Video

Brokstukken van stalbrand liggen overal: 'Dit moet m'n pony niet opeten'

6 april 2023 om 11:50 • Aangepast 14 april 2023 om 02:03
nl
Tot zeker drie kilometer van de grote stalbrand aan de Spierkesweg in Sint-Oedenrode zijn brokstukken gevonden. Op het dak van de twee grote stallen lagen zonnepanelen en door de brand zijn delen van die panelen en glas verspreid over de wijde omgeving.
Profielfoto van Cor BoumaProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Andrea van der Rijt woont ongeveer 500 meter van de uitgebrande varkensstallen af. Ze was woensdagmiddag aan het werken in haar tuin toen de brand uitbrak. "Ik schrok enorm, want mijn oom woont daar. De brand was niet in zijn huis, maar helaas wel bij heel veel varkens."

In totaal kwamen woensdag 9000 varkens en biggen om bij de brand. "Ik vind het echt ongelooflijk sneu”, vertelt Andrea. “De hele buurt leeft trouwens erg mee. Iedereen wilde ook meteen helpen toen het gebeurde, maar dat kon niet meer, helaas. De brand verspreidde zich erg snel."

Voor nu zit er niet veel meer op voor de buurt dan opruimen. "Er ligt overal troep, zoals as en glas van de zonnepanelen."

Andrea vond grote stukken in haar tuin.

En dat is ook het geval bij Gerrie van Duijnhoven. "Ik ben al sinds vanmorgen zeven uur aan het opruimen, want ik moet zo nog werken. Maar anders kunnen de pony's niet naar buiten."

Ondanks een verbod van de politie ging Gerrie woensdagmiddag toch naar zijn pony's. "We mochten er niet door van de politie, maar ik ben de pony’s toch gaan halen in de wei en heb ze veilig binnengezet. Je wil niet hebben dat je dieren die troep binnenkrijgen."

Het gebied bij Sint-Oedenrode waar mogelijk resten van de brand zijn neergekomen.
Het gebied bij Sint-Oedenrode waar mogelijk resten van de brand zijn neergekomen.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!