Brabantse 'drugsexpert' gepakt bij amfetaminelab 200 kilometer van huis

8 maart 2023 om 21:01 • Aangepast 18 maart 2023 om 02:00
nl
En weer is er een Brabantse drugsmaker opgepakt buiten de provincie. In Emmen werd een 58-jarige man uit Tilburg gepakt in een drugslab. Naar verluidt zijn Brabantse laboranten erg gewild in het drugsmilieu vanwege hun kennis. De Tilburger is al de derde Brabander dit jaar die buiten Brabant is opgepakt in een lab.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

De politie viel woensdag binnen in een loods aan de Boslaan in Emmen. In een bedrijfspand vonden agenten het drugslaboratorium. Behalve de Tilburger werd een man (57) uit Emmen meegenomen.

Op foto's van een lokaal persbureau is te zien dat er roestvrijstalen onderdelen van het lab naar buiten worden gehaald door specialisten, zoals een buis en een grote reactieketel met metertjes. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een amfetaminelab waar speed werd gemaakt.

De afgelopen jaren zijn er diverse voorbeelden geweest van Brabantse drugsmakers die wat verder weg van huis aan het werk waren, zoals in Drenthe en ook in Overijssel en Friesland. Volgens deskundigen speelt mee dat Brabantse laboranten vakkennis hebben en de juiste contacten.

Ervaren prof?
De leeftijd van de Tilburgse verdachte, 58 jaar, kan er op duiden zijn dat het een ervaren laborant is. Begin dit jaar werden ook al twee vijftigers opgepakt in een Drenths drugslab. Het ging toen om inwoners van Oud Gastel (55) en Oudenbosch (57). Ze zouden actief zijn geweest in een drugslab in Holsloot, dat ligt onder Emmen.

Ontploft
Drenthe is niet de enige 'populaire provincie' bij drugsmakers. In de Friese plaats Haule ontplofte vorig jaar mei een drugslab. Een Eindhovenaar kwam daarbij om het leven, een plaatsgenoot van hem raakte zwaar gewond. In februari 2022 stuitte de politie in de Overijsselse plaats Ambt Delden op een lab met verdachten uit Wanroij en Herpen en ook een spoor naar Tilburg.

In alle Brabantse zaken in het noorden speelde de recherche uit het zuiden een belangrijke rol bij opsporing en ondersteuning. Aangenomen wordt dat dat ook hier zo was.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!