Liveblog

112-nieuws: vrouw bekneld bij ongeluk Lith • geen treinen door storing

7 maart 2023 om 10:09 • Aangepast 16 maart 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is afgesloten.

Liveblog

22.40

Geen treinen door seinstoring

Door een seinstoring rijden er geen treinen tussen Wijchen en Ravenstein richting Oss en Den Bosch. De NS meldt dat de problemen tot ongeveer half één de komende nacht zullen duren.

20.45

Vrouw bekneld in auto bij ongeluk in Lith

Bij een ongeluk, vanavond op de Hertog Janstraat in Lith, is een vrouw ernstig gewond geraakt. Ze raakte door onbekende oorzaak met haar auto van de weg en toen ze weer terugstuurde, werd daarbij de stoeprand uit de grond gereden. De hele voorkant van de auto is vernield.

Het slachtoffer raakte bekneld in de auto en zat volgens de brandweer vast onder het dashboard. De hulpdiensten hadden veel moeite om de vrouw te bevrijden. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar landde uiteindelijk niet. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties
20.15

Automobilist gewond bij botsing in Roosendaal

Bij een botsing tussen twee auto's in Roosendaal is rond half zeven een automobilist gewond geraakt. Dat gebeurde op de Laan van Brabant ter hoogte van de Vrouwemadestraat. Een van de auto's schoot na de botsing over de middenberm heen.

De brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

19.10

Auto te water in Oosterhout

Een auto is op de Energieweg in Oosterhout in het water beland. Volgens een 112-correspondent gebeurde dat, omdat de bestuurder waarschijnlijk onwel was geworden. Het slachtoffer kon zelf uit de wagen klimmen en is opgevangen door omwonenden.

18.10

Kop-staart botsing in Best

Op de Willem de Zwijgerweg in Best zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Medewerkers van de ambulance hebben de betrokken bestuurders nagekeken. Eerst werd gedacht dat een van de auto's in brand stond, maar dit bleek niet het geval. De politie sloot één rijbaan af. Het ongeluk zorgde voor een flinke verkeersopstopping in de omgeving.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
16.25

Ongeluk op A50 bij Son en Breugel

Op de A50 ter hoogte van Son en Breugel is vanmiddag een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook van de weg van Eindhoven richting Son is dicht. Dit zorgt voor een vertraging van 25 minuten.

16.15

Tienduizenden euro's aan hennepplanten ontdekt in Drunen

De politie is vanmorgen een huis aan de Abraham Kampstraat in Drunen binnengevallen die bijna helemaal volstond met hennepplanten. De waarde van de oogstrijpe planten loopt in de vele tienduizenden euro's. De hennepkwekerij was professioneel aangelegd, zo was te zien aan de schakelborden en afzuigsystemen die uit de woning kwamen. Agenten hebben de bewoner gebeld. De 41-jarige man uit Drunen kwam daarna naar het huis toe en is aangehouden.

LEES OOK: Woning vol met hennepplanten ontdekt in Drunen, bewoner opgepakt

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
13.55

Bosschenaar opgepakt in grote witwaszaak

Een man uit Den Bosch is een van de verdachten in een zaak waarin vermoedelijk miljoenen euro's zijn witgewassen. De Bosschenaar van 22 werd al op 20 februari opgepakt, maar zijn aanhouding werd pas dinsdag door de FIOD naar buiten gebracht.

LEES OOK: Witwaszaak die draait om miljoenen, Bosschenaar (22) aangehouden

12.55

Vanaf tien uur vanavond waarschuwing voor gladheid

Ook in onze provincie geldt vanavond vanaf tien uur waarschuwingscode geel voor gladheid door (natte) sneeuw of door bevriezing van natte weggedeelten. De waarschuwing is van kracht tot negen uur morgenochtend. Code geel geldt voor heel Nederland, met uitzondering van Zeeland.

12.35

Drukke avondspits verwacht

Na de drukste ochtendspits van het jaar verwacht Rijkswaterstaat ook vanavond een drukkere spits dan gebruikelijk. Het advies is om verkeersinformatie in de gaten te houden.

12.25

Nepwapen in het spel

Het vuurwapen waarmee een man zondagmiddag rondliep in de Otto Copesstraat in Den Bosch was nep. Dat laat de politie vandaag weten. Na de melding zondag dat er iemand rondliep met een vuurwapen hielden agenten vier mannen aan. Het was onduidelijk wie het wapen bij zich had. Er ontstond een dreigende situatie, waarop de politie een waarschuwingsschot loste. Het nepwapen is door de politie in beslag genomen.

LEES OOK: Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen in Den Bosch

12.00

Getuigen gezocht winkelinbraak

Tussen kwart over elf en tien voor twaalf gisteravond is er ingebroken bij een winkel aan het Moleneindplein in Vught. De wijkagent vraagt mensen die iets hebben gehoord of gezien dit te melden.

