Politiebond boos over falend communicatiesysteem bij klopjacht

9 maart om 22:58 • Aangepast 18 maart om 02:04
nl
Politiebond ACP baalt van een slecht functionerend communicatiesysteem tijdens de klopjacht op de overvallers in Rijsbergen donderdagavond. Door het wegvallen van verbindingen op het zogenoemde C2000-netwerk konden de agenten niet goed met elkaar communiceren.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

"We hebben al eerder bij de korpsleiding onze zorgen over C2000 kenbaar gemaakt, maar nu is de maat echt vol", zegt ACP-voorzitter Wim Groeneweg. "Als je met ruim zeventig mensen van verschillende diensten samenwerkt, onder wie ook Belgische collega's, zoals donderdagavond in Rijsbergen, moet je over betrouwbare communicatie kunnen beschikken. Zeker omdat we er rekening mee hielden dat de overvallers mogelijk vuurwapengevaarlijk waren."

Maarten Brink, ACP-voorzitter Zeeland West-Brabant, twitterde dat politiemensen hem hadden geïnformeerd over het falende communicatienetwerk bij de klopjacht. "Het is wachten op een ernstig incident. Tijd voor ingrijpen! Dit kan echt niet langer."

Bij de politieactie werden drie verdachten van een overval op een wapenwinkel in het Belgische Nieuwmoer aangehouden. De verdachten waren na de overval met een auto naar Rijsbergen gevlucht en daar aangehouden.

LEES OOK:

Drie overvallers in Rijsbergen opgepakt, massale klopjacht is voorbij

Hier zie je hoe de klopjacht op de overvallers in Rijsbergen begon

Marije ziet aanhouding in de bosjes: 'Heb uren uit het raam gehangen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.