Liveblog

112-nieuws: scooter en fietser botsen • zware mishandeling in Eindhoven

15 april 2023 om 22:56 • Aangepast 25 april 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.54

Zware mishandeling in Eindhoven

Aan de Vestdijk in Eindhoven is zaterdagavond rond half negen iemand zwaar mishandeld na een ruzie. Het slachtoffer is even later naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon al snel iemand aanhouden voor de mishandeling, maar is nog wel op zoek naar getuigen. Ook wordt er op de plek van de mishandeling nog onderzoek gedaan.

22.15

Botsing scooter en fiets

Op de Zundertseweg in Roosendaal zijn rond half tien vanavond een scooterrijder en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Beiden raakten daarbij zwaar gewond. Een traumahelikopter is in de buurt van het ongeluk geland. De fietser is onder begeleiding van de trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook de scooterrijder is naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Een deel van de Zundertseweg is afgesloten. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie onderzoekt daar hoe het ongeluk is gebeurd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
22.05

Twee rijbewijzen ingenomen

De politie heeft tijdens een snelheidscontrole aan de N329 bij Oss twee rijbewijzen ingenomen. De bestuurders van de auto's reden 135 en 141 kilometer per uur, waar 80 de toegestane snelheid is. Ook vier andere automobilisten kregen een boete, zij reden tussen de 122 en 126 kilometer per uur.

16.40

Oudere vrouw botst tegen lantaarnpaal

Een oudere vrouw is vanmiddag aan de Florijn in Deurne tegen een lantaarnpaal gebotst. Ze vrouw werd in een ambulance nagekeken, haar auto is weggesleept.

16.15

Brand in huis met rieten dak

Er woedt een grote brand in een huis met een rieten dak in het Brahmspark in Drunen. Onder meer een speciaal team van de brandweer, dat is gespecialiseerd in het bestrijden van branden in rieten daken, is opgeroepen om het vuur te blussen.

LEES OOK: Grote brand in huis met rieten dak in Drunen

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
15.17

Roemeen opgepakt voor dood van jongen (9)

Een Roemeense man (34) is vrijdagavond aangehouden in Bakel, in verband met de dood van een Roemeens jongetje (9) uit België. De man is door de Nederlandse politie opgepakt. De negenjarige jongen werd donderdag in het water gevonden van het Houtdok in Gent. De jongen was al sinds begin dit jaar vermist.

LEES OOK: Jongen (9) dood in sporttas in water gegooid: verdachte opgepakt in Bakel

Het Houtdok bij Gent
Het Houtdok bij Gent
14.30

Steekpartij ging vooraf aan schietpartij

Aan de 'schietpartij' bij een woonzorgcentrum in Waalwijk, is vrijdagavond ook nog een steekpartij vooraf gegaan. Dat meldt de politie. Dat gebeurde tijdens een ruzie. Een 19-jarige man uit Drunen werd gestoken. Een man uit Berkel-Enschot (19) is opgepakt.

LEES OOK: Steekpartij ging vooraf aan de schietpartij bij woonzorgcentrum

13.35

Ongeluk op N65

De linker rijstrook van de N65 van Tilburg richting Den Bosch is rond kwart over een vanmiddag afgesloten na een ongeluk bij Helvoirt. Door deze afsluiting ontstond rond halftwee een drie kilometer lange file vanaf de afslag Oisterwijk, goed voor een klein kwartier vertraging.

13.08

Aangebrande worstenbroodjes

De brandweer werd vanmiddag opgeroepen vanwege een brand in een aanleunwoning aan het Zusterpad in Boxtel. Van brand bleek echter geen sprake te zijn. De bewoner had worstenbroodjes opgewarmd, maar die waren verbrand. Dat veroorzaakte de nodige rook. De bewoners zijn door medewerkers van de ambulancedienst nagekeken. Op straat stonk het behoorlijk. Ramen en deuren werden opengezet om het huis te ventileren.

De hulpdiensten bij de aanleunwoningen aan het Zusterpad in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De hulpdiensten bij de aanleunwoningen aan het Zusterpad in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
12.36

Gierton achter tractor kantelt

Een gierton achter een tractor is gekanteld op de Ampèrestraat in Deurne. Waarschijnlijk reed de bestuurder van de tractor te hard door de bocht. De inhoud van de gierton wordt overgeheveld naar een andere gierton. De aanhanger wordt afgevoerd. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Het verkeer op de Ampèrestraat wordt tijdelijk omgeleid.

