Vajèn van den Bosch komt op adem bij haar ouders na spannende première

6 maart 2023 om 17:08 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:02
nl
Voor musicalster Vajèn van den Bosch (24) kwam zondagmiddag een droom uit. Ze speelde Eponine, een van de hoofdrollen in Les Misérables, en de recensies zijn lovend. Een dag later komt ze op adem bij haar ouders in Oijen. "Dat is gezellig, vertrouwd en niet zo hectisch als Amsterdam."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Als tienjarige meisje zag ze de musical Les Misérables in Londen. "Dat heeft zo'n enorme indruk gemaakt", vertelt Vajèn in het radioprogramma Afslag Zuid. "Ik dacht destijds: als ik toch ooit eens in zo'n productie op het podium mag staan. En nu is dat gelukt en de première verliep ook nog eens helemaal goed", klinkt het opgelucht.

"Je wilt dat alles goed gaat."

Hoewel Vajèn al in verschillende musicals heeft gespeeld, was ze gespannen voor de première. "Een jaar geleden ben ik begonnen met audities voor Les Misérables. Dat is al spannend of je erdoor komt. Dan volgen maanden van repeteren en dan moet het gebeuren als de zaal bomvol bekende Nederlanders zit en grote musicalproducenten. Je wilt dat alles goed gaat waar je samen zo hard voor gewerkt hebt. Dat is retespannend. Je wilt niet falen."

Na de voorstellingen in Amsterdam volgt er een theatertour. In Brabant zijn 30 voorstellingen gepland. Vajèn is niet de enige Brabander die een hoofdrol te pakken heeft in de iconische musical. Tilburger Freek Bartels (36) schittert als Javert op het podium.

LEES OOK:

Droom gaat in vervulling voor Vajèn van den Bosch: 'Les Misérables, zo vet'

Vajèn van den Bosch breekt internationaal door: 'In Duitsland moet ik me opnieuw bewijzen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!