Liveblog

112-nieuws: Jumbo ontruimd • jongen probeert winkel te overvallen

3 maart 2023 om 23:00 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.10

Jonge bestuurder scheurt over A16: 2700 euro aan boetes

Een jonge bestuurder heeft het vanmiddag wel heel bont gemaakt op de snelweg A16. Hij lapte een hele reeks verkeersregels aan de laars en is daardoor 2700 euro armer. De verkeerspolitie laat dat weten in een bericht op Instagram. De bestuurder heeft pas drie maanden zijn rijbewijs.

Hij hield onvoldoende afstand, hield zich niet aan de snelheid en haalde rechts in. De bestuurder moet ook een verplichte verkeerscursus volgen.

21.45

Jumbo ontruimd na storing in Co2-detectieapparatuur

De Jumbo in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel is vanavond tien minuten voor sluitingstijd ontruimd, nadat het Co2-detectiealarm was afgegaan. Er waren toen nog zo’n tien klanten aanwezig, de winkel was snel ontruimd.

De opgetrommelde brandweer ging op onderzoek uit met meetapparatuur, maar vond niks. Vermoed wordt dat het om een storing gaat van de detectieapparatuur.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
18.40

Jongen probeert winkel te overvallen

Een jongen heeft aan het begin van de avond geprobeerd om een winkel aan de Westermarkt in Tilburg te overvallen. Via Burgernet is een oproep verspreid om naar de jongen uit te kijken. De politie waarschuwt in het bericht om hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

In het Burgernet-bericht staat dat de overvaller rond de zeventien jaar is. Hij droeg een zwarte trainingsbroek en een zwarte jas. Zijn gezicht bedekte hij met een blauw mondkapje.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
17.42

Bestuurders racen tegen elkaar over de snelweg onder invloed van drugs

Twee bestuurders zijn dinsdag op de snelweg door de politie gesnapt, toen ze tegen elkaar aan het racen waren. Eén van bestuurders was onder invloed van drugs. De rijbewijzen van de twee racers zijn afgepakt.

De mannen reden over een snelweg in het westen van Brabant. Ze werden gesnapt tijdens een controle op mensen die appen achter het stuur.

17.10

Slachtoffer schietpartij aanspreekbaar

De man die vanmiddag gewond raakte bij een schietpartij aan de Philipslaan in Roosendaal, was aanspreekbaar. Hij werd meerdere keren geraakt in zijn zij. De auto van de man staat op een kruising in de straat.

De politie doet onderzoek, onder meer met een helikopter.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
16.30

Gewonde bij 'vermoedelijk schietincident'

Bij een 'vermoedelijk schietincident' aan de Philipslaan in Roosendaal is iemand gewond geraakt. Dat laat de politie weten. De politie doet onderzoek. Mensen die meer weten, worden opgeroepen zich te melden.

16.26

Verdachten carnavalsmishandelingen weer vrij

Alle vier de jongeren die waren opgepakt na een heftige mishandeling tijdens carnaval in Diessen, zijn weer vrij. Een jongen van zestien werd zwaar mishandeld, beelden ervan gingen het internet over.

De vier verdachten werden maandag door de politie aangehouden en gehoord. Eén van hen werd een dag daarna vrijgelaten, de andere drie mochten woensdag weer naar huis.

Beelden van de mishandeling gingen het internet over.

16.14

Fietsers botsen op elkaar in Oss

Twee fietsers zijn vanmiddag op de Raadhuislaan in Oss op elkaar gebotst. Eén van de gewonden, een vrouw, is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde bij de oversteek tegenover het gemeentehuis in Oss, waar een druk fietspad ligt.

15.50

Vrachtwagen A16 lekt diesel, problemen duren tot 17.00 uur

De vrachtwagen die met pech op de A16 tussen Meer (België) en knooppunt Galder staat, lekt diesel. Rijkswaterstaat verwacht nog tot vijf uur vanmiddag nog te hebben om het ongeluk op te ruimen. Verkeer vanuit Antwerpen wordt aangeraden om via Bergen op Zoom te rijden.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
15.05

Verkeersproblemen op A16

De rechter rijstrook van de snelweg A16 is tussen het Belgische Meer en knooppunt Galder in de richting van Breda dicht. Dit is het gevolg van een vrachtwagen met pech. Er staat een file van 3 kilometer, maar de vertraging is snel opgelopen naar bijna 50 minuten.

14.35

Controles brengen overtredingen aan het licht

Uitkeringsfraude, meerdere brandonveilige situaties, fouten in vergunningen en illegaal energiegebruik. Deze en meer overtredingen kwamen gisteren aan het licht in de gemeente Heusden bij een controle van het BIM, het Bestuurlijk Interventieteam Meierij. Hierin werken de gemeente, de (vreemdelingen)politie, de Nederlandse Arbeidsinspectie en netwerkbeheerder Enexis samen. Ze richtten hun pijlen op acht horecazaken.

De controleurs kwamen één persoon tegen die illegaal in ons land verbleef en een aantal anderen die in een horecazaak woonden en daar niet ingeschreven stonden. Er zijn verschillende waarschuwingen uitgedeeld.

14.10

Hooi in brand

In een bosgebied aan de Ziepweg in Beers heeft de brandweer een hoop hooi moeten blussen. Dit ging gepaard met veel rook. De brandweer kon gebruik maken van water uit een sloot. Waardoor de brand in de stapel hooi is ontstaan, is niet duidelijk.

De brandweer aan het werk (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer aan het werk (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Het vuur kon van dichtbij worden geblust (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Het vuur kon van dichtbij worden geblust (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De gebluste stapel hooi (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De gebluste stapel hooi (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
13.10

Mogelijk geweldsmisdrijf in Etten-Leur

De man die gisternacht dood werd gevonden in een complex van GGZ Breburg in Etten-Leur is mogelijk het slachtoffer geworden van een geweldsmisdrijf. De politie had tegen kwart voor drie te horen gekregen dat er iemand in het complex aan de Leurse Branden onwel was geworden. Reanimatie mocht niet baten.