Wachten op privacy instellingen...
10.00

Vrouw bekneld in auto na botsing

Na een botsing tussen twee auto's vanochtend in Eindhoven, zat een van de betrokken bestuurders bekneld in haar auto. Ze moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Het ongeluk gebeurde op de hoek van de Blaarthemseweg met de Offenbachlaan.

De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto raakte, voor zover bekend, niet gewond.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
09.30

Meer dan 200 hardrijders betrapt

Bij een snelheidscontrole gisteren op bedrijventerrein De Run in Veldhoven zijn meer dan tweehonderd automobilisten tegen de lamp gelopen. In totaal werden meer dan 2300 auto's gecontroleerd, zo meldt de wijkagent vanochtend. Op De run mag je vijftig kilometer per uur. De hoogste snelheid die werd gemeten, was 77 kilometer per uur. De controle werd uitgevoerd tussen zes uur en half twaalf 's ochtends.

Snelheidscontrole (Archieffoto:ANP / Hollandse Hoogte / De Vries Media).
Snelheidscontrole (Archieffoto:ANP / Hollandse Hoogte / De Vries Media).
09.25

Files nemen nu snel af

Op de Brabantse wegen neemt de vertraging nu snel af. Eerder vanochtend kleurden ook onze wegen rood op de filekaartjes, maar nu neemt de vertraging snel af. Voor heel Nederland was er vanochtend sprake van de drukste ochtendspits van het jaar.

09.00

Drukste ochtendspits van het jaar

In heel Nederland stond rond acht uur volgens de ANWB 1093 kilometer file. Daarmee was de ochtendspits van vandaag de drukste van het jaar. Rijkswaterstaat noemde een combinatie van ongelukken, regen en natte sneeuw en de gebruikelijke drukte op de weg op een dinsdag als oorzaken.

08.45

Ongeluk op A2

Op de A2 bij Boxtel in de richting Eindhoven is een ongeluk gebeurd. De rechterrijstrook is er dicht. Dit levert weggebruikers een half uur vertraging op.

08.00

Drukke ochtendspits

We hebben vanochtend te maken met een enorm drukke ochtendspits. Rijkswaterstaat noemt een combinatie van ongelukken, regen en natte sneeuw en de gebruikelijke drukte op de weg op een dinsdag als oorzaken. Ook in onze provincie kleuren de wegen rood op het filekaartje.

Bijvoorbeeld op de A2 tussen de afrit Sint-Michielsgestel en Waardenburg loopt het iets na acht uur vast over zestien kilometer wanneer je richting Utrecht wilt. En ook op de A58 moet je rond die tijd geduld hebben wanneer je van Breda naar Eindhoven wilt. Tussen Tilburg-Centrum Oost en Best is het over zestien kilometer een kwestie van langzaam rijden en stilstaan.

Beeld TomTom: de situatie rond acht uur vanochtend.
Beeld TomTom: de situatie rond acht uur vanochtend.
03.30

Brand bij afvalverwerker Renewi

Bij afvalverwerker Renewi aan de Achtseweg Noord in Eindhoven heeft afgelopen nacht een brand gewoed. Het vuur brak rond halfdrie uit. In een hal stond een berg huishoudelijk afval in brand. Daarbij kwam veel rook vrij. Om het vuur beter te kunnen bestrijden werd het smeulende afval uit elkaar getrokken. Rond drie uur was het vuur onder controle. Brandweerlui waren nog enige tijd bezig met het nablussen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
undefined
21.00

Gewonde gevonden in Oss

Bij een ongeluk op de kruising van de Molenstraat en de Gasstraat in Oss is gisteravond iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is door ambulancemedewerkers behandeld. Of er ook andere weggebruikers waren betrokken, is nog duidelijk.

Gewonde gevonden in Oss (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
Gewonde gevonden in Oss (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
19.20

Duitser na achtervolging opgepakt in Oeffelt

Een Duitse automobilist is aan het begin van de avond in Oeffelt aangehouden na een achtervolging. De man had aan de grens met Duitsland een stopteken genegeerd en hij ging er met zeer hoge snelheden vandoor. Op de provincialeweg net voor Oeffelt werd hij klem gereden door de Koninklijke Marechaussee, uit de auto gehaald en gearresteerd.

De man was niet in bezit van een rijbewijs. Tijdens de achtervolging lapte de man nog meer verkeersregels aan de laars. Zo haalde hij zeer gevaarlijk in, terwijl hij met een extreem hoge snelheid reed. De Marechaussee onderzoekt ook of er in zijn auto drugs liggen. Het verkeer ondervond flink wat hinder van het incident.

Bij de man in de auto zat ook een vrouw. Zij is niet gearresteerd en moest met een bus haar reis voortzetten.

Duidelijke remsporen (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Duidelijke remsporen (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie doorzoekt de auto (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie doorzoekt de auto (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen werd binnenstebuiten gekeerd (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen werd binnenstebuiten gekeerd (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!