte naar meer en nu komt er ook meer. Een tour én nieuwe muziek, zo vertelde Frans en Sieneke in het radioprogramma Wakker!
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Frans Bauer en Sieneke kennen elkaar al zo'n dertien jaar. Ze streden in 2010 beiden om een plek op het Eurovisie Songfestival. Sieneke won en stond uiteindelijk met 'Ik ben verliefd (sha-la-lie)' op het podium in Oslo.

De volkszanger is haar daarna blijven volgen. "Drie jaar terug trad ze op als gastartiest tijdens mijn tour en dat werd zo goed ontvangen door mijn fans, dat daar ons eerste duet uit volgde", vertelt Frans. "Het is vervolgens een eigen leven gaan leiden."

Theatertour
Op 15 maart start de tour 'n Avond met Jou van Frans en Sieneke in Theater Markant in Uden. "Het is inmiddels een traditie om daar te starten met mijn tours en heel fijne plek", zegt hij. Sieneke kijkt er enorm naar uit. "Het is heel bijzonder om vijftig keer door heel Nederland en België samen een hele avond op te treden. De gastoptredens waar ik twee nummers deed, smaakten namelijk telkens naar meer."

Tot december gaan Frans en Sieneke praktisch alle grote theaters af. "Het is spannend hoor, we zijn natuurlijk soloartiesten en er is nog nooit zo'n grote duettentour gedaan", zegt de zanger. "We zijn ook al maanden in training om het vol te houden en aan het repeteren. Ik ben ook al twaalf kilo afgevallen en heb er nog zeven te gaan", vertelt Bauer lachend.

Voor hun eerste concertreeks na de coronacrisis pakt het tweetal groots uit. "Er gaat een heel orkest mee en enorm videoscherm. Het is een kleine familie van 35 tot 40 man waarmee we negen maanden op avontuur gaan", vertelt Frans. "We doen dit waarschijnlijk een keer in onze carrière, dus dan doen we het ook goed."

Wachten op privacy instellingen...

Nieuwe duetten
Na het succes van Vaya Con Dios zijn Frans en Sieneke de studio ingedoken en hebben ze meer gloednieuwe duetten opgenomen. "Die komen 13 maart uit op Spotify en daar zitten echt pareltjes tussen", vertelt Sieneke. "Ik hou echt van mooie levensliedjes die hun eigen verhaal hebben."

Een echte favoriet heeft ze daarom niet. "Neem Vaya Con Dios, we krijgen daar nog steeds zoveel reacties op omdat mensen daar hun eigen verdriet bij voelen. Als je dat live doet en je ziet mensen emotioneel worden, dat raakt je als artiest ook." Frans kijkt wel uit naar paar specifieke duetten. "Ik verheug mij enorm op de disconummers. Dat is zo uit onze comfortzone en verwacht niemand van ons. Ik heb daar ook echt dansles ervoor gevolgd."

Nieuw album
Frans zijn laatste album kwam uit in 2019. "Corona heeft alles in de war geschopt dus het duurde wat langer, maar daardoor is het wel speciaal en persoonlijk geworden. Ook omdat ik voor het eerst in twaalf jaar weer samenwerk met producer Emile Hartkamp." De releasedatum staat gepland voor 12 april. "Er komen ook nog een paar solonummers van mij en Sieneke aan. 2023 is een jaar waarin we flink wat muzikale cadeaus uitpakken."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.