Omgekomen gezin A59: 'Vorige week kwam de oudste op school nog bijkletsen'

11 maart 2023 om 18:12 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:02
nl
Directeur Hanny Rijkers van Kindcentrum De Ruif in Raamsdonksveer kreeg zaterdagmorgen een onwerkelijk telefoontje. De politie vertelde haar dat niet alleen een leerlinge van haar basisschool was omgekomen bij een verkeersongeluk, maar ook haar broer en ouders. "Wij hebben op school protocollen voor het plotseling overlijden van kinderen, maar niet voor complete gezinnen."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Bij het verkeersongeluk vrijdagavond op de snelweg A59 bij Sprang-Capelle kwam een compleet gezin, ouders (46), zoon (13) en dochter (10), om het leven. Het meisje zat in groep 7 van De Ruif. "We hebben al onze noodmaatregelen erbij gepakt om maandag iedereen zo goed mogelijk op te vangen. We houden rekening met kinderen, ouders en leraren", zegt directeur Hanny Rijkers.

"De GGD zal ook aanwezig zijn om te helpen bij de verwerking. Wij hebben op school ook een rouwkoffer klaarstaan die handvatten biedt bij de verwerking. Ik heb eerder op een andere school meegemaakt dat een leerling overleed, maar een heel gezin is helemaal niet te bevatten", aldus Rijkers.

Goede band met de juf
Ze geeft sinds drie jaar leiding aan kindcentrum De Ruif in Raamsdonksveer. Daar valt de basisschool onder en ook de buitenschoolse opvang en de peuteropvang. "De overleden jongen was deze week nog bij ons op school. Hij had een goede band met de juf van groep acht en kletste geregeld met haar bij, ondanks dat hij intussen op de middelbare school zat", vertelt Rijkers.

Leden carnavalsorganisatie
Dat de omgekomen familie midden in het leven stond, blijkt ook uit de reactie van Carnavals Organisatie Raamsdonksveer op sociale media. Twee gezinsleden bleken raadsleden van deze carnavalsorganisatie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!