Lies zorgt voor moeder (90) na failliet van thuiszorg: 'Dit kan toch niet?'

15 april 2023 om 10:53 • Aangepast 25 april 2023 om 02:00
nl
Negentig jaar oud is Trees, de moeder van Lies Damen. Ze woont nog altijd zelfstandig, in Esbeek. Maar sinds vrijdagmiddag heeft ze een flink probleem, want de Kaatsheuvelse zorgverlener CCC Thuis in Zorg is failliet. Sinds een uur vrijdagmiddag ligt de zorg die deze organisatie leverde stil. Het gevolg? Een acuut probleem voor de tachtig cliënten. "Dit kan toch niet in Nederland?"
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Jan Peels
Geschreven door

"In eerste instantie denk je na dit bericht: och nee, toch! Wat nu?", vertelt Lies, de dochter van Trees. "Het eerste dat je dan wil doen, is met de betreffende instantie contact opnemen. Als dat dan niet lukt, word je een beetje radeloos. Dan denk je ook meteen aan al die andere mensen die nu geen hulp meer hebben. Mensen die bedlegerig zijn, zwaar gehandicapt... Dan denk je: dit kan toch niet waar zijn in Nederland? Dit kan toch niet?!"

"Het zelfstandig wonen gaat harstikke prima, mede door de zorg die ze had."

Haar moeder heeft dagelijks hulp nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Ze moet twee keer per dag geholpen worden, zowel 's morgens als 's avonds. "Met medicijnen en met de huidverzorging. Ze heeft gordelroos gehad, dus heel veel pijn. En ze heeft nog meer klachten." Toch ging het zelfstandig wonen volgens Lies nog altijd 'hartstikke prima'. "Mede door de zorg die ze had."

Na de boodschap van CCC Thuis in Zorg ging Lies zelf op zoek naar een oplossing. Maar die zoektocht is tot nu toe niet geslaagd. "Gelukkig heb ik wel iemand van zorgverzekeraar CZ kunnen spreken en die zegde ons toe dat ze alles in het werk stellen om toch een oplossing te vinden. Zo snel als mogelijk."

"Er zijn ook mensen die helemaal geen kinderen hebben."

"Kijk, mijn moeder heeft tenminste nog kinderen", vervolgt Lies. "Wij proberen dan ook met zijn allen voor ons moeder te zorgen. Maar er zijn ook mensen die helemaal geen kinderen of goede buren hebben of wat dan ook. Er is dan niemand die voor hen opkomt. Dat vind ik heel erg. Dan kan niet!"

LEES OOK:

80 mensen plotseling zonder thuiszorg door faillissement CCC Thuis in Zorg

Fred krijgt opeens geen thuiszorg meer: 'Onze hulp moest bijna huilen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!