'Wij zijn er klaar voor', kleine oogjes na euforische verkiezingsnacht BBB

16 maart 2023 om 07:41 • Aangepast 24 maart 2023 om 02:00
nl
Het was een korte nacht voor lijsttrekker John Frenken van de BoerBurgerBeweging (BBB). Maar als grote winnaar van de Provincie Statenverkiezingen werd hij donderdagochtend met een heerlijk gevoel wakker. "Euforisch zou ik bijna zeggen!"

Pas om drie uur 's nachts kwam John thuis na de verkiezingsnacht in het provinciehuis in Den Bosch. "Het was fantastisch, hectisch", vertelde hij rond zeven uur donderdagochtend aan de ontbijttafel. "Boven verwachting! We gingen naar de verkiezingsavond met de kennis van de laatste peilingen. Daarin stonden we op zeven tot acht zetels. Als je dan op twaalf uitkomt, overstijgt dat alles natuurlijk."

"Het moet nog indalen."

In Zundert en Deurne stemde liefst een derde van de kiezers op de BBB, in Baarle-Nassau zelfs veertig procent. "Dit moet nog indalen", vertelde John donderdagochtend lachend. "Het is heel bijzonder. Dit zegt niet alleen iets over BBB, het zegt veel meer en daarmee moeten we aan de gang."

Deze middag komen de leden van BBB bij elkaar in het provinciehuis. "En dan gaan we de zaak in gang zetten."

"We hebben er anderhalf jaar hard aan gewerkt met z'n allen."

Er is woensdagavond tijdens de uitslagenavond nog geen voorzichtige coalitie getekend op bierviltjes, zweert hij. "Nee, absoluut niet. Op de eerste plaats waren er volgens mij geen bierviltjes. Ik heb zelf ook helemaal geen bier gedronken. Daar was het woensdagavond ook helemaal niet de plek voor."

Frenken doet ook nog geen uitspraak over met welke partijen hij zou willen samengaan. "Dat weet ik niet. We gaan eerst maar eens kijken welke route we willen inzetten. Van daaruit komt vanzelf iets naar boven."

Volgens Frenken is BBB klaar om verantwoordelijkheid te nemen. Al is het wel een uitdaging, de grootste zijn als nieuwkomer op dit niveau: "Het zal denk ik voor alle partijen een uitdaging zijn. Maar we hebben er anderhalf jaar hard aan gewerkt met zijn allen. We zijn er klaar voor!"

LEES OOK:

BoerBurgerBeweging grote winnaar van de verkiezingen in Brabant

Bekijk hier de verkiezingsuitslagen, zo is in jouw gemeente gestemd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!