Fataal ongeluk Sanne en Hebe: laatste poging in zoektocht naar antwoorden

18 april 2023 om 22:56 • Aangepast 29 april 2023 om 02:00
nl
De ouders van Sanne Bos willen dolgraag antwoord op een belangrijke vraag: hoe kwamen hun dochter en de 10-jarige Hebe om het leven bij het ongeluk bij knooppunt Empel? Met de hulp van advocaat Annemiek van Spanje hopen ze via een laatste oproep toch duidelijkheid te kunnen krijgen. "Voor de familie is dit het laatste wat ze kan doen om een antwoord te krijgen", vertelt Van Spanje aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Frits van OtterdijkProfielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Frits van Otterdijk & Bart Elzendoorn

Sanne (26) en Hebe (10) werden op 17 oktober vorig jaar als vermist opgegeven. Na een dagenlange zoektocht werd hun auto, met daarin de lichamen, gevonden in het water bij knooppunt Empel bij Den Bosch.

Verkeersspecialisten van de politie deden uitgebreid onderzoek naar hoe de twee precies om het leven zijn gekomen. Op basis van eerste bevindingen werd er al sterk rekening gehouden met een noodlottig ongeluk. "Dat is nu ook de eindconclusie van het onderzoek", meldde het OM eind december. Het onderzoek was daarmee voor justitie afgerond.

Maar daarmee was het leed voor de ouders van Sanne niet voorbij. De vragen die zij nog hebben over de toedracht van het ongeval blijven opspelen, zo laten ze dinsdag weten aan De Telegraaf. "Het is zo frustrerend om niet te weten hoe mijn dochter, die zich zo verantwoordelijk voelde voor Hebe, van de weg is geraakt”, vertelt moeder Fiona Sorg.

Fiona Sorg, de moeder van Sanne, zat dinsdagavond aan tafel bij de talkshow Beau (beeld: RTL).
Fiona Sorg, de moeder van Sanne, zat dinsdagavond aan tafel bij de talkshow Beau (beeld: RTL).

Ooggetuige
Het was voor de ouders van Sanne reden om contact te zoeken met advocaat Annemiek van Spanje. Dat contact werd in december gelegd. "We zijn gestart om na te vragen wat het politieonderzoek heeft uitgewezen. We hebben overal nagegaan of er beelden zijn, we mochten het politiedossier inzien. Alles wat de politie heeft onderzocht, mochten we inzien. Maar dat gaf geen antwoord op die hele belangrijke vraag", legt de advocaat uit.

En daarom komen de ouders nu, ondersteund door de advocaat, met een oproep in de (landelijke) media. "Heb je iets gezien, meld het dan. Misschien zijn er mensen die denken dat ze toen wat gezien hebben, maar dat die informatie niet meer relevant is omdat het politieonderzoek gesloten is. De ouders zien dit als een laatste poging om antwoord te krijgen op die ene vraag. Als dit niks oplevert, beseffen ze ook dat het antwoord altijd zal uitblijven."

De ouders van Sanne snakken naar duidelijkheid om zo een begin te maken de verwerking van het verlies van hun dochter. Vooral op de vraag hoe de auto van Sanne die dag in het water is terechtgekomen, willen beide ouders graag een antwoord. Ook het feit dat er op de bewuste plek bij knooppunt Empel geen vangrails staan, ondanks eerdere ongevallen, is voor de vader en moeder van Sanne onverteerbaar. "We leven met een gat in ons hart, waar elke keer zout in wordt gestrooid”, zegt Fiona.

LEES OOK:

Ouders Sanne en Hebe: 'We moeten door zonder onze dochters'

Hebe en Sanne: een zoektocht met een heel trieste ontknoping

Petitie moet toch voor vangrail zorgen op plek waar Sanne en Hebe omkwamen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!