Een man van 48, die in hetzelfde pand van de psychiatrische instelling woont, zit vast, omdat hij wellicht iets met het overlijden te maken heeft gehad. Hij werd al snel aangehouden. De rechter-commissaris bepaalt vandaag of de verdachte terecht is opgepakt, zo ja, dan wordt hij maandag of dinsdag voorgeleid.

LEES OOK: Dode man gevonden in GGZ-wooncomplex, verdachte (48) opgepakt

11.10

Rechter rijstrook A50 dicht

De rechter rijstrook van de snelweg A50 bij Nistelrode is tot twaalf uur vanmiddag dicht. Dit meldt Rijkswaterstaat. Oorzaak is een vrachtwagen met een lekke band. Een bandenspecialist is aanwezig om dit klusje te klaren. Verkeer in de richting van Oss moet rekening houden met vertraging. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg om twaalf uur weer vrij is.

Tussen Uden-Centrum en Nistelrode stond tegen kwart over elf een file van 4 kilometer, wat 10 minuten extre reistijd betekent.

De rechter rijstrook is afgesloten (foto: Rijkswaterstaat).
De rechter rijstrook is afgesloten (foto: Rijkswaterstaat).
11.00

Goede vangst politie en Belastingdienst

Bij een grote controle in Roosendaal zijn gisteren vier auto’s in beslag genomen en duizenden euro’s aan achterstallige betalingen en belastingen geïnd. De actie was bij recreatiepark De Stok en duurde enkele uren. De politie werkte hierbij samen met de Belastingdienst.

De politie schreef 45 bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen, waaronder het onder invloed van alcohol en/of drugs achter het stuur zitten. Eén auto werd in beslag genomen, omdat getwijfeld werd aan de technische staat. Een andere wagen werd geconfisqueerd, omdat deze niet op naam van iemand stond (een zogeheten spookvoertuig).

De Belastingdienst inde in totaal voor 2029 euro aan achterstallige betalingen. Ook werden er twee auto’s in beslag genomen in verband met openstaande vorderingen. Twee bestuurders kregen een aanslag van 850 euro, omdat ze kentekenplaten misbruikten. Drie bestuurders moeten 1500 euro betalen, omdat ze met een buitenlands voertuig reden en verzuimd hadden wegenbelasting te betalen.

07.00

A58 bij Moergestel weer vrij

Het verkeer op de snelweg A58 heeft vanmorgen bij Moergestel anderhalf uur last gehad van filevorming en een afsluiting. Oorzaak was een ongeluk met een vrachtwagen en een bestelauto. Rond zeven uur werd de weg weer vrijgegeven.

LEES OOK: Anderhalf uur problemen op A58 na ongeluk met vrachtwagen en bestelauto

06.42

File bij Etten-Leur

Verkeer op de A58 van Bergen op Zoom richting Breda moest van halfzeven tot zeven uur vanmorgen rekening houden met een korte file na een ongeluk bij Etten-Leur. Rond kwart voor zeven stond er drie kilometer file vanaf Sint Willebrord, goed voor een kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
05.51

Vrachtwagenongeluk op A58

De rechter rijstrook van de A58 van Eindhoven richting Tilburg is sinds kwart voor zes afgesloten na een ongeluk bij Moergestel. Bij dit ongeluk is een vrachtwagen betrokken. Rond zeven uur leidde de afsluiting van de rijstrook tot zes kilometer file vanaf Best, goed voor ruim een halfuur vertraging. De ANWB hoopt dat de afgesloten rijstrook rond halfacht deze ochtend weer kan worden vrijgegeven. Omrijden kan via Den Bosch over de A2 en de A65.

LEES OOK: Problemen op A58 na ongeluk met vrachtwagen en bestelauto

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
03.45

Problemen op het spoor

Tussen Breda en Tilburg reden vanmorgen veel minder treinen vanwege herstelwerkzaamheden. Sinds zeven uur verloopt het treinverkeer weer zoals gepland. Er reden tot die tijd stopbussen tussen Breda, Gilze-Rijen, Tilburg Reeshof, Tilburg Universiteit en Tilburg.

00.51

Huizen ontruimd vanwege vreemde lucht

Acht huizen aan de Copernicuslaan in Den Bosch werden gisteravond tijdelijk ontruimd vanwege een vreemde lucht in de buurt. De lucht zou bij sommige buurtbewoners tot braakneigingen hebben geleid. "Dan gaat het niet meer simpelweg over stankoverlast", vertelde een woordvoerder van de brandweer. "Maar er bleek achteraf niets aan de hand."

Vanwege de vreemde lucht werden verschillende hulpverleners opgeroepen (foto: Bart Meesters).
Vanwege de vreemde lucht werden verschillende hulpverleners opgeroepen (foto: Bart Meesters).
De vreemde lucht leidde bij sommige bewoners van de Copernicuslaan tot braakneigingen (foto: Bart Meesters).
De vreemde lucht leidde bij sommige bewoners van de Copernicuslaan tot braakneigingen (foto: Bart Meesters).
17.20

Grondstoffen voor drugsproductie gevonden

Tijdens een actie in de Eindhovense wijk Tongelre heeft de politie gisteren mogelijke grondstoffen voor de productie van synthetische drugs ontdekt. Bij de actie is zeker een aanhouding verricht. Volgens getuigen gaat het zelfs om meerdere aanhoudingen. Bij meerdere bedrijven vonden controles plaats. Onder meer een speurhond van de landelijke eenheid werd ingezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!