Liveblog

112-nieuws: 4 gewonden na brand • verkeerscontrole na Masters of Hardcore

26 maart 2023 om 20:08 • Aangepast 5 april 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.09

Dode in Oisterwijk kwam niet door misdrijf om het leven

De politie weet inmiddels wie de dode is die gisteren in een uitgebrande auto in Oisterwijk is gevonden. De familie is ingelicht. Uit onderzoek blijkt dat het niet om een misdrijf gaat. Het onderzoek van de politie is hiermee klaar.

LEES OOK: Dode gevonden in uitgebrande auto op bospad

20.02

Vier gewonden na brand

Bij een brand in een woonwagen aan de Calandweg in Bergen op Zoom zijn vanavond vier mensen gewond geraakt. De brand brak rond half zeven uit. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen te hulp.

Eén gewonde is met de helikopter en drie anderen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer had het vuur snel onder controle. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend. De politie heeft de omgeving afgezet.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
17.43

Bestuurder rijdt met hoge snelheid op school af

In de Eindhovense wijk Woensel reed vanmiddag een bestuurder met hoge snelheid door de wijk heen, vlak langs de wijkagent. De wijkagent probeerde hem met sirene en zwaailichten te laten stoppen, maar de bestuurder bleef doorrijden.

Op een gegeven moment vloog de bestuurder met hoge snelheid in de richting van een school, waar het op dat moment druk was met kinderen en ouders. Uiteindelijk wist de agent de bestuurder klem te rijden. De man zat met zijn 10-jarige zoon in de auto en bleek geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Wachten op privacy instellingen...
16.38

Meisje vermist in Woensdrecht

Een 15-jarig meisje werd vanmiddag vermist in Woensdrecht. Rond zes uur is ze in goede gezondheid gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
15.30

Ongeluk op A2

Op de A2 van Eindhoven naar Den Bosch is een ongeluk gebeurd. De rechter rijstrook is dicht tussen knooppunten De Hogt en Ekkersweijer. Dit leidt tot zo'n kwartier vertraging.

14.41

Verkeerscontrole na Masters of Hardcore

De politie heeft gisteravond en afgelopen nacht een verkeerscontrole gehouden na afloop van het evenement Masters of Hardcore in de Brabanthallen in Den Bosch. De controle was gericht op het rijden onder invloed van drugs en alcohol. In totaal werden 122 auto's aan de kant gezet.

Vijftien mensen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Twee mensen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs en alcohol. Aan de controle deden ongeveer dertig agenten mee.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
14.20

Botsing in Helmond

Twee auto's zijn vanmiddag gebotst op de kruising van de Kanaaldijk en de Julianalaan in Helmond. Niemand raakte gewond. Beide auto's raakten beschadigd. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
13.55

Amfetamine of niet?

Vijf dozen met elk ongeveer 25 kilo aan wit poeder. Die vond de politie zaterdag in Den Bosch, zo meldt wijkagent Erik Bertrums van de Groote Wielen. Een drugstest op de plek van de vondst wees uit dat het om amfetamine zou gaan. Nader onderzoek op een politiebureau bracht aan het licht dat het iets anders zou moeten zijn. Helemaal in de haak leek het niet en omdat er een chemisch zoetige geur werd geroken, is het poeder naar een forensisch team gestuurd. Wat er is gevonden, is dus nog onbekend.

Wat komt er boven water? (foto: politie Den Bosch).
Wat komt er boven water? (foto: politie Den Bosch).
13.50

Pannetje drooggekookt: veel rook in keuken

De brandweer werd vanmorgen tegen twaalf uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Vinkenheuvel in Esch. In de keuken was een pannetje drooggekookt wat tot een flinke rookontwikkeling leidde. De brandweer bracht het pannetje naar buiten en ventileerde het huis, dat de nodige rookschade opliep. Er raakte niemand gewond. Ondanks het regenachtige weer stonden verschillende buurtbewoners op straat toe te kijken. Ook de politie kwam poolshoogte nemen.

De brandweer en pottenkijkers bij het huis in Esch (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer en pottenkijkers bij het huis in Esch (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
12.50

Ongeluk met minstens drie auto's

Zeker drie auto's zijn vanmorgen bij Waalwijk tegen elkaar gebotst. Dit gebeurde rond half twaalf op de snelweg A59. Eén inzittende moest door de brandweer uit de wagen worden bevrijd en is naar een ziekenhuis gebracht. De andere inzittenden zijn in een ambulance nagekeken. De toedracht is nog onduidelijk. Na de melding rukten hulpdiensten massaal uit en moest een deel van de A59 worden afgesloten voor het verkeer.

