Beloning van 250.000 euro levert niks op, familie vermiste Germa houdt hoop

20 april 2023 om 20:30 • Aangepast 5 mei 2023 om 02:03
nl
Het was een emotionele dag voor de familie van de vermiste Germa van den Boom uit Nieuwendijk. Om middernacht verliep de beloning van 250.000 euro voor de gouden tip die helderheid zou moeten geven over haar verdwijning. Dat gebeurde in 1984 en nooit is er meer iets van Germa vernomen. Hoewel de beloning niet hielp, wil haar nichtje Heidi Langerak niet opgeven. "Hoop stopt nooit."
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

“Het is de laatste dag van een halfjaar waarin je hoopt dat er iets komt”, vervolgt Heidi. “Je hoopt dat iemand voor een kwart miljoen wil praten. Je hoopt dat iemand gaat vertellen wat er is gebeurd of waar Germa is.”

Germa van den Boom was in 1984, toen ze verdween, negentien jaar. Ze was voor het eerst een weekend alleen thuis in Nieuwendijk en op zaterdag 28 juli ging ze met vriendinnen stappen in Gorinchem. “Een buurjongen heeft haar thuis afgezet en daarna is er niks meer van haar vernomen”, weet Heidi.

In het huis vond de politie sporen van een ruzie. Op de keukenstoelen werden kleine bloedspatjes gevonden en op de trapleuning lag ook bloed. Van Germa ontbrak ieder spoor. “Al 39 jaar weten we dat er een misdaad heeft plaatsgevonden, maar we weten niet precies wat er gebeurd is.” En dat frustreert de nabestaanden.

Een half jaar geleden kwam de Peter R. De Vries Foundation met een beloning van een kwart miljoen voor dé tip die naar Germa leidt. Meer dan 250 tips kwamen er binnen. “Super, maar de gouden tip zat er niet bij..”

"We willen haar verhaal afsluiten en haar niet meer als vermiste zien."

Toch houdt het voor Heidi en haar familie nog niet op. “We dachten dat het hierna zou stoppen, dat we het hierna zouden kunnen laten rusten. Maar we zijn er nu achter dat het hopen en zoeken niet stopt. We willen haar vinden zodat we kunnen rouwen en het een plekje kunnen geven.”

Heidi Langerak is op de dag dat haar tante vermiste raakte geboren. Ze kent haar tante dus niet persoonlijk, maar heel haar leven staat al in het teken van tante Germa. “Ik heb een grote familie maar ze is de enige van wie ik een foto in de woonkamer heb staan. Ze is zo enorm verbonden met mijn leven, ondanks dat ik haar niet ken.” Als Heidi naar foto’s van haar tante kijkt ziet ze gelijkenissen in de lengte van haar gezicht en in de neus.

Ze sluit af met een laatste oproep aan iedereen die ook maar iets van informatie heeft: “Alsjeblieft, vertel het. We willen Germa zo ontzettend graag begraven en haar een plekje geven. We willen haar verhaal afsluiten en haar niet meer als vermiste zien. Ik hoef niet te weten wie je bent, maar ik wil heel graag mijn tante terug.”

LEES OOK:
Germa danste nog op 'Wake Me Up Before You Go-Go' en toen verdween ze

Hans en Piet, Jan en Riet... deze mensen zijn al tientallen jaren vermist in Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!