Liveblog

112-nieuws: brandweer redt kat uit huis • auto belandt in de sloot bij A59

28 maart 2023 om 18:04 • Aangepast 7 april 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.15

Brand bij autogarage Boxmeer

In een autogarage aan de Handelsstraat in Boxmeer is dinsdagavond rond kwart over negen brand uitgebroken. De showroom staat vol rook en ook uit het dak komt rook.

LEES OOK: Brand bij autogarage Boxmeer, showroom staat vol met rook

20.17

Auto belandt in de sloot op afrit A59

Op de afrit van de A59 bij Raamsdonksveer is vanavond een automobilist met zijn voertuig in de sloot beland. De man of vrouw kon op eigen kracht uit het voertuig komen. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. Een berger zal het voertuig takelen en afvoeren.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision,
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision,
19.02

Fietser gewond na botsing met scooter

Een fietser is vanavond gewond geraakt op de Spoorlaan in Tilburg ter hoogte van het station. De vrouw wilde op de fiets afslaan waarna ze werd aangereden door een tegemoetkomende scooter. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen naar de plek waar het ongeluk gebeurde. De gewonde vrouw is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht en heeft een gedeelte van het fietspad afgesloten.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
18.58

Brand in garage, brandweer haalt pannen van het dak

De brandweer is uitgerukt vanwege een brand in een garage aan de Lijsterbeslaan in Schijndel. Er was veel rookontwikkeling en trok veel bekijks van omwonenden.

Brandweerlieden haalden de dakpannen van het dak en zaagden de houten platen open om zo het vuur te kunnen blussen. Een brandgang achter de garage werd afgesloten vanwege mogelijk vallende pannen. De brandweer was er met twee voertuigen: een tankauto en een waterwagen. Ook de politie was erbij. Niemand raakte gewond.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
18.49

Verkeerspolitie neemt auto in beslag

Wachten op privacy instellingen...
18.43

Zeven boetes bij controle in 30-kilometerzone

Wachten op privacy instellingen...
17.58

Frontale botsing op provinciale weg

Bij een botsing op de N277 bij de Rips zijn de bestuurders van twee auto's gewond geraakt. Een van de wagens kwam op de verkeerde weghelft terecht en de bestuurder van de andere auto kon hem niet meer ontwijken. Een frontale botsing volgde, waarbij de ene auto op de motorkap van de andere auto terechtkwam. Ook werd een boom hard geraakt. Twee ambulances en de brandweer zijn aanwezig. De weg is dicht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
16.07

Man opgepakt voor drugshandel op vakantiepark in Lith

Een 37-jarige man uit Oudheusden is gisteren aangehouden voor betrokkenheid in drugshandel. De man werd gearresteerd op een vakantiepark in Lith en zit vast.

LEES OOK: Man opgepakt voor drugshandel op vakantiepark in Lith

15.41

Twee rijstroken dicht op A2 vlakbij Den Bosch

Wachten op privacy instellingen...
15.32

Dronken achter het stuur: zoveel bekeuringen zijn er in jouw gemeente

In Brabant zijn vorig jaar meer dronken automobilisten betrapt dan ooit tevoren. 8500 bestuurders werden op de bon geslingerd, veertig procent meer dan een jaar eerder. Koploper in onze provincie is de gemeente Maashorst (Uden, Schaijk en Zeeland). Daar werden relatief de meeste boetes uitgedeeld.

LEES OOK: Dronken achter het stuur: zoveel bekeuringen zijn er in jouw gemeente

13.31

Gestolen auto gevonden

In Tilburg is vanochtend een auto gevonden die gisteren is gestolen bij een bedrijf in Zeewolde. Agenten zagen dat de kentekenplaten op de auto niet bij het voertuig hoorden en controleerden de auto. Daarin zat een 49-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden en zit nog vast. De auto is weggesleept door een takelbedrijf en het bedrijf waarvan de wagen is, is op de hoogte gebracht.

12.49

Gaslek in Wijk en Aalburg

De brandweer is vanochtend rond half twaalf gealarmeerd vanwege een gaslekkage aan de Grote Kerkstraat in Wijk en Aalburg. Tijdens graafwerkzaamheden is een gasleiding geraakt. De brandweer heeft de lekkage aangepakt. Enexis is aanwezig om het te repareren.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
12.15

Bestuurder gestolen auto gaat er te voet vandoor

Op de A16 bij knooppunt Zonzeel heeft de politie vanochtend rond halfvijf een klopjacht gehouden op de bestuurder van een gestolen auto. Dat gebeurde nadat agenten de auto wilden controleren. In plaats van te stoppen gaf de bestuurder flink gas en ging hij ervandoor. Na een korte achtervolging is de auto klemgereden.

De auto bleek te zijn gestolen in Den Haag. Toen de auto stilstond ging de bestuurder er te voet vandoor, richting het spoor. Met hulp van een politiehelikopter is nog gezocht naar de bestuurder, maar die was nergens meer te bekennen. De auto is in beslag genomen.

11.58

Onderzoek met drone in moordzaak

Forensische Opsporing maakt vandaag dronebeelden bij een pand aan de Fuutlaan in Eindhoven. Daar werd in 2019 het lichaam van de vermoorde Ferdi Mathilda gevonden. Hij werd met ernstig geweld om het leven gebracht. De dader is nooit gevonden en de politie is nu met een extra onderzoek begonnen. Met de dronebeelden wordt een reconstructie gemaakt van de dag dat Ferdi werd vermoord. Het OM looft 15.000 euro uit voor de gouden tip in de moordzaak.

Forensische Opsporing maakt dinsdag dronebeelden voor een reconstructie (foto: SQ Vision).
Forensische Opsporing maakt dinsdag dronebeelden voor een reconstructie (foto: SQ Vision).
11.50

Brandweer redt kat van brand

De brandweer heeft vanochtend een kat gered uit een brandend huis aan de Van Speykstraat in Dongen. De brand brak uit toen de bewoonster aan het koken was. Toen de brandweer aankwam, stond de hele keuken in brand. Een kat was toen nog binnen, dus die wist de brandweer te redden. De bewoonster raakte lichtgewond en is in de ambulance nagekeken. De schade aan het huis is groot.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
11.47

Traumahelikopter in Oss

Op de Ruusbroecgaarde in Oss is een traumahelikopter geland, vanwege een medisch noodgeval. Wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
10.43

School deels ontruimd om gaslek

Een deel van de dagbestedingslocatie Compas aan de Theerestraat in Sint-Michielsgestel is vanochtend korte tijd ontruimd geweest. In de ruimte van de dagbesteding was een vreemde lucht geroken. Daarop werd het lokaal ontruimd. De opgeroepen brandweer verrichtte enkele metingen maar kon geen vreemde stoffen waarnemen. Daarop zijn alle medewerkers terug naar hun werkruimte gegaan. 

10.05

Inbreker opgepakt

Gisteravond rond tien uur is een man aangehouden in Breda. Hij had vlak daarvoor samen met een andere man geprobeerd in te breken in een huis aan de Kasterleestraat. De bewoner van dat huis had twee mannen betrapt, die er snel vandoor gingen.

Agenten gingen op onderzoek uit en zagen op de Brusselstraat twee mannen rennen. Een van hen bleef uiteindelijk staan, de ander vluchtte. De man die was blijven staan, is aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man die geen woonadres heeft in Nederland. De andere inbreker werd niet meer gevonden.

10.00

Twee mannen aangehouden in Tilburg

In Tilburg zijn afgelopen nacht twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze mishandelden eerder op de dag een automobilist in Vlissingen. Die automobilist had naar de twee mannen vanuit zijn auto met zijn handen gebaard dat ze rustig aan moesten doen, waarna de verdachten uit hun auto stapten en het slachtoffer sloegen. De man hield hier een kapot kunstgebit en kapotte bril aan over.

Getuigen hebben dit gefilmd en aan de politie laten zien. Op basis van die beelden konden de verdachten rond middernacht worden aangehouden op de Joke Smitweg in Tilburg. Het gaat om twee mannen van 25 en 28 jaar oud.

09.53

Man dreigt met mes

Een 21-jarige man uit Breda is vannacht aangehouden op de Vismarktstraat, omdat hij verdacht wordt van bedreiging met een mes. Een getuige zag hoe twee mannen ruzie hadden. Een van hen had een mes en bedreigde de ander door stekende bewegingen naar hem te maken. De verdachte, een 21-jarige man, is aangehouden. Het 22-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Volgens de politie ging de ruzie mogelijk om een 21-jarige vrouw uit Breda. Zij was vannacht ook aanwezig en kreeg een boete van de politie. Ze bleef zich met de aanhouding bemoeien, ook nadat ze meerdere keren werd gewaarschuwd door de agenten.

09.25

Man vernielt meerdere keren auto

Een man die zes keer een auto in Dongen heeft vernield, wordt gezocht door de politie. Op camerabeelden is te zien hoe de man met een stuk gereedschap de banden vernielt. De auto stond geparkeerd in de wijk Biezen. De eigenaar heeft meerdere keren aangifte gedaan.

In Bureau Brabant zijn gisteravond beelden getoond van de dader.

LEES OOK: Bandenprikker steekt zes keer alle banden lek van dezelfde auto

08.32

Meisje (15) mishandeld

Een 15-jarig meisje is gisteren mishandeld door twee jongens. Dat gebeurde in Rijen op de kruising van de Beatrixstraat met de Marijkestraat. Het meisje werd in haar rug en buik getrapt.

De verdachten zijn twee jongens van ongeveer 16 jaar oud. Ze zaten op een scooter. De bestuurder droeg een jas van Parajumper en had zwart haar. De bijrijder droeg een zwarte jas van Nike en had een Louis Vuitton tasje bij zich. De politie roept mensen op om zich te melden als ze iets hebben gezien.

08.28

Man plundert rekening van vrouw

De politie heeft een foto online gezet van een man die de rekening heeft geplunderd van een 72-jarige vrouw uit Helmond. Hij had haar bankpas in handen gekregen door spoofing, dat is een vorm van oplichting. Daarna pinde hij een paar duizend euro bij meerdere geldautomaten in Helmond, onder meer aan de Hoofdstraat en in Mierlo-Hout bij de Jan Linders.

Aan mensen die de man herkennen, wordt gevraagd zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...
08.03

Ongeluk op A16

Op de A16 naar Breda zijn twee rijstroken dicht bij knooppunt Klaverpolder. Daar is een ongeluk gebeurd. Verkeer komt vanaf Dordrecht een halfuur in de file te staan. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond half negen weer vrij is.

Foto: Rijkswaterstaat/Twitter.
Foto: Rijkswaterstaat/Twitter.
07.57

Kapotte auto op A2

Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht staat een kapotte auto. De rechterrijstrook is daarom dicht tussen afrit Veghel en Waardenburg. Dit leidt iets voor acht uur tot een halfuur vertraging.

Update: Rond kwart over acht is de weg weer vrij.

21.24

Vermiste man in Eindhoven is terecht

De man in Eindhoven die gisteravond werd vermist, is weer terecht. Dat laat de politie rond middernacht weten via een Burgernetmelding. De35-jarige man is in goede gezondheid aangetroffen. Na zijn vermissing kwam een grote zoektocht op gang, daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet.

Politiehelikopter ingezet
Politiehelikopter ingezet
19.00

UPDATE: dode man in Oss kwam niet door misdrijf om het leven

De man die gisterochtend dood werd gevonden in een huis aan de Jupiterweg in Oss, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat laat de politie weten via Twitter. Rechercheurs en mensen van de forensische opsporing aanwezig om te onderzoeken waaraan de man is overleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!