Na het ongeluk werd ook een bergingsbedrijf ingeschakeld (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Na het ongeluk werd ook een bergingsbedrijf ingeschakeld (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Ook een 'slachtoffer' van het ongeluk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Ook een 'slachtoffer' van het ongeluk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Een inzittende van deze blauwe auto moest door de brandweer worden bevrijd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Een inzittende van deze blauwe auto moest door de brandweer worden bevrijd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de drie beschadigde auto's (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de drie beschadigde auto's (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
12.40

Nog veel vragen na ontvoering man

De politie zit nog met veel vragen na de ontvoering en mishandeling van een man van 36 uit Helmond. Hij werd gisternacht, met onder meer steekwonden, door een bekende van hem naar een ziekenhuis gebracht. De man was de avond daarvoor met iemand anders van zijn huis aan de Banckertstraat naar een parkeerplaats bij de Ter Heidestraat gelopen. Daarna is hij ontvoerd, mishandeld en gestoken. Door wie, waarom en waar, kan de politie nog niet zeggen. Ook de rol van de man met wie het slachtoffer naar de parkeerplaats is gelopen, wordt onderzocht.

LEES OOK: Ontvoerde man met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht

11.00

Tilburger springt op politiewagen

Het kostte de politie nogal wat moeite, maar ze is er vannacht in Tilburg in geslaagd om een man handboeien om te doen. Een agent op een fiets, een biker, had gezien dat de man op het dak en een raam van een politieauto aan het springen was. Hij was dronken en bij de arrestatie beet hij ook nog in de hand van een agent. Het ging om een Tilburger van 49.

LEES OOK: Dronken man springt op politiewagen en bijt agent

10.35

Vos dood en honden vergiftigd

In Bavel en Ulvenhout is een dode vos gevonden en zijn twee honden met vergiftigingsverschijnselen naar een dierenarts gebracht. Dit is de afgelopen twee maanden gebeurd en de politie houdt rekening met een verband. Ze vraagt hondeneigenaren extra alert te zijn bij het uitlaten.

LEES OOK: Vos gedood en honden vergiftigd, politie houdt rekening met verband

10.20

Onderzoek naar dode persoon in auto in volle gang

Het onderzoek naar de vondst, gistermorgen aan de Lage Logtsedijk in Oisterwijk, van een dode persoon in een uitgebrande auto is in volle gang. Zo is volgens de politie nog niet duidelijk of het om een vrouw of een man gaat. De politie werd rond elf uur die ochtend gebeld door een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA), die in de buurt was en rookwolken zag.

De uitgebrande auto (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
De uitgebrande auto (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
8.15

Auto in sloot bij Woensdrecht

Door nog onbekende oorzaak is een auto vanmorgen rond kwart over acht bij Woensdrecht van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Er zaten drie mensen in de wagen, die overigens voor een klein deel onder het water terechtkwam. Volgens de brandweer raakten de inzittenden lichtgewond, maar zat niemand bekneld. De bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht, hij reageerde positief op een alcohol- en drugstest. In het ziekenhuis wordt bij hem een bloedproef afgenomen. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Knooppunt Markiezaat, de plek waar de snelwegen A4 en A58 bij elkaar komen.

4.15

Ongeluk op A58

Op de snelweg A58 is vannacht bij Breda een auto over de kop gevlogen. Dat gebeurde nadat de wagen volgens een weginspecteur van de ANWB op een ander voertuig was gebotst. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt en hoe het ongeluk kon gebeuren. Na de melding werden de politie en een bergingsbedrijf ingeschakeld. De vangrail zal nog deze nacht worden hersteld. De botsing gebeurde in de richting van Rotterdam en het verkeer werd geadviseerd om te rijden via Rijsbergen.

Wachten op privacy instellingen...
3.40

Appartementencomplex ontruimd

De bewoners van een appartementencomplex in Sprang-Capelle zijn vannacht opgeschrikt door een brand. Het vuur ontstond kwart voor een door nog onbekende oorzaak in een van de woningen van de Chabotflat aan de Hendrikus Chabotstraat. Er raakte voor zover bekend niemand gewond. Toen bleek dat alles rookvrij was, konden de bewoners terugkeren.

Uit het brandende appartement komt rook (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Uit het brandende appartement komt rook (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
2.40

Vrachtwagen leeg achtergelaten

Op de snelweg A16 bij Hazeldonk heeft een weginspecteur van Rijkswaterstaat vannacht rond kwart voor drie een lege vrachtwagen aangetroffen. Het voertuig is door een bergingsbedrijf opgehaald en weggebracht. Tegen de chauffeur, die niet in de buurt was, is proces-verbaal opgemaakt.

Wachten op privacy instellingen...
00.00

Nog één demonstrant vast

Eén van de 104 demonstranten van Extinction Rebellion die gisteren zijn aangehouden bij een actie op Eindhoven Airport, zit nog vast. Van hem of haar moet de identiteit nog worden vastgesteld. De arrestaties werden verricht door de Koninklijke Marechaussee en de politie. De klimaatactivisten werden opgepakt, omdat ze op verboden terrein waren.

LEES OOK: Ruim honderd klimaatactivisten opgepakt bij protest op Eindhoven Airport

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!