Liveblog

112-nieuws: ernstig ongeluk in Tilburg • boom waait tegen lijnbus

25 maart 2023 om 14:40 • Aangepast 4 april 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van RedactieProfielfoto van ANP
Geschreven door
Redactie & ANP

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

19.01

Acties tegen foie gras Eindhovense restaurants

Actiegroep Active For Justice heeft vandaag actie gevoerd bij verschillende restaurants in Eindhoven. De betogers hielden spandoeken omhoog en riepen vanaf de straat naar de restaurants dat ze foie gras van het menu moesten halen. Foie gras wordt gemaakt uit de lever van ganzen of eenden. De groep wil restaurants, bezoekers en voorbijgangers zo duidelijk maken dat 'het dwangvoeren van ganzen en eenden voor luxeproducten écht niet meer kan'.

Wachten op privacy instellingen...
18.59

Vermiste meisjes mogelijk in Brabant

Twee vermiste meisjes van 12 en 14 jaar bevinden zich mogelijk in Brabant. Ze komen allebei uit Alkmaar en worden sinds vrijdagochtend vermist. Waar ze naar toe zijn gegaan, is onduidelijk. Familieleden van de meisjes en de politie roepen op om naar ze uit te kijken.

Wachten op privacy instellingen...
17.44

Dieren mogelijk vergiftigd in omgeving Bavel

In de omgeving van Bavel en Ulvenhout worden mogelijk dieren vergiftigd. Er zijn sponzen en tennisballen gevonden waar waarschijnlijk stoffen in zaten die dieren ziek kunnen maken. De politie vraagt inwoners de komende tijd goed op te letten en melding te maken van verdachte situaties.

17.38

Lading fietsen in huis van Bosschenaar

Een wijkagent in Den Bosch kreeg afgelopen week informatie dat op een bepaald adres mogelijk gestolen fietsen staan. De politie ging op onderzoek uit en ze zag in de tuin van een 36-jarige man uit Den Bosch meerdere fietsen en fietsonderdelen. Ook in zijn huis stonden meerdere fietsen en fietsframes. Waar de fietsen vandaan komen, wordt nog onderzocht. Een paar fietsen stonden als gestolen geregistreerd. De bewoner wordt gehoord.

Wachten op privacy instellingen...
16.15

Boom valt tegen bus, N617 dicht

De N617 van Den Bosch naar Schijndel is dicht bij Sint-Michielsgestel. Iets na drie uur waaide daar een boom om. Die boom stond langs de weg en raakte een voorbijrijdende lijnbus. De ruiten van de bus raakten flink beschadigd. De ambulance was aanwezig en medewerkers hebben de reizigers van de bus nagekeken. Het is niet bekend of mensen gewond zijn geraakt. De brandweer zaagt de boom in stukken, zodat die van de weg kan worden gehaald.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
15.59

Ongeluk op A2

Op de A2 naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd tussen afrit Valkenswaard en knooppunt Leenderheide. De rechter rijstrook was dicht. Dit leidde rond vier uur tot ruim een halfuur vertraging. Iets voor half vijf werd de weg weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
14.36

Ernstig ongeluk in Tilburg

Op de Reeshofweg in Tilburg is rond halftwee een ernstig ongeluk gebeurd. Een auto slipte waardoor die op de andere weghelft kwam. Daar werd een andere auto in de flank geraakt. Een van de bestuurders raakte zwaargewond. Verschillende hulpdiensten zijn ter plekke. Een traumahelikopter is geland op een rotonde.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
13.30

Onderzoek naar klimaatactivisten Eindhoven

De Koninklijke Marechaussee stelt een onderzoek in naar de groep klimaatactivisten die vanmiddag door een hek het terrein van Eindhoven Airport opging. Dat meldt een woordvoerder van de marechaussee. "De mensen hebben een strafbaar feit gepleegd. Ze zijn zonder autorisatie het terrein van Eindhoven Airport opgegaan en dat is een strafbaar feit. Nu wordt uitgezocht wie wat heeft gepleegd en wie die mensen zijn."

13.18

Na overlast weer hangjeugd bij winkelcentrum

Bij het verbouwde winkelcentrum Tolberg in Roosendaal, dat lange tijd geteisterd werd door overlastgevende hangjeugd, werden gisteravond tijdens een controle weer jongeren aangetroffen. "De jeugd moet nog wennen dat het prachtig verbouwde winkelcentrum na sluiting gesloten is", laat een wijkagent weten. "Hopelijk hebben ze geleerd van het contact en houden ze alles netjes en heel."

Wachten op privacy instellingen...
12.21

Dode is man uit Bergen op Zoom

De man die gisteravond om het leven kwam bij een misdrijf op de Julianaweg in Wouwse Plantage is een 58-jarige man uit Bergen op Zoom. Dat meldde de politie vanmiddag. Hulpdiensten werden rond halftien 's avonds opgeroepen met de melding dat een man gewond was geraakt op de Julianaweg. Ze gingen met spoed naar die locatie en vonden de man, maar ze konden hem niet meer reanimeren.

LEES OOK: Man (58) door misdrijf om het leven gekomen in Wouwse Plantage

12.07

Demonstratie klimaatactivisten

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion demonstreren vanmiddag op en bij Eindhoven Airport. Dat veroorzaakt veel vertraging bij het vliegverkeer. Ook gingen meerdere vluchten niet door. De activisten demonstreren voor meer bewustzijn over het klimaat. Marechaussee en politie zetten het gebied af en lieten weten dat de situatie onder controle is.

LEES OOK: Klimaatactivisten op Eindhoven Airport, meerdere vluchten geannuleerd

12.04

Man ontvoerd en mishandeld

Een 36-jarige man is vrijdagavond ontvoerd en mishandeld in Helmond. De man verliet tussen zes en halfelf 's avonds zijn huis aan de Banckertstraat in Helmond en liep samen met iemand anders naar de parkeerplaats bij de Ter Heidestraat. Daar werd het slachtoffer door een aantal mannen in een busje getrokken en ontvoerd. Rond kwart over twaalf 's nachts werd het slachtoffer met onder meer steekwonden naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Man in busje getrokken, ontvoerd en met steekwonden naar het ziekenhuis

Beeld van de locatie waar de ontvoering in Helmond plaatsvond (foto: politie)
Beeld van de locatie waar de ontvoering in Helmond plaatsvond (foto: politie)
11.36

Dode in uitgebrande auto

Rond elf uur vanochtend is een dode ontdekt in een uitgebrande auto aan de Lage Logtsedijk in Oisterwijk. Agenten zijn aanwezig, hebben een plaats delict ingericht en doen onderzoek.

LEES OOK: Dode ontdekt in uitgebrande auto

09.39

Verdachte schutter is Eindhovenaar (52)

De man die gisteravond werd aangehouden vanwege het beschieten van een huis aan de Beverloweg in Eindhoven is een 52-jarige Eindhovenaar. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De man werd aangehouden op het Gerretsonplein.

LEES OOK: Man die vanaf zijn balkon op huizen schoot is opgepakt

09.13

Ongeluk op A16

Twee rijstroken van de A16 van Rotterdam richting Breda waren vanochtend een klein halfuur afgesloten na een ongeluk bij knooppunt Klaverpolder, vlakbij Moerdijk. De afsluiting van de twee rijstroken leidde rond negen uur tot zo'n tien minuten vertraging. Rond kwart over negen werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

02.10

Dode bij 'geweldsincident' in Wouwse Plantage

Op de Julianaweg in Wouwse Plantage is gisteravond een man overleden. Hulpverleners probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar dit lukte niet meer. De politie spreekt van een 'geweldsincident'. Wat er precies gebeurd is, wordt onderzocht. Vanwege het politieonderzoek werd de omgeving afgesloten. Het incident gebeurde op de steenworp afstand van de loods waar in 2020 de zogenoemde martelcontainers werden ontdekt.

LEES OOK: Man overleden na geweldsincident in Wouwse Plantage

Wat het slachtoffer in Wouwse Plantage precies is overkomen, wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Wat het slachtoffer in Wouwse Plantage precies is overkomen, wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Politieonderzoek na de vondst van de dode in Wouwse Plantage (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Politieonderzoek na de vondst van de dode in Wouwse Plantage (foto: Christian Traets/SQ Vision).
01.35

Automobilist zwaargewond bij botsing

Een automobilist is gisteravond rond middernacht op een boom gebotst naast de Dorpsstraat in Ulicoten. De bestuurder zou de macht over het stuur zijn verloren. Door de klap schoot het motorblok uit de auto. De bestuurder zat na de botsing bekneld in de auto. De brandweer had ruim een halfuur nodig om het slachtoffer te bevrijden. Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar de Dorpsstraat. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Diverse hulpverleners kwamen naar de plaats van de botsing in Ulicoten (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Diverse hulpverleners kwamen naar de plaats van de botsing in Ulicoten (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
23.02

Lichtgewonden bij botsing Oosterhout

Op de Vijf Eikenweg in Oosterhout zijn gisteravond twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Hierbij raakten twee mensen lichtgewond. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt. Een takelwagen heeft de betrokken auto’s getakeld. Vanwege deze werkzaamheden werd de weg richting Rijen afgesloten voor het verkeer. Hoe de botsing kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

Bij de botsing op de Vijf Eikenweg in Oosterhout waren twee auto's betrokken (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Bij de botsing op de Vijf Eikenweg in Oosterhout waren twee auto's betrokken (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!