Het ging mis op de Ampèrestraat in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
Het ging mis op de Ampèrestraat in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
12.11

Gezin opgelicht

Een gezin uit Middelbeers is kort geleden opgelicht. Iemand had zich telefonisch bij het gezin voorgedaan als medewerker van de Rabobank. Met zijn gladde praatjes kreeg hij een van de gezinsleden zover om op bepaalde linkjes te drukken in een e-mail. Daarop verdween het geld van het gezin van de rekening.

LEES OOK: 3500 euro aan dure Apple-spullen verraden oplichter bij computerzaak

11.51

Problemen op spoor voorbij

De problemen op het spoor tussen Helmond en Venlo zijn verleden tijd. Er reden urenlang minder intercity's omdat er een defecte trein op het spoor stond. Sinds twaalf uur 's middags rijden de treinen op dit traject weer volgens het boekje.

11.24

Politie zoekt bestuurder na aanrijding

De politie is op zoek naar degene die afgelopen nacht een fietser aanreed op de kruising van de Lagedijk met de Engelseweg in Helmond. Deze bestuurder ging er daarna vandoor. De aanrijding vond plaats tussen een uur en halftwee 's nachts. Wie iets heeft gezien of weet wie de bestuurder was of heeft u andere informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

De bestuurder ging er na de aanrijding in Helmond vandoor (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De bestuurder ging er na de aanrijding in Helmond vandoor (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
10.12

'Lijkt geen schade aan woonzorgcentrum te zijn'

Er lijkt geen schade te zijn aan woonzorgcentrum Antoniushof in Waalwijk, waar rond middernacht werd geschoten. Voor het woonzorgcentrum werden volgens een 112-correspondent vijf kogels gevonden. "Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk en volop in onderzoek."

LEES OOK: Hulzen ontdekt bij woonzorgcentrum: 'Bewoners mogen slachtofferhulp bellen'

09.04

Problemen op het spoor

Tussen Helmond en Venlo rijden sinds negen uur vanochtend minder intercity's. Er staat een defecte trein op het spoor. De NS hoopt dat de problemen rond kwart over twaalf vanmiddag verholpen zullen zijn. Reizigers moeten tot die tijd rekening houden met meer dan een halfuur vertraging op dit traject.

08.07

Dumping afval naast container in Roosendaal

In Roosendaal is een fikse berg afval gedumpt naast een container. Een wijkagent spreekt van een 'doorn in het oog bij omwonenden'. "Hopelijk vinden we na onderzoek de dader."

Wachten op privacy instellingen...
02.50

Fietser aangereden

Op de kruising van de Lagedijk met de Engelseweg in Helmond is afgelopen nacht een gewonde fietser gevonden. Vermoedelijk is het slachtoffer aangereden tijdens het oversteken van de kruising en achtergelaten. Andere weggebruikers vonden de man en belden de hulpdiensten. De man is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd.

02.38

Schoten in Waalwijk

De politie deed rond middernacht onderzoek rond het Vredesplein in Waalwijk na een melding dat daar geschoten zou zijn. Mensen die daar aanwezig waren, zijn bij aankomst van de politie allemaal gehoord en gefouilleerd. Bij woonzorgcentrum Antoniushof werden vijf kogelhulzen gevonden. Er zou niemand gewond zijn geraakt.

LEES OOK: Hulzen gevonden bij woonzorgcentrum na horen schoten

Mensen die zich in de buurt van het Vredesplein in Waalwijk bevonden, zijn aangesproken en gefouilleerd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Mensen die zich in de buurt van het Vredesplein in Waalwijk bevonden, zijn aangesproken en gefouilleerd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
00.11

Dollemansrit over N279

Een automobilist haalde gisteravond levensgevaarlijke capriolen uit op de N279. De bestuurder de donkere Seat Cupra reed rond halfacht 's avonds door Heeswijk-Dinther richting Vinkel. De politie probeert de identiteit van de bestuurder te achterhalen en vraagt getuigen zich te melden.

22.58

Brand in huis Helmond

In een appartement aan de Vondellaan in Helmond brak gisteravond brand uit. Een vrouw die in de keuken aan het koken was, had even de keuken verlaten. Toen ze terugkwam, zag ze de vlammen. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de schade beperkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!