Video

Veel vragen, maar weinig paniek bij studenten na grote politieactie

14 maart 2023 om 08:14 • Aangepast 22 maart 2023 om 02:00
nl
Bij de studenten van het Koning Willem I College in Den Bosch heerste maandagochtend vooral onduidelijkheid tijdens de grote politieactie. Het gebouw aan de Weidonklaan werd een tijdlang omsingeld door agenten, nadat er melding werd gemaakt van een vuurwapen. Dat werd uiteindelijk niet gevonden.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Een van de leerlingen was binnen toen de agenten, waaronder die van een arrestatieteam, binnenvielen. "Ik werd meteen gefouilleerd en daarna naar buiten gestuurd zonder jas. Ik heb gehoord dat er een wapen binnen zou zijn, maar geen idee of dat echt waar is. Ik maak me in ieder geval niet zo veel zorgen. Ik kan nu tenminste wel roken."

Voor veel van zijn medestudenten was dat laatste niet het geval. Die moesten binnen wachten, tot het gebouw even voor twaalf uur weer werd vrijgegeven. "We zijn een uur of twee gegijzeld, zonder eten en drinken", vertelt een van hen. Van echte angst was volgens hem geen sprake. "Natuurlijk wel een beetje spanning. Maar waarom zou je toch een wapen meenemen naar school?"

"Ik ben vooral benieuwd wat er aan de hand is."

Een andere student maakte het allemaal van buiten de school mee. "Ik kwam aan en zag al die agenten met bivakmutsen. Ik heb meteen gevraagd wat er aan de hand was." Maar echt antwoord op die vraag kreeg hij niet. "Ik had wel appcontact met een klasgenoot binnen. Die vertelde dat er agenten binnen stonden om alles in de gaten te houden."

Ook hij blijft vrij nuchter onder alle heisa. "Het is heftig, maar ik schrik er niet echt van. Ik ben vooral benieuwd wat er aan de hand is." Maar of hij op het antwoord blijft wachten? "Nog even. Dan ga ik toch maar weer naar huis. Als ik tenminste bij mijn scooter kan. Die staat op de parkeerplaats